Uuden opiskelijan info - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Opiskelijalle > Uuden opiskelijan info

Uuden opiskelijan info

Onnittelut opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa opiskelijaksi Salpaukseen!

Tälle sivulle on koottu erityisesti uusille opiskelijoille tärkeitä asioita. Opiskelemastasi tutkinnosta tarkemmin sinulle kertovat opintojen alkaessa ryhmänohjaaja, opettajat ja opinto-ohjaaja.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikan vastaanotat palauttamalla täytetyn "Opiskelupaikan vastaanottoilmoitus" -lomakkeen. Se lähetetään sinulle valintakirjeen liitteenä.

Palauta täyttämäsi lomake siinä mainittuun postiosoitteeseen mahdollisimman pian, viimeistään kahden viikon kuluessa kirjeen päiväyksestä. Voit myös tuoda lomakkeen Svinhufvudinkatu 10:n opintotoimistoon Lahdessa. Palauta lomake joka tapauksessa, otat opiskelupaikan vastaan tai et.

Mikäli et ole palauttanut lomaketta määräaikaan mennessä, menetät opiskelupaikkasi varasijalta valitulle hakijalle!

Lukuvuoden aloitus

Salpauksen lukuvuosi 2017 - 2018 alkaa torstaina 10.8.2017. On tärkeää, että olet lukuvuoden alkaessa paikalla. 
 
Aloittavien opiskelijoiden lukuvuosi alkaa perehdytyksellä.
Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa työjärjestyksen mukaisesti.
 
Lisätietoja antavat opetusalapäälliköt ja opettajat kevään aikana. 
 

Kustannukset

Opetus on maksutonta, mutta kustannuksia voi muodostua oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä, koulumatkoista sekä mahdollisista työvaatteista, -välineistä ja -jalkineista. Myös tietyillä aloilla tarvittavat kortit (ensiapu-, tulityö- ja työturvallisuuskortti) sekä hygieniaosaamistodistus ovat opiskelijalle maksullisia. Kustannukset vaihtelevat opiskeltavasta tutkinnosta riippuen.

Opintotuki

Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Ammatillisen oppilaitoksen opiskelijana voit hakea opiskeluajalle opintotukea Kelalta, vaikka jo ennen opintojen alkamista. Hakiessasi opintoetuutta, liitä mukaan sinulle lähetetty tieto opiskelijavalinnasta. Et tarvitse erillistä opiskelutodistusta oppilaitoksesta.
 
Lue lisää opintotuesta Kelan sivuilta http://www.kela.fi/opiskelijat
 

Koulumatkatuki

Koulumatkalla tarkoitetaan opiskelijan päivittäistä asunnon ja oppilaitoksen tai työssäoppimispaikan välistä matkaa. Koulumatkatuen edellytyksenä on että yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km ja koulumatkakustannukset ylittävät 54 €/kk (ei koske Waltti-liikennettä).
 
Pääsääntöisesti opiskelijan tulee käyttää koulumatkaan Matkahuollon linja-autoa tai Waltti-seutuliikennettä. Jos linja-autoa ei ole käytettävissä tai koulumatka on muuten hankala, koulumatkatukea voi hakea itse järjestettyyn kulkutapaan. 1.8.2016 alkaen VR ei myy koulumatkatukilippua ostotodistuksella alennettuun hintaan.
 
 
Toimintaohje
  • Täytä koulumatkatukihakemus, jonka saat Kelan toimistosta tai Salpauksen opintotoimistosta. Voit myös tulostaa sen Kelan sivuilta.
  • Palauta täytetty lomake oppilaitoksen opintotoimistoon, josta saat ostotodistuksen.  Tarkista etukäteen käytätkö koulumatkaan Waltti-seutuliikennettä vai matkahuollon linja-autoa.
  • Ostotodistuksella voit ostaa matkakortin myyntipisteistä koulumatkatuella alennettuun hintaan.
  • Opiskelijan oma maksuosuus matkalipusta on 43 €/kk.
 

Opiskelijaruokailu

Opiskelupäivinä opiskelijalla on oikeus oppilaitoksen kustantamaan ateriaan. Pidä opiskelijaruokailua varten mukanasi Kela-kortti, ajokortti tai henkilökortti. Mikäli sinulla ei ole esittää em. korttia, ateria on maksullinen.

Ruoanvalmistuksessa huomioidaan gluteeniton, laktoositon ja lakto-ovovegetaarinen ruokavalio sekä kasvisruoka ja yleisimmät allergeenit. Näistä poikkeavan erityisruokavalion, saat täyttämällä erityisruokavaliolomakkeen. Liitä mukaan lääkärintodistus. Erityisruokavaliolomakkeen saat opintojen alkaessa ryhmänohjaajalta tai voit tulostaa sen lomakkeet-sivulta.
Lisätietoa opiskelijaruokailusta.

 

Tutkintokohtaiset tiedot

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx