Oppisopimuskoulutus - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Hakijalle > Valitse oma polkusi > Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus – vaihtoehtoinen polku

Jos opit asioita käytännössä tekemällä etkä pelkää tarttua töihin, oppisopimus voi olla vaihtoehto kouluttautua ammattiin. Oppisopimuskoulutuksessa hankit ammatillisen pätevyyden työtä tekemällä ja itsenäisesti opiskellen. Oppisopimuskoulutusta varten tarvitset työpaikan, joka täytyy hankkia itse.
 

Oppisopimuksen rakenne

Oppisopimus on mahdollinen 15 – 63-vuotiaille ts. nuorille ja aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuuden. Oppisopimuskoulutuksesta suoritetaan noin 80 % työssä oppien työpaikalla ja 20 % teoriaopintoina oppilaitoksessa. Oppisopimuksella hankittu osaaminen todennetaan ammattiosaamisen näytöillä tai tutkintotilaisuuksilla.
 

Opiskeluaika

Oppisopimuksen kesto vaihtelee neljästä kuukaudesta kolmeen vuoteen. Aika riippuu tavoitteesta (koko tutkinto vai tutkinnon osa/osia) sekä tutkintotasosta (perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto). Opiskeluaikaan vaikuttavat myös henkilökohtainen osaaminen ja edistyminen opinnoissa.
 

Opiskelun kustannukset

Opiskelija saa työpäiviltä työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työnantaja saa koulutuksesta aiheutuviin kustannuksiin koulutuskorvausta 10 – 800 €/kk. Mahdollisesta palkkatuesta päättää TE-toimisto.

Tutkinnon suorittamiseen kuuluu myös opintoja oppilaitoksessa. Jos opiskelija ei saa niiltä päiviltä palkkaa, hänellä on mahdollisuus saada opintososiaalisia etuja eli esimerkiksi päivärahaa ja matkakorvausta. Opiskelija maksaa tutkintomaksun 58 €. Muutoin opiskelu oppilaitoksessa on maksutonta.

Jatko-opintokelpoisuus

Perustutkinto ja/tai työkokemus mahdollistaa alan ammatti- ja/tai erikoisammattitutkinnon suorittamisen. Kokonaan suoritettu perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.
 
 
​1. KIINNOSTUITKO OPPISOPIMUSKOULUTUKSESTA?
​2. TUTUSTU OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN JA PERUSTUTKINTOIHIN
Valittavanasi on noin 50 eri perustutkintoa
 
​3. KESKUSTELE VANHEMPIESI JA/TAI OPINTO-OHJAAJAN KANSSA
 
​4. OTA YHTEYS ASIAKASVASTAAVAAN LISÄTIETOJEN SAAMISEKSI
Asiakasvastaavat auttavat koulutuksen suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. He ovat opiskelijan ja työpaikkakouluttajan käytettävissä koko oppisopimuksen toteutuksen ajan.siakasvastaavat auttavat koulutuksen suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. He ovat opiskelijan ja työpaikkakouluttajan käytettävissä koko oppisopimuksen toteutuksen ajan.
​5. ETSI TYÖPAIKKA TAI KESKUSTELE NYKYISEN TYÖNANTAJASI KANSSA
Oppisopimuskoulutusta varten tarvitset työpaikan, jossa työaikasi on vähintään 25 tuntia viikossa. Työpaikalla koulutuksesta vastaa työpaikkakouluttaja.
 
​6. OTA YHTEYS ASIAKASVASTAAVAAN OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN
SOLMIMISEKSI
Oppisopimus solmitaan opiskelijan, työnantajan ja asiakasvastaavan kesken. asiakasvastaava hankkii opintoihin sopivan koulutuksen oppilaitoksesta. Oppisopimuksen voi aloittaa sinulle ja työnantajallesi sopivana ajankohtana.
03 828 11 (vaihde)
Koulutuskeskus Salpaus, Oppisopimuspalvelut
Ståhlberginkatu 6, 15110 Lahti
Svinhufvudinkatu 10, 15110 Lahti
 
 
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx