
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
Dieettikokki
Vain oppisopimuksella
Opiskele dieettikokiksi oppisopimuksella, oman työsi ohessa. Syvennä osaamistasi erityisruokavaliotuotteissa ja -palveluissa erilaisille asiakkaille. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä ammattikeittiöissä erityisruokavalioiden asiantuntijana.
Koulutuksen toteutus
- työpaikalla oppiminen
- ohjattua verkko-oppimista ja opiskelua Elsa Moodle -ympäristössä
- lähiopintoja Koulutuskeskus Salpauksen oppimisympäristöissä
- oman työpaikan erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen.
Tutkinnon sisältö
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 160 osaamispistettä.
Tutkinnon pakollinen osa, 50 osp
- Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä
Tutkinnon valinnaiset osat, 110 osp (valitaan kaksi)
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemishoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
Ammatillinen tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta, 10 – 20 osp
ePerusteet
Tutustu ePerusteet-palvelussa tutkinnon muodostumiseen ja Salpauksen toteutussuunnitelmaan.
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinnot
Koulutusala
Palvelualat
Opiskelumuoto
Monimuoto-opiskelu, verkko-opiskelu
Opiskelupaikka
Lahti, Lahden keskustakampus
Edellytykset opiskelulle
Hakijalla tulee olla laaja-alainen perusammattitaito ja työpaikka, jossa hän voi suorittaa tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä.