Salpauksen ravintolapalveluissa työskentelevät tarjoilija Sari Järvinen, kokki Ari Rinne ja ravitsemistyöntekijä Marko Soininen ovat opiskelleet työn ohessa ja suorittaneet majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon.
Työnantajan tarjoama mahdollisuus sai heidät innostumaan opiskelusta ja haastamaan itseään. Salpaus tarjoaa hyvät puitteet opintoihin ja oma työpaikka oppisopimuspaikkana hoitui sujuvasti.
Ari työskentelee kokkina Ravintola Ellenissä, jossa käy päivittäin noin 1000 ruokailijaa.
– Opiskelu työn ohessa on onnistunut todella hyvin ja se on ollut vaihtelevaa ja haastavaa. Työyhteisö on suhtautunut hyvin opiskeluuni. Olen jo saanut paikata ravintolapäälliköiden lomia ja hoitaa raaka-ainetilauksia, hän kertoo.
Myös Sari ja Marko ovat päässeet hyödyntämään saamiaan oppeja ja perehtyneet muun muassa ruokatuotannon ohjausjärjestelmään, mistä heillä ei ollut aikaisempaa kokemusta.
Entä ovatko opiskelijoiden ajatukset esimiestyöstä muuttuneet opintojen edetessä?
– Ehkä kaoottisempaa kuin osasin odottaa, Ari tiivistää.
Marko on huomannut kyseenlaistavansa entistä enemmän työn tekemiseen liittyviä asioita työpaikalla.
– Joskus on alkanut hirvittää, että onko minusta tähän, mutta olen saanut paljon uusia hyviä ajattelumalleja. Kyllä opiskelu kannatti aloittaa, Sari sanoo.
Teksti: Sirpa Tuomaala |
Kuva: Satu Salo-Jouppila
Kategoriassa: Työntekijätarina
Jaa tämä artikkeli: