Salpauksen kokkiopiskelijat halusivat joulun kunniaksi auttaa vähävaraisia lapsiperheitä lahjoittamalla heille itse tehtyjä jouluruokia. Ensimmäisen vuoden kokkiopiskelija Jouko Parviainen kertoo, että idea lahjoituksiin lähti opiskelijoilta itseltään.
- En muista tarkalleen kuka idean keksi alun perin, mutta päätimme heti porukalla lähteä mukaan. Myös opettajat olivat innoissaan.
Opiskelijat valmistavat jouluruokia Salpauksen Ravintola Kulinaarissa päivittäin tarjottavan joululounaan ohella. Noin 18 hengen opiskelijajoukko osallistuu valmistukseen kukin mahdollisuuksiensa mukaan. Reseptit ja inspiraatio ruokiin on löytynyt netistä.
- Meillä on tavoitteena tehdä ruokaa mikä maistuu hyvältä. Netistä on löytynyt joitain hyviä reseptejä, joista sitten olemme ottaneet inspiraatiota. Toivottavasti ruoat maistuvat vastaanottajillekin.
Jouluruokien valmistuksessa yhteistyökumppaneina ovat Kinnarin Tila, Maatila-Liha Meronen Oy, Linkosuo Oy, Wilson Coffee, Salpausselän Kala sekä K-supermarket Trio. Ensi viikolla Mannerheimin Lastensuojeluliitto tulee noutamaan opiskelijoiden valmistamat ruoat ja toimittaa ne eteenpäin perheille.
Parviaisen mukaan koululla on erittäin hyvät puitteet tällaisten ideoiden mahdollistamiseen. Hän toivoo, että jouluruokien valmistamisesta syntyisi jokavuotinen perinne.
- Toivon kovasti, että opiskelijat haluavat jatkaa tätä myös tulevaisuudessa. Jos itselle tulee mahdollisuus osallistua vielä ensi vuonna, niin lähden ehdottomasti mukaan, Parviainen sanoo.
LISÄTIETOJA
Rauno Luostarinen
p. 044 708 0011
rauno.luostarinen[@]www.salpaus.fi
Teksti: Tytti Myöhänen |
Kuvat: Tytti Myöhänen
Kategoriassa: Uutinen
Jaa tämä artikkeli: