Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaravintoloissa nautiskeltiin torstaina 9.2. toinen toistaan värikkäämmillä ja herkullisemmilla kasvis- ja luomuruoilla. Kyseessä oli Inno-ruokapäivä, jolla pyrittiin edistämään kotimaisen kasviproteiinin ja luomutuotteiden käyttöä ammattikeittiöissä. Sen kunniaksi Ståhlberginkadun Kampus 1 -opiskelijaravintolaan kutsuttiin 60 alan ammattilaista Päijät-Hämeen alueelta tutustumaan ja maistelemaan innovatiivisia ruokia sekä keskustelemaan niiden hyödyntämisestä.
Inno-ruokapäivä toteutettiin osana Kasvua Hämeessä -hanketta. Hankkeen projektipäällikkönä Salpauksessa toimiva Jukka Turta pitää tärkeänä sitä, että kotimaista kasvis- ja luomuruokaa tuodaan myös ammattikeittiöihin.
- Meidän tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja yhteistyötä tuottajien, jalostajien sekä ammattikeittiöiden henkilöstön välillä. Tällä hetkellä ammattikeittiöihin tulee paljon raaka-aineita ulkomailta, haluaisimme muuttaa tätä enemmän kotimaiseen ja paikalliseen suuntaan, Turta jatkaa.
Inno-ruokapäivän lounas koostui Salpauksen opiskelijaravintola Koo-kuppiloissa dieettikokkina työskentelevän Anita Kauhala-Antonopouloun suunnittelemista resepteistä, jotka hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskelevat aikuisopiskelijat toteuttivat opettaja Nina Peltosen ohjauksessa.
- Keräsimme hyviä reseptejä raaka-ainetoimittajilta ja pohdimme, millaisia ruokia niistä saisi valmistettua ammattikeittiöön. Pitihän niitä hieman soveltaa, että saimme ruoat valmistettua useammalle sadalle henkilölle, Turta naurahtaa.
Edellinen Inno-ruokapäivä toteutettiin Salpauksen Kulinaaritalossa lokakuussa 2016. Tällöin mukana oli päijäthämäläisen ammattikeittiöväen lisäksi mm. VersoFoodin edustaja härkäpaputuotteineen ja Arolan tilan väki Papuset ja jyväset -tuotteineen.
Asiakaspalaute Inno-lounaalta oli kannustavaa: ”hyviä makuja, tällaista lisää” kommentoitiin sekä opiskelijoiden että henkilökunnan lounaspöydistä.
LISÄTIETOJA
jukka.turta@salpaus.fi
Teksti: Tytti Myöhänen |
Kuvat: Tytti Myöhänen
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: