Salpauksen hevosalan, ravintola- ja cateringalan, elintarvikealan sekä matkailun opiskelijat pääsevät kokemaan Kuninkuusravien toisen puolen, kun he ovat eri tavoin mukana suurtapahtuman järjestelyissä.
Syksyllä 2018 hevosalan opinnot aloittaneet Saara Järvinen ja Camilla Tourneur ovat mukana Kuninkuusraveissa ja odottavat innolla työskentelyä Suomen suurimmassa ravitapahtumassa.
– Haluamme saada aikaan mahdollisimman hyvän elämyksen. Katsomoon voi hyvin tulla, vaikka ravit ja hevoset eivät ole ennalta tuttuja. Tapahtumassa on varmasti kunnon fiilis, Järvinen sanoo.
– Me opiskelijat olemme päässeet vaikuttamaan alueen suunnitteluun. Olemme kysyneet Kuninkuusraveissa käyneiltä toiveita, Tourneur kertoo.
Järvinen ottaa vastuun 2-3 Kuninkuusraveihin osallistuvasta hevosesta guidena, joka auttaa hevosten hoidossa hakemalla varusteita ja huolehtimalla hevosesta, jos omistaja tai hoitaja käy esimerkiksi syömässä. Tourneur toimii tallialueella oppaana ja auttaa löytämään oikean tallin ja muut paikat. Hevosalan opiskelijoita toimii myös muun muassa paraatissa, media-avustajina ja ständin ylläpitäjinä.
– Olen joskus kauan sitten ollut Kuninkuusraveissa. Hienoa, että Lahden Kuninkuusravit osuvat meidän opiskeluajalle. Pääsen tekemisiin omistajien ja hevosten kanssa ja siitä voi olla hyötyä tulevaisuudessa, Järvinen pohtii.
– Tämä on varmasti kiva kokemus ja varmasti myös tallialueella on jännitystä. Tallialueella näkee tapahtuman toisen puolen, ensimmäisiin Kuninkuusraveihinsa osallistuva Tourneur toteaa.
Opiskelijat tuovat kuplan ulkopuolista näkökulmaa Kuninkuusravien järjestelyihin
Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka kertoo Salpauksen kanssa tehtävällä yhteistyöllä olevan iso merkitys koko tapahtumalle.
– Opiskelijaresurssi on meille arvokas ja heillä näyttää CV:ssä kivalta, että ovat työskennelleet Suomen suurimmassa ravitapahtumassa. Tietysti Salpauksen hevosalan kanssa olemme muutenkin läheisessä suhteessa ja teemme muutakin yhteistyötä, kun toimimme samoissa tiloissa, Himanka sanoo.
Himangan mukaan Kuninkuusraveista rakennetaan elämyksellistä tapahtumaa.
– Opiskelijat tuovat järjestelyihin ulkopuolista näkemystä. Vaikka he opiskelevat alaa, niin he eivät ole samalla tavalla ravitapahtumissa sisällä, kuten itse, vaan ihan eri tavalla, hän kertoo.
Rakkaus hevosiin on syttynyt jo lapsuudessa
Sekä Järvinen että Tourneur ovat olleet hevosten kanssa tekemisissä jo pienestä pitäen. Heistä tulee valmistuttuaan hevostenhoitajia.
– Minulla on kouluratsastuspainotteinen tausta ja ajattelin, että suuntaudun Salpauksessa hevosharrastepalveluiden tuottamiseen. Innostuin ensimmäisen vuoden opintojen aikana ravipuolesta ja aion suuntautua ravihevosten hoitamiseen. Jos minulla ei ole omia ravihevosia, niin haluaisin valmentaa. Aion jatkaa ratsupuolta harrastuksena, Järvinen tuo esiin.
– Suuntaudun hevostalouden perustutkintoa opiskellessani hevosharrastepalveluiden tuottamiseen. On hienoa nähdä, kun niin ratsastajat kuin hevosetkin kehittyvät. Haluaisin olla ratsuttaja. Opetan nytkin koulun varsoja muiden opiskelijoiden kanssa, Tourneur sanoo.
Molemmat kehuvat Salpauksen hevosalalla olevan hyvä ilmapiiri ja vaikka jotain ei osaisi, niin muut kannustavat rohkeasti kokeilemaan ja oppimaan uutta. He myös kertovat, että esimerkiksi raviradalla on päässyt kokeilemaan, miltä tuntuisi kisata ja näin saa hyvän tutuman raveihin.
– Olemme viihtyneet tosi hyvin. Opiskelu on ollut monipuolista ja tosi kivaa. Jo ensimmäisenä opiskeluvuotena pääsee tekemään kaikkea, opiskelijat kertovat.
Salpaus tuo tapahtumaan kasvis-, luomu- ja lähiruokaa
Salpauksen leipuri-kondiittori- ja kokkiopiskelijat valmistavat tarjottavaa Kuninkuusraveihin. Kuninkuusravien Bistro Charmessa on tarjolla luomua sekä kasvis- ja lähiruokaa Päijät-Hämeestä.
Sinua saattaisi kiinnostaa myös
Teksti: Satu Salo-Jouppila |
Kuvat: Satu Salo-Jouppila
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: