
Matkailupalvelujen ammattitutkinto
Työskenteletkö matkailu-, majoitus-, ohjelmapalvelu- tai tapahtuma-alalla ilman ammatillista tutkintoa? Haluatko täydentää tai syventää matkailualan ammatillista osaamistasi vai tähtäätkö yrittäjäksi tai nykyistä haastavampiin tehtäviin?
Opiskele Koulutuskeskus Salpauksessa ammattitutkinto työllistyäksesi tapahtuma- ja kokouspalvelujen tuottajaksi, hotellivirkailijaksi, ohjelmapalvelujen tuottajaksi tai incomingmyynnin asiantuntijaksi. Voit myös opiskella Hortapuisto-oppaaksi ja suorittaa villiyrttien poimijakortin.
Edellytykset ammattiin
- Soveltuva tutkinto ja/tai kokemusta joko matkailupalvelujen myynnistä ja markkinoinnista, tapahtumien tai kokousten järjestämisestä, työskentelystä majoitusliikkeessä tai erilaisten ohjelmapalvelujen toteuttamisesta
- Hyvät viestintä- ja esiintymistaidot
- Liiketoiminnallista ymmärrystä ja pelisilmää
- Tieto- ja viestintäteknisiä taitoja
- Luovaa ongelmanratkaisukykyä ja organisointitaitoa
Tutkinnon sisältö
Pakolliset tutkinnon osat:
- Matkailualan asiakaspalvelutehtävissä toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen
- Kokous- ja kongressipalvelutehtävissä toimiminen
- Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen
- Ohjelmapalvelujen toteuttaminen
Koulutustyyppi
Ammattitutkinnot
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu. Sisältäen lähipäiviä, verkko-opintoja ja projektiopiskelua.
Opiskelupaikka
Lahti
Ammatit tai työtehtävät
Hotellivirkailija työskentelee erilaisissa asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä hotellin vastaanotossa ja kokouspalveluissa.
Ohjelmapalvelujen tuottaja toteuttaa oman osaamisensa, kiinnostuksensa kohteiden ja verkostojensa avulla asiakaslähtöisiä, elämyksellisiä, turvallisia ja vastuullisia ohjelmapalveluja yrittäjänä tai ohjelmapalveluyrityksen tai matkailukeskuksen palveluksessa.
Tapahtuma- ja kokouspalvelujen tuottaja työskentelee tapahtumakoordinaattorina tai tapahtumatuottajana tapahtumayrityksissä, ravintoloissa, majoitusliikkeissä, yhdistyksissä, kunnissa, kokous- ja kongressitaloissa tai freelance-tuottajana.
Incomingmyynnin asiantuntija toimii matkailupalvelujen asiantuntijana, joka tuotteistaa, paketoi, hinnoittelee ja markkinoi matkailupalveluja sekä huolehtii asiakkaan kohdejärjestelyistä Incomingtoimistossa, DMC:ssa tai matkailukeskusten myyntipalveluissa.
Hortapuisto-oppaan pätevyydellä pystyy opastamaan erilaisia asiakasryhmiä Lahden Hortapuistossa ja muissakin Suomeen myöhemmin avattavissa Hortapuistoissa.
Hortapuisto-oppaan koulutus
Helmikuun puolivälissä alkava koulutus johtaa matkailupalvelujen ammattitutkintoon (150 osp). Koulutuksen sisällöissä korostuvat elämyksellisen, turvallisen ja vastuullisen ohjelma- ja ravitsemispalvelun tuottaminen sekä asiakasneuvonta ja myyntityö vastuulliseen matkailuun, villiruokaan ja lähiluonnon hyödyntämiseen liittyen.
Koulutuksessa opiskellaan yhdeksän (9) yleistä ravinnoksi kelpaavaa luonnonkasvia ja hankitaan niihin liittyen poimijakortti. Hygieniapassi ja matkailualan turvallisuuspassi sisältyvät koulutukseen. Perehtyminen kasveihin, lähiluontoon ja niiden hyödyntämiseen hyvinvointimatkailussa, asiakasryhmien opastamiseen ja Lahden Hortapuistoon antavat myös pätevyyden toimia Hortapuisto-oppaana.
Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun kautta ja koulutus alkaa ti 16.2. Valmistuminen tapahtuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Opiskelu on monimuoto-opiskelua, joka toteutetaan erityisesti koulutuksen alkuvaiheessa verkossa tiistai- ja torstai-iltaisin klo 16.30-20.00.
Lahdessa järjestettäviä lähipäiviä ovat:
- La 27.3. klo 9.00-15.00
- Ti 4.5. klo 16.30-20.00
- To 6.5. klo 16.30-20.00
- To 27.5. klo 16.30-20.00
- To 3.6. klo 16.30-20.00
- Ti 10.8. klo 16.30-20.00
Opiskelijoiden odotetaan myös osallistuvan Lahden Villiruokaviikon tapahtumiin ja erityisesti Horta2021Hollola-tapahtumaan viikolla 19 ja Salpauksen Kyläjuhla -tapahtumaan elokuun lopulla.
Koulutuksessa opiskeltavia tutkinnonosia ovat:
- Matkailualan asiakaspalvelutehtävissä toimiminen
- Matkailun asiakasneuvonta ja myyntipisteen hoitaminen
- Ohjelmapalvelujen toteuttaminen
- Tuotteistaminen (yrittäjän ammattitutkinnosta)
- Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa (ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta)
Lisätietoja antaa