Kotisivu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Hakijalle > Tutustu tutkintoihin > Tekniikan ja liikenteen ala

Tekniikan ja liikenteen ala

Tekniikan ja liikenteen koulutusalalla tehdään tiivistä yhteistyötä yrityselämän edustajien kanssa ja opitaan tekemällä. Ammattiin voi valmistua monelle eri tutkintonimikkeellä, aina ajoneuvoasentajasta verhoilijaan. Hihat käärölle ja duuniin!
 

• Ajoneuvoasentaja • Automaatioasentaja • Elektroniikka-asentaja • Hyvinvointiteknologia-asentaja • ICT-asentaja • Ilmanvaihtoasentaja • Kiinteistönhoitaja • Kivirakentaja • Koneenasentaja • Koneistaja • Kunnossapitoasentaja • Laborantti • Leipuri-kondiittori • Levyseppähitsaaja • Linja-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja • Maalari • Mediapalvelujen toteuttaja • Muovituotevalmistaja • Pintakäsittelijä • Prosessinhoitaja • Putkiasentaja • Puuseppä • Suunnitteluassistentti • Sähköasentaja • Talonrakentaja • Turvallisuusvalvoja • Varastonhoitaja • Verhoilija


 

Auto ja logistiikka

AjoneuvoasentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Oletko kiinnostunut tekniikasta ja autoista? Viihdytkö mielelläsi rasvamontussa ja tuunaat menopelejä? Ja pidät ehkä myös asiakkaiden kohtaamisesta? Ajoneuvoasentajan ammatissa huollat, korjaat ja varustat erilaisia ajoneuvoja autosta moottoripyörään.

 

Opinnoissa edetään auton tuntemuksesta, huoltamisesta ja korjaamisesta vikadiagnostiikan osaamiseen. Opetus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa, joten pääset soveltamaan oppimiasi taitoja myös käytännössä. Lahdessa voit suuntautua joko hyötyajoneuvo- tai henkilöautodiagnostiikan opintoihin ja Heinolassa moottoriurheilupainotteisiin opintoihin.

 

Ajoneuvoasentajille työpaikkoja on mm. autotaloissa ja korjaamoketjuissa. Myös oman yrityksen perustaminen on yksi hyvä vaihtoehto.

 

Huom! Jos olet kiinnostunut autoalasta, haet yhteishaussa autoalan perustutkintoon.

 

Koulutustarjonta, auto ja logistiikka
Paikkakunta: Lahti ja Heinola

Auto ja logistiikka

​Autonkuljettaja

 

 
Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

 

 

 

 

Suuren auton ohjaimissa sinulta vaaditaan hyvää havainnointikykyä, tarkkoja liikkeitä ja tietysti myös huolellisuutta.

 

Autonkuljettajana kuljetat turvallisesti sekä ihmiset että tuotteet annettuun määränpäähän. Ajamisen lisäksi työhösi sisältyy kuorman käsittelyä, rahtikirjojen toimittamista sekä auton kunnon ylläpitoa.

Tämä työ vaatii myös joustavuutta, sillä työpäivien sisältö ja pituus vaihtelevat.

 

Opiskelu sisältää ajokortteihin ja kuljettajien ammattipätevyyteen tähtäävää koulutusta. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa.

 

Valmistuttuasi logistiikka-alan ammattilaiseksi voit työskennellä kuljetusliikkeessä tai kaupan, teollisuuden tai julkisen sektorin palveluksessa yleisimmin kuorma-auton-, yhdistelmäajoneuvon- tai linja-autonkuljettajana.

 

Huom! Hakeutuessasi tähän koulutukseen, haet kuljetuspalvelujen osaamisalaan.

 

Auto ja logistiikka

VarastonhoitajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.​Logistiikka-alalle kaivataan oma-aloitteisia ja tarkkaan työhön kykeneviä henkilöitä. Varastonhoitajan työhön kuuluu olennaisena osana tavaroiden varastoinnin tehtävät, työkoneiden käyttö ja asiakaspalvelu.

 

Koulutuksessa opiskellaan tavaran vastaanottamista, lähettämistä, hyllyttämistä, inventointia ja kuormaamista sekä purkamista. Opit myös käsittelemään trukkeja ja työkoneita ja suoritat henkilö-/pakettiauton ajokortin koulutuksen aikana.

 

Varastonhoitajia työskentelee kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin palveluksessa.

 

Huom! Hakeutuessasi tähän koulutukseen, haet logistiikan perustutkintoon.

 

​Elintarvikeala

Leipuri-kondiittoriKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.Leipomoalan ammattilainen, jonka työssä yhdistyvät taiteellisuus ja käden taidot! Leipuri-kondiittorina valmistat maukkaita ruoka- ja kahvileipiä sekä erilaisia näyttäviä konditoriatuotteita, kuten kakkuja ja leivoksia.

