Hävikkiviikolla Koulutuskeskus Salpauksen Ravintolapalveluissa on käynnistetty ruokahävikin vähentäminen Hävikkimestari-ohjelman avulla.
Hävikkimestarissa visualisoidaan ruokahävikki näkyväksi ja selvitetään syitä sen taustalla, jolloin hävikin vähentäminen on mahdollista.
Jo aiemmin Salpauksessa on kiinnitetty huomiota ympäristövastuullisuuteen monin tavoin mm. ylijääneen ruuan myynnillä ResQ-sovelluksella, joten Hävikkimestari on luonteva askel entistä tehokkaampaan ruokahävikin pienentämiseen.
Hävikkimestarin käyttö on lähtenyt Koo-kuppila Kampus 2:n opiskelijaravintolassa koulutusten jälkeen lupaavasti käyntiin ja ravintolan tiimi otti asian heti innolla omakseen.
Ohjelmassa keskitytään aluksi ruuan valmistuksessa syntyvään hävikkiin. Myöhemmin seuranta laajenee ruokasalissa poisheitettävään biojätteeseen.
LISÄTIETOJA
Teksti:
Kuvat: Heli Jurkkola
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: