
Päijät-Hämeessä kehitetään leipomoiden ja panimoiden työpaikkaohjaajien ja työyhteisöjen kanssa yrityskohtaisia keinoja opiskelijan, työkokeilijan tai uuden työntekijän henkilökohtaisempaan sekä tarvittaessa kieli- ja kulttuuritietoisempaan ohjaamiseen.
Toimilla edistetään elintarvikealan tuottavuutta, työpaikkaan kiinnittymistä ja osaavan työvoiman saatavuutta.
Elintarvikealan mielikuviin vaikutetaan lisäämällä monimuotoisin viestinnän keinoin työtehtävien tunnettuutta ja uratietoisuutta.
Tavoitteet
- työelämäyhteistyön vahvistaminen sekä työvoiman saatavuuden ja pysyvyyden varmistaminen elintarvikealalla
- perehdyttämisen ja työpaikkaohjauksen valmennusmallin kohdentaminen elintarvikealalle
- elintarvikealan mielikuvan kirkastaminen ja houkuttelevuuden lisääminen
Toimenpiteet
- yrityskontaktointi ja tarvelähtöisten ratkaisujen löytäminen
- perehdytys- ja ohjaustoimintojen suunnitteleminen ja testaaminen
- elintarvikealan mielikuvaan vaikuttaminen viestinnän keinoin
Tuotokset, tapahtumat ja tiedotteet
- VILJO työelämäesite 08/2023, Salpaus (päivitetty)
- Työvoimakoulutuksesta valmistui tekijöitä leipomoteollisuuteen 1/2023, Salpaus
- Ainutlaatuista yhteistyötä Päijät-Hämeen elintarvikealan yritysten kestävän kasvun hyväksi 1/2023, Päijät-Hämeen Liitto
- Hanna Ylä-Monosesta Päijät-Hämeen Viljaklusterin uusi puheenjohtaja 1/2023, Ladec
- VILJO Salpaus hanketoiminta näytteilleasettajana Midas-Expo 2/2023, LAB-ammattikorkeakoulu
- Koulutuskeskus Salpaukselle on myönnetty opetus- ja kulttuuriministeriön lupa järjestää prosessiteollisuuden ammattitutkintokoulutusta 2/2023, Salpaus
- VILJO Trendejä ja frendejä - kuullaan ja kohdataan Kulinaarissa! Asiakastilaisuus päijäthämäläisille elintarvikealan toimijoille 3/2023, Salpaus
- VILJO elintarvikealan työpaikkaohjaajien tapaaminen 4/2023, Salpaus
- VILJO elintarvikealan työpaikkaohjaajien tiistaitapaamiset syksy 2023, Salpaus
- VILJO Kohti viljavampaa vientiä ja vetovoimaa -tilaisuus, varaa aika almanakkaan 13.9.2023, Salpaus
- Elintarvikkeiden valmistajan koulutus vastaa elintarvikealan yritysten osaajatarpeeseen Päijät-Hämeessä 15.6.2023, Salpaus
- Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja (UUSI) 6/2023, Salpaus
- Food Campus Finland kasvattamaan Suomen ruokaosaamista ja -vientiä 9.8.2023, Päijät-Hämeen Viljaklusteri, LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto, Koulutuskeskus Salpaus, Lahden kaupunki sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
- Juhlava juustobuffet Leipuripäivillä, 11.-13.8.2023, Turku
- Kuka tekee jatkossa teidänkin äitien ruuat? Elintarvikealan osaajapulan selättäminen vaatii koulutusjärjestelmänkin päivittämistä 21.8.2023, Yle.fi
- Osaamista ja tekijöitä elintarviketeollisuuteen – elintarvikealan koulutuksen palvelukykyselvitys, Tammilehto, Mika; Vähäsantanen, Katja (2023), HAMK
- VILJO Kohti viljavampaa vientiä ja vetovoimaa - elintarvikealan ammattilaisten iltapäivä 13.9.2023, Salpaus
- Prosessiteollisuuden ammattitutkinto (UUSI) 8/2023, Salpaus
- VILJO Kehittyvä elintarvikealan koulutus turvaa työvoiman 6.9.2023, HS
- Maakuntahallitus ja Viljaklusteri tutustuivat elintarviketeollisuuteen ja kiertotalouteen Virossa - Yhteiset haasteet poikivat yhteistyötä tulevaisuudessa 15.9.2023, Päijät-Hämeen Liitto
Kohderyhmä
Yritysten työpaikkaohjaajat ja työyhteisö, johto ja esihenkilöt, opiskelijat ja opetushenkilöstö
Yhteistyössä
Päijät-Hämeen Viljaklusteri
LADEC
Kesto ja rahoittaja
1.11.2022-31.5.2024, hanke saa rahoitusta Päijät-Hämeen liitolta