 

Opiskelu sisältää opetusta uudenaikaisessa harjoitusleipomossa ja -konditoriassa sekä työssäoppimista elintarvike- ja leipomoalan yrityksissä. Elintarvikehygieniaa, ravitsemusta, raaka-ainetuntemusta ja leipomotekniikkaa opiskellaan teoriassa ja käytännössä hyödyntäen erilaisia verkko-oppimisen välineitä sekä mobiiliohjausta. Valinnaisten opintojen kautta voit suuntautua yrittäjyyteen, konditoria- ja leipomoalan erikoistuotteisiin, kansainväliseen leivontaan tai kahvilapalveluihin.

Alalla on myös mahdollista osallistua ammattitaitokilpailuihin tai lähteä työssäoppimaan ulkomaille.

 

Leipuri-kondiittorin työpaikkoja on pienissä ja keskisuurissa leipomoissa, konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla sekä kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä ja pitopalveluyrityksissä.

 

​Kiinteistöpalveluala

​KiinteistönhoitajaEi kevään yhteishaussa 2017.

Ei kevään suorahaussa 2017.


Kiinteistönhoitajana tunnet vastuullasi olevat kiinteistöt kuin omat taskusi. Hoidat itsenäisesti kiinteistöjen hoito-, huolto- ja korjaustehtäviä, vastaten myös ulko- ja viheralueiden hoidosta.

 

Koulutuksessa perehdytään käytännön kautta kiinteistöpalvelujen tuottamiseen, kiinteistön hoitoon ja valvontaan sekä lvi-järjestelmien hoitoon. Opinnoista lähes kolmanneksen suoritat työssäoppimisena.

 

Tulevaisuuden työnantajinasi voivat olla esim. kiinteistöpalvelu- tai kiinteistöhuoltoyritykset, kunnat, valtio, teollisuus- ja tuotantolaitokset sekä muut kiinteistönomistajat.

 

Koulutustarjonta, kiinteistöpalveluala

Paikkakunta: Lahti

​Kone-ja metalliala

​Koneenasentaja


Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.Oletko suunnitelmallinen ja huolellinen? Et myöskään pelästy työohjeita, osaluetteloita tai teknisiä piirustuksia ja haluaisit hyödyntää teknistä osaamistasi? Hae koneenasentajan koulutukseen!

 

Koneenasentajana kokoat, asennat, huollat, koekäytät ja tarkistat niin suuret koneet kuin pienemmät laitteetkin. Lisäksi työhösi kuuluu asennushitsausta ja -mittausta sekä koneenosien siirtoja ja nostoja tarvittavilla koneilla ja työvälineillä.

 

Opiskelet kone- ja metallialan perustaitoja ja valinnaisten opintojen kautta voit suunnata osaamistasi juuri sinua kiinnostavalle osa-alueelle. 

 

Koneenasentajia tarvitaan erityisesti teollisuuslaitoksissa, konepajoilla tai rakennustyömailla, missä asennetaan, kootaan, puretaan tai huolletaan raskaita koneita.

 

Paikkakunta: Lahti

​Kone-ja metalliala

​KoneistajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Kone- ja metallialalla teet oikeita töitä, oikeilla koneilla.Koneistajana valmistat kappaleita, koneenosia tai työkaluja työskennellen manuaalisilla koneilla tai CNC-työstökoneilla tai -keskuksilla. Työhösi voi sisältyä työtehtävistä riippuen myös ohjelmointia, ohjelmien testausta tai koneenkäyttöä.

 

Koneistajan koulutuksessa opettelet sorvaamaan, jyrsimään, poraamaan ja hiomaan koneiden mittatarkkoja osia piirustusten mukaan. Opiskelet kone- ja metallialan perustaitoja ja valinnaisten opintojen kautta voit suunnata osaamistasi juuri sinua kiinnostavalle osa-alueelle.

 

Koneistajille työpaikkoja on metalliteollisuusyritysten lisäksi muussa teollisuudessa ja erilaisissa kunnossapitotehtävissä.

 

Salpauksesta valmistuu teräksisiä kone- ja metallialan osaajia!

 

Paikkakunta: Lahti 

​Kone-ja metalliala

​KunnossapitoasentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.


​Tässä ammatissa työkenttäsi on varmasti monipuolinen ja haastava ja metallialan työllisyysnäkymät ovat hyvät. 

 

Kunnossapitoasentajana työskentelet koneiden, laitteiden ja automatisoitujen järjestelmien käytön, ylläpidon, kunnossapidon, huollon ja korjauksen tehtävissä. Tuleviin työtehtäviisi saattaa kuulua  myös uusien koneiden ja laitteiden asennusta, asennushitsausta ja mittausta, korjaushitsausta, pienimuotoista koneistusta sekä koekäyttöä ja testausta ja automaatiolaitteiden ohjelmointia tai käytönvalvontaa.

 

Salpauksessa opiskelet kone- ja metallialan perustaitoja ja valinnaisten opintojen kautta voit suunnata osaamistasi juuri sinua kiinnostavalle osa-alueelle.

 

Kunnossapitoasentajia työskentelee teollisuudessa, tuotantolaitoksissa tai erilaisissa palvelulaitoksissa.

 

Paikkakunta: Lahti

​Kone-ja metalliala

​Levyseppähitsaaja


Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.


 

Tällä alalla suorastaan kipinöi! Jos olet kiinnostunut kone-ja