Ahtialan työmaakoulu, Lahti - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Rakennusala > Ahtialan työmaakoulu, LahtiAhtialan työmaakoulu, Lahti

Ahtialan työmaakoulu on Koulutuskeskus Salpauksen rakennusalan talotyömaa Lahden Ahtialassa. Korttelialueen Lumikatu - Nietoskatu – Kinoskatu rakentaminen aloitettiin vuonna 2000. Alueelle on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 14 omakotitaloa.  Niistä on valmistunut kaksitoista ja loput kaksi taloa rakennetaan valmiiksi vuosien 2016 – 2017 aikana.

Talojen suunnittelun lähtökohtana ovat kiristyvät lämmöneristys-määräykset. Rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja ekologisuuteen. Kaikki rakennettavat talot ovat paikalla rakennettuja, puurunkoisia ja tiiliverhoiltuja.

Rakennusalan opiskelijat rakentavat kohteet osana opintojaan opettajien ja työnohjaajien ohjauksessa. Työmaalla työskentelee talonrakentajien lisäksi sähkö-, talotekniikka-, pintakäsittely-, sisustaja-, kivi- ja viheralan opiskelijoita. Vuosittain työmaalla työskentelee noin 80 nuorisoasteen ja aikuiskoulutuksen opiskelijaa.

Kaikki rakennettavat talot ovat matalaenergiataloja, joissa on huomioitu energian kulutusta säätelevien rakennusmääräysten kiristyminen.

Alueen kaksi viimeistä taloa rakennetaan vaiheittain.
Nietoskatu 18 on valmis 2016 ja Kinoskatu 2 valmistuu vuonna 2017 aikana. Kaikki talot myydään vapailla markkinoilla.

Lisätietoja:
Vastaava työnjohtaja
Jaakko Sorsa
puh. 050 538 2317
jaakko.sorsa[@]salpaus.fi

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx