Opiskelijatoiminta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Opiskelijalle > Opiskelun arki > Opiskelijatoiminta

Opiskelijatoiminta

Salpauksessa opiskelijat osallistuvat ja vaikuttavat aktiivisesti yhteisöllisen toimintakulttuurin rakentamiseen. Kehittämistoiminnan painopisteenä ovat mm. opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuudet ja palautejärjestelmä, opiskelijatapahtumat sekä tutor- ja opiskelijakuntatoiminta.

Opiskelijatoiminta tukee ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia, tuottaa mielekästä ja hauskaa tekemistä, sekä opettaa uusia taitoja. Olethan aktiivinen ja osallistut!

Ryhmänedustaja

Ryhmänedustajalla tarkoitetaan oman ryhmän luottamushenkilöä. Ryhmänedustaja toimii oman ryhmän yhdyshenkilönä asioinnissa opettajien ja henkilökunnan kanssa. Joka ryhmässä on muutama ryhmänedustaja. Ryhmänedustajien tehtävänä on osallistua kokouksiin, välittää tärkeitä koulutukseen ja opiskelijoille järjestettävään toimintaan liittyviä asioita koko ryhmälle ja viedä ryhmän terveiset eteenpäin henkilökunnalle.

Tutortoiminta

Tutortoiminnasta kiinnostuneista opiskelijoista valitaan edustajia tutortehtäviin. Tutorina olet ryhmänohjaajan apuna perehdyttämässä uudet opiskelijat talon tavoille. Voit toimia myös avustajana valintakokeissa, olla mukana messutoiminnassa ja tarvittaessa oman alasi koulutuksen ja opiskelupuitteiden esittelijänä. Tutortoiminta voidaan lukea vapaasti valittaviin opintoihin kuuluvaksi suoritukseksi. Lue lisää TUTOR-oppaasta.

Vapaa-ajan toiminta

Opiskelijan vapaa-ajan toiminta on juuri niin aktiivista kuin opiskelijat itse. Päijät-Hämeen alueella on mahdollisuus löytää jokaiselle omanlaista harrastustoimintaa. Kiinnosti sinua sitten liikunta-, kulttuuri- tai mikä tahansa muu niin tarjontaa löytyy runsaasti. Myös Salpauksen omassa vapaa-ajantoiminnassa on tarjolla liikuntaa ja kulttuuria eri muodoissaan.

Salpauksen kuntosali

Opiskelijat voivat käyttää seuraavina aikoina Salpauksen kuntosalia, joka sijaitsee osoitteessa Svinhufvudinkatu 2E, Lahti:

  • ma - pe klo 16 - 20
  • la - su klo 9 - 20.

Torstaisin klo 16 - 18 kuntosalilla on avoimet ovet ja kuntosaliohjaaja on paikalla antamassa ohjauksen kuntosalin omatoimiseen harjoitteluun.

Ennen kuntosalin käyttöä:

  • Osallistu liikunnanopettajan pitämään ohjaukseen torstaina klo 16 - 18. Samalla saat opettajan allekirjoituksen kuntosalilomakkeeseen.
  • Täytä lomake: kuntosalin käyttölupa.
  • Toimita lomake Svinhufvudinkatu 10:n opintotoimistoon.
  • Kuntosalin käyttölupa ja avain maksaa 15 € ja on voimassa koko opiskeluajan.

SAKUstars - Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailut

Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kulttuuritapahtuma antaa ammattiin opiskeleville mahdollisuuden tuoda esille niitä taitoja, jotka eivät näy opiskelun arjessa. Osallistuja voi olla aloittelija tai taiteen ammattilainen. Mukana kuvataiteet, valokuvaus- ja kuvankäsittely, videot, laulu, soittimet, näyttämötaide, lausunta, kirjoitus, tanssi ja shakki.
 

Asuntolaesat

Asikkalan asuntolan edustajina toimivat asuntolaesat. Asuntolaesat ovat mukana kehittämässä asuntolaelämää ja opiskelijoiden vapaa-ajan toimintaa. Lisätietoa asuntolaohjaajilta.
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx