Lokakuun alussa järjestetyn Nordic Business Forum -tapahtuman tarjoilujen toteutuksessa oli mukana Salpauksen ravintola-, hotelli- ja catering-alan sekä elintarvikealan opiskelijoita. Heidän työpanostaan ja tekemiään tuotteita kiitettiin. Nordic Business Forum on Pohjoismaiden suurin vuosittainen liike-elämän konferenssi.
Tapahtumassa Salpauksen 16 kokki- ja tarjoilijaopiskelijaa työskenteli tarjoilujen parissa. Heidän mukanaan oli kaksi taitovalmentajaa ja yksi opettaja. Nordic Business Forumin aikana he tekivät töitä Fazer Food Service Oy:n Messukeskuksen ravintolan tiloissa. Opiskelijat työskentelivät keittiössä ja salin puolella yhdessä ravintolan henkilökunnan kanssa.
– Olin todella otettu kaikkien asenteesta meille tullessaan. On hienoa nähdä, että niin nuoret kuin mukana olleet Salpauksen henkilökunnan jäsenet olivat niin hyvin asennoituneet tapahtumaan, keittiöpäällikkö Mikko Laaksonen Fazerilta tuo esiin.
Opiskelijat jättivät sydämiin ikuisen muistijäljen
Opiskelijat valmistivat tarjottavia osallistujille. Tarjolla oli villiyrttinäkkileipää, jota oli 6000 annosta. Leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistivat Salpauksen omaa tuotekehitystyötä olevia härkäpapucookieseja 12 000 kappaletta.
– Myös Salpauksen tuotteet saivat aivan valtavasti huomiota mausta, laadukkuudesta ja käsityön leimasta. Olisi pitänyt tilata enemmän näkkileipää. Se vietiin käsistä ja oli parempaa kuin koeruokailussa, Laaksonen naurahtaa.
Opetuksen siirtäminen muualle kuin koulun tiloihin tuo vaihtelua ja uusia näkökulmia opiskeluun. Opiskelijat pääsevät näkemään myös muunlaisia työympäristöjä.
– Olette tänä vuonna jättäneet meidän sydämiin ikuisen muistijäljen, Laaksonen kehuu.
– Homma toimii! Teemme mielellään yhteistyötä Fazerin kanssa koska molemminpuolinen yhteistyö on sujuvaa, ravintolapalvelujohtaja Marko Viljamaa Salpauksesta toteaa.
Salpaus on tehnyt aiemminkin yhteystyötä Fazerin kanssa. Fazer käytti Salpauksen tiloja Lahdessa järjestettyjen MM-kisojen aikaan.
Lue lisää
Salpauksen tilat muovautuvat isommankin yrityksen tarpeisiin
LISÄTIETOJA
Marko Viljamaa, ravintolapalvelujohtaja
044 708 1515
marko.viljamaa@salpaus.fi
Teksti: Satu Salo-Jouppila |
Kuvat: Noora Taurén
Kategoriassa: Työelämätarina
Jaa tämä artikkeli: