Terveellinen ruoka -teemapäivä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Terveellinen ruoka -teemapäivä
Opiskelijatarina
16.5.2013 10:25

Terveellinen ruoka -teemapäivä

Sairaanhoitajaopiskelijat Tanja, Siru ja Jenni luennoivat merkonomien ja datanomien syksyllä 2012 aloittaneille ryhmille terveellisestä ruoasta perjantaina 3.5, sekä maanantaina 6.5. Päivät kuuluivat ensimmäisen vuoden merkonomi- ja datanomiryhmien hyvinvointiteemaan, jonka myötä ryhmät ovat päässeet tänä lukuvuonna osallistumaan jo useisiin teemanmukaisiin tapahtumapäiviin. Teema on juurtumassa jo perinteeksi, sillä tämä oli jo toinen järjestämisvuosi ja lisää on luvassa ensi syksynä.
 
Luennointi sisälsi kattavan tietopaketin terveellisestä ruoasta hampaiden hoitoon, luomutuotteitakaan unohtamatta. Esitelmä sisälsi tietoa mm. superfoodeista, joita voimme kaikki syksyisin keräillä supisuomalaisesta luonnosta esim. marjoina. Marjat ovatkin oivallinen välipala, vaikka viilin kanssa täyttäen vitamiinitarpeitamme.
 
Ihminen tarvitseekin erilaisia ruoasta saatavia ainesosia pysyäkseen elinvoimaisena ja ajatustoiminta työskentelee virkeänä opinnoissa, kuten myös vapaa-aikana. Näitä ainesosia ovat oikeat määrät rasvaa,
proteiinia, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja jopa ruokasuolan sisältämä natrium.
Myös epäterveellisistä ruokavalioista kerrottiin, jotta voimme välttää näitä ja tietäisimme miten ne voivat vaikuttaa terveyteemme pitemmän päälle. Riskeinä on mm. ylipaino, sydän ja verisuonitaudit, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, luiden haurastuminen, toisen asteen diabetes ja syöpä.
 
Mitäpä tämä esitelmä olisi ollutkaan ilman toiminnallisia rasteja. Aiheena rasteilla olivat www.projectjenkkikoulu.fi, verenpaineen mittaus, lisäaineet ja hyvät vinkit ostoskoriin. Opiskelijat saivat myös aiheeseen liittyvää materiaalia, sekä hedelmiä välipalaksi.
Eikä tarvitse ottaa suurta huolta kuinka ison loven terveellinen ruokavalio tekee tilille. Monia hyviä tuotteita löytyy pienellä rahalla kaupasta esim. porkkana, kaali, piimä, täysjyväruisleipä ja
opiskelijaelämästä tuttu tonnikala.
 
Rakasta kehoasi syömällä terveellisesti ja monipuolisesti.
 
Teksti Pasi Varpujärvi (tikan12dst)
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx