Nuorten koulutus - Koulutuskeskus Salpaus

Nuorten koulutus

Yleistä alasta ja opinnoista

Tieto- ja viestintätekniikan alan työ on asiakaspalvelutyötä. Alan ammattilaiselta odotetaan joustavuutta toimia asiakkaiden odotusten mukaisesti. Tiimityötaidot ovat työssä onnistumisen kivijalka.

Yrittäjämäinen toiminta on yksi keskeisistä tulevaisuuden työntekijän osaamisista. Datanomiopinnoissa yrittäjyyttä opit mm. opintoihin kuuluvissa projektitöissä, NY 24 tuntia leirillä ja NY Vuosi yrittäjänä opinnoissa. Tärkeitä tiimityö- ja vaikuttamistaitoja harjoittelet opinnoissasi ja tulemalla mukaan opiskelijoiden Kiltakunta ry:n toimintaan.

Taitaja-kilpailut ovat erinomainen mahdollisuus paitsi saada mainetta ja kunniaa, myös oppia ja saada ainutlaatuinen tilaisuus näyttää osaamistaan valtakunnallisesti. Lajimahdollisuudet ovat: tietojenkäsittely ja tietokoneet ja verkot.

Käytön tuen datanomien työssäoppimispaikat löytyvät koulun ulkopuolelta yrityksistä ja yhteisöistä, esimerkkinä läppäriklinikka Oppimiskeskus Fellmanniassa. Vai oletko kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta? Haluatko tutustua tieto- ja viestintätekniikan alan työpaikkoihin ulkomailla? Datanomiopiskelijat voivat olla työssäoppimassa esimerkiksi Lontoossa.

Tietoa opinnot aloittavalle opiskelijalle

Onnittelut!
Olet saanut opiskelupaikan ja pääset aloittamaan datanomiopinnot loppukesästä. Ensimmäisen lukuvuoden aikana opinnot keskittyvät datanomin perusammattitaitoon, johon kuuluu mm. asiakaspalvelu ja tiedon käsittely. Keväällä näitä taitoja opitaan työssä. Lisäksi kartutat osaamista esimerkiksi alan äidinkielessä, matematiikassa ja englannissa. Opettajat, muu henkilökunta sekä oppilaitoksemme tutorit ovat sinua vastassa elokuussa. Heidän kanssaan tutustut opiskeluyhteisöön ja pääset perehtymään opintoihisi sekä rakentamaan oppimispolkuasi.

Oppilaskunnan puheenjohtajan tervehdys
Hei sinä uusi datanomiopiskelija!
Haluan toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Koulutuskeskus Salpauksen opintojen ja opiskelijayhteisön pariin. Arki on aherrusta, uusien asioiden oppimista ja erilaisten kokemusten keräämistä. Tartu innolla tilanteisiin haasteita pelkäämättä ja turhia murehtimatta. Opiskeluajan huumasta kannattaa nauttia. Täällä on lupa nauraa ja olla oma itsensä!

Lahden kauppaoppilaitoksen Kiltakunta ry:n puheenjohtaja Melina Mäkelä

Tutustu myös aloittaville opiskelijoille suunnattuun infopakettiin nettisivuillamme www.salpaus.fi/nuoret/opiskelijalle/uuden-opiskelijan-info

 

 

 Katso datanomikoulutuksen esittelyvideo

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx