Opiskeluhyvinvointi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Opiskelijalle > Opiskelun tuki > Opiskeluhyvinvointi

Opiskeluhyvinvointi

Opiskeluhyvinvointi syntyy viihtyisässä, turvallisessa ja oppimista edistävässä oppimisympäristössä. Opiskelijan hyvinvointia oppilaitoksen arjessa tukevat erityisesti kuraattorit, psykologi, palveluohjaaja ja terveydenhoitajat.

Opiskeluhyvinvoinnin edistämiseksi Salpaus tekee tiivistä yhteistyötä myös mm. poliisin ja seurakunnan kanssa.

Kuraattori

Kuraattorin puoleen voit luottamuksella kääntyä raskaissakin asioissa. Esimerkiksi koulunkäyntivaikeudet, opiskeluajan asuminen, rahankäyttö, kaverisuhteet, kiusaaminen tai päihteidenkäyttö ovat asioita, joista voit keskustella kuraattorin kanssa. Myös erilaiset elämäntilannemuutokset, henkilökohtaiset tai perhettäsi kohtaavat ongelmatilanteet tai elämän kriisitilanteet ovat hetkiä, jolloin saatat tarvita tukea opiskeluissa jaksamiseen.

Kuraattori toimii yhteistyössä opiskelijan, opiskelijaryhmien, huoltajien, ryhmäohjaajien, opinto-ohjaajien ja oppilaitoksen muun henkilökunnan kanssa. Salpauksessa kuraattoripalveluja on tarjolla opetuspisteittäin.

Kuraattorin luo voit tulla ajanvarauksella tai ilman. Tai voit soittaa, lähettää tekstiviestiä tai sähköpostia.

Psykologi

Psykologin tehtävänä on tukea opiskelijoita hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Psykologin kanssa keskustelet luottamuksellisesti jaksamisestasi tai mieltä painavista asioista.

Psykologiin voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Ajan voit varata myös terveydenhoitajan tai muun opiskelijahuoltohenkilöstöön kuuluvan kautta. Palvelu on sinulle maksutonta.

Huom! Ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijat eivät kuulu opiskeluhuollon psykologipalveluiden piiriin.

Palveluohjaaja

Palveluohjaaja Sanna Tuomainen on psykologin lisäksi Salpauksessa henkilö, jonka puoleen opiskelijat voivat kääntyä mielenterveysasioissa.

Sannan työpiste sijaitsee osoitteessa Svinhufvudinkatu 2, 15110 Lahti. Vastaanottoaika tulee sopia etukäteen ja sen saat soittamalla, puh. 044 708 0563.

Opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitajat ohjaavat opiskelijoita terveyskysymyksissä, antavat apua sairastapauksissa ja tapaturmissa. Terveydenhoitajalta saat myös tietoa opiskelupaikkakuntasi lääkärivastaanotoista ja terveyskeskuksen palveluista.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on tehdä terveystarkastus kaikille ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Voit myös itse varata ajan, jos haluat terveystarkastukseen tai keskustella muista terveyteesi liittyvistä asioista. Tarpeen mukaan terveydenhoitaja ohjaa sinut edelleen lääkärille.Yhteistyö poliisin kanssa

Oppilaitospoliisin puoleen voit kääntyä poliisin toimialaan liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisajan oppilaitospoliisi Vesa Okkolan kanssa.

  • Vesa Okkola, oppilaitospoliisi
    puh. 050 434 0060, vesa.okkola[@]poliisi.fi

Yhteistyö seurakunnan kanssa

Oppilaitospastorit Riku Suokas ja Sonja Turunen ovat mukana oppilaitoksen arjessa järjestämässä erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia, tukena kriisitilanteissa ja käytettävissä henkilökohtaisiin keskusteluihin, aikuisrippikouluun, häihin ja ristiäisiin. Oppitunnit ja ryhmäytykset kuuluvat myös oppilaitospappien toimenkuvaan.

  • Riku Suokas, oppilaitospastori
    puh. 044 719 1472, riku.suokas[@]evl.fi
  • Sonja Turunen, oppilaitospastori
    puh. 044 719 1203, sonja.turunen[@]evl.fi

Facebookissa:
Lahden Oppilaitospapit - Mukana arjessa (sivuilla myös chat)

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx