

Sote-johtamista ja -kehittämistä: Läikytetään Sote-soppaa – tulevaisuus lautasella
19.4.2023 klo 14.00 - 16.00
Mistä on onnistuneen Sote-sopan läikyttäminen tehty? Se on tehty laajasta ymmärryksestä, ihmisten kohtaamisesta ja heidän huomioon ottamisesta. Se on tehty rohkeudesta tehdä päätöksiä, virheiden myöntämisestä ja niistä oppimisesta. Sotesopan ainesosina on yhdessä tekeminen, toimivat käytännöt sekä jatkuva keskeneräisyyden sietäminen.
Hyvälle johtajalle ja kehittäjälle asetettu kokin hattu on odotuksia täynnä. Miten sekoittaa sopivassa suhteessa osaamisvaatimukset, työskentelykentän laajentuminen, muuttuvien tarpeiden huomioiminen ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa. Miten siihen yhteyteen asettuu digitalisaation rooli. Unohtamatta mausteeksi tarjottuja taloudellisia haasteita sekä toiminnan ja vaikuttavuuden ennakointi- sekä arviointiprosesseja.
Sote-alan johtajaa ja kehittäjää voidaan ajatella eräänlaisena mestarikokkina. Kokkina, joka yhdistää eri komponentit - ihmiset ja asiat - ja yhdessä muotoilee, tehostaa ja katsoo asioita ehkä osin epätavallisistakin näkökulmista.
Tule läikyttämään Sotesoppaa Kulinaariin! Sote-johtamisen ja -kehittämisen tapahtuma ke 19.4. klo 14 - 16
Kuulet, millaisia hyviä käytänteitä ja ideoita on kehitetty parantamaan henkilöstön hyvinvointia sekä tuottavampaa toimintaa varten. Lisäksi keskustellaan aiheesta yhdessä sekä verkostoidutaan alan muiden toimijoiden kanssa.
Tilaisuus järjestetään Salpauksen opetusravintola Kulinaarissa, Svinhufvudinkatu 6 E, Lahti. Voit myös osallistua seuraamalla tilaisuutta verkossa.
Jos tulet paikalle, tulethan ajoissa. Lähistöllä on pysäköintipaikkoja rajoitetusti esim. Paasikivenkadun, Ståhlberginkadun ja Svinhufvudinkadun varrella tai lähellä sijaitsevan Messukeskuksen pihalla tai Pikku-Vesijärven lähistöllä.
Tilaisuuden ohjelma
Tilaisuuden avaus, Mari Huttunen/Koulutuskeskus Salpaus
Läikyttäjäpuheenvuoro 1: Joni Varkka/Varkka Oy
Vauvabuumia ei tullutkaan, nuoriso etsii paikkaansa ja ihmisten ikääntyminen sekä muuttoliikenne muuttaa tarpeita – voiko yksi tila toimia jokaisessa elämänvaiheessa? Ja miten tilaratkaisut lisäävät vetovoimaa eli mahdollistavat sen, että teillä töissä on nastaa ja sinne halutaan tulla?
Varkka Oy:n toimitusjohtaja Joni Varkka avaa tuoreita näkökulmia näihin kysymyksiin. Varkka Oy suunnittelee ja rakentaa kiinteistöjä kiertotalouskonseptilla, jossa jokainen kiinteistö on suunniteltu niin, että se on mahdollista muuttaa yhdestä käyttötarkoituksesta toiseen. Varkalla uskotaan, että kiinteistöllä ei ole ainoastaan yhtä käyttötarkoitusta, vaan tilan käyttäjien tarpeiden muuttuessa kiinteistön tulee olla helposti muutettavissa tarpeita vastaavaksi.
Läikyttäjäpuheenvuoro 2: Taru Liimatta/KVPS Tukena Oy
Sotealan toimijan näkökulma: Hämmentävän houkuttava - Tukena on henkilökuntansa mielestä houkuttava ja koukuttava työnantaja. Miten siinä on onnistuttu ja miten henkilöstöstrategia siivittää matkaa?
Tukena on menestynyt upeasti henkilöstön hyvinvoinnin ja osaamisen tukemisessa sekä toiminnan kehittämisessä. Onnistumisen kulmakiviä meille avaa Tukenan palvelupäällikkö Taru Liimatta. Tukena on valtakunnallinen kehitysvamma-alan toimintojen ja palveluiden tuottaja ja kehittäjä, joka auttaa ja tukee kehitysvamman tai muun syyn vuoksi apua ja tukea tarvitsevaa ihmistä ja hänen läheisiään läpi koko elämän. Tukena tuottaa ihmisläheisiä, toimivia ja laadukkaita palveluita. Toiminnan kannattavuus turvaa jatkuvuutta ja tukee palveluiden kehittämistä.
Läikyttäjäpuheenvuoro 3: Marja Orpana-Niitlahti/Koulutuskeskus Salpaus
Käykö yhden koon saappaat kaikille? Jos homma ei toimii niin minkä tulee muuttua? Läikkyykö asiakkaan polulle ylimääräisiä lammikoita?
Marja Orpana-Niitlahti on Koulutuskeskus Salpauksen oma innovaattori ja Pelle Peloton, joka katsoo asioita monesta eri näkökulmasta. Hän avaa silmiämme palvelujen muotoiluun ja mitä hyvää sillä voidaan tuottaa sote-toimialalle henkilöstön veto- ja pitovoima sekä monimuotoisten asiakasryhmien tarpeet huomioiden.
Anna siis sopan läikkyä, kunhan tiedät, mitä olet sekoittamassa!
Ilmoittautuminen
Tapahtuma järjestetään hybridinä, valitse ilmoittautuessasi joko etä- tai lähiosallistumisvaihtoehto. Jos tulet paikanpäälle, ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi, sillä tarjolla on pientä suolaista. Ilmoittauduthan viimeistään ke 12.4.
Tiedot
- Päivämäärä:
- 19.4.2023
- Aika:
-
14.00 - 16.00
- Kategorioissa:
- Keskustelutilaisuus, Koulutusinfo
- Tapahtuma tagia:
- hyvät käytänteet, johtaminen, kehittäminen, sosiaali- ja terveysala, soteala, sotesoppa
Järjestäjä
Tapahtumapaikka
- Ravintola Kulinaari
-
Svinhufvudinkatu 6 E
Lahti, 15110 Suomi + Google Map