Koulutuskeskus Salpauksen kokki Anita Kauhala-Antonopoulou on yltänyt PRO 2018 -finaaliin ammattikeittiön kokki -sarjassa. Anita työskentelee Lahden keskustakampuksen Koo-kuppila Kampus 1:n opiskelija- ja henkilöstöravintolassa.
PRO-tunnustuspalkinnot jaetaan vuosittain Horeca-alan parhaille ammattilaisille. Niitä jaetaan 15 eri sarjassa. Palkinnon tarkoitus on kiittää hyvästä työstä ja kohentaa alan arvostusta. Valintakriteereitä palkintoja jaettaessa ovat ammattitaito, esikuvallisuus ja asenne. Voittajat valitsee arvovaltainen tuomaristo. PRO-palkinnot jaetaan gaalaillassa 25.1.2018.
– Hienolta tuntuu olla ehdokkaana. Kun sain tietää ehdokkuudesta, olisi tehnyt mieli huutaa ilosta. Olin pihalla työkavereideni kanssa, mutta en silloin saanut vielä kertoa ehdokkuudesta, hän kuvailee.
Opiskelijat, työkaverit ja kehittyminen sydäntä lähellä
– Kaikkein tärkeintä ja ihaninta työssä on opiskelijat. Heidän kehityksensä on huikeaa! On hienoa nähdä, miten he kehittyvät opiskelun aikana, Kauhala-Antonopoulou tuo esiin.
Hän opiskeli itse Salpauksessa kokin ammattitutkinnon ja valmistui keväällä 2005. Saman vuoden elokuussa hän aloitti työskentelyn Koo-kuppilassa. Hän on suorittanut Salpauksessa myös dieettikokin erikoisammattitutkinnon vuonna 2010. Nyt hän opiskelee toista vuotta restonomin tutkintoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa suuntauksena kestävä gastronomia.
– Parasta työssä on työkaverit ja se, että pystyn kehittymään. Haluan nähdä myös tulevaisuutta, en halua jäädä jokapäiväisen ääreen. Ammattikeittiö pystyy ottamaan kantaa esimerkiksi kestävään kehitykseen, kun voimme vaikuttaa siihen tapakasvatuksena ja ruokailutottumuksina.
Jokainen voi kannustaa Anitaa jättämällä kommentin PRO-palkintojen verkkosivujen kautta vuoden loppuun mennessä. Sivujen kautta tulleet kommentit ovat osa tuomariston saamaa laajaa infopakettia, jonka perusteella valinnat voittajista tehdään.
Kommentoi, kannusta ja vaikuta!
Kuva: Satu Salo-Jouppila
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: