Koulutuskeskus Salpauksessa on vuoden 2020 loppupuolella käynnistetty yhteistoimintaneuvotteluja, jotka kohdistuvat neljään eri kokonaisuuteen.
5.10.2020 käynnistyneessä yhteistoimintamenettelyssä seurataan koronatilanteen kehittymistä ja neuvotellaan mahdollisista henkilöstöön kohdistuvista lomautuksista, jos Salpauksen toimintaa rajoitetaan viranomaisten määräyksestä. Neuvottelujen kohteeksi rajattiin ravintolapalveluhenkilöstö sekä laitoshuollon, kiinteistönhoidon sekä vahtimestaripalvelujen henkilöstö.
2.12.2020 käynnistyivät yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut koskien Koulutuskeskus Salpauksen auto- ja logistiikka-alan kuljettajakoulutuksen opetushenkilöstöä. Neuvottelumenettelyn tarkoituksena on neuvotella kuljettajakoulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstöön kohdistuvasta mahdollisesta 3-4 henkilötyövuoden vähennystarpeesta tuotannollisin ja taloudellisin syin. Kuljettajakoulutuksen toiminnallinen tilanne edellyttää neuvottelumenettelyä opiskelijamäärien laskusuuntaisen kehityksen sekä toiminnan toteuttamisessa tarvittavien muutosten osalta. Neuvotteluiden kesto on vähintään kuusi viikkoa.
30.11.2020 käynnistyivät Koulutuskeskus Salpauksen tekstiili- ja muotialan opetushenkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joissa tarkoituksena on neuvotella mahdollisesta 1 henkilötyövuoden vähennystarpeesta tuotannollisin ja taloudellisin syin. Keskeinen peruste neuvottelutarpeelle on tekstiili- ja muotialan mataliksi jääneet opiskelijamäärät. Lisäksi taideteollisen perustutkinnon toteutuksessa tarvitaan muutoksia, jotka vaikuttavat neuvottelutarpeeseen. Neuvottelut jatkuvat vähintään kahden viikon ajan.
26.11.2020 aloitettiin yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut koskien Koulutuskeskus Salpauksen ravintola- ja catering-ala toimintamallin muutosta ja sen vaikutuksia ravintola- ja catering-alan taitovalmentajien työhön. Yhteistoimintamenettelyn tarkoituksena on neuvotella ravintola- ja catering-alan taitovalmentajiin kohdistuvasta mahdollisesta 2 henkilötyövuoden vähennystarpeesta tuotannollisin ja taloudellisin syin. Taustalla neuvottelutarpeelle on selkeyttää ravintola- ja catering alan oppimisympäristön toimintamallia sekä taitovalmentajien rooleja. Toimintamallin uudistuksen taustalla ovat lisäksi ravintola- ja catering-alan opiskelijamäärien ja toteutuneiden opiskelijavuosien lasku edellisiin vuosiin verrattuna. Neuvottelujen kesto on vähintään kaksi viikkoa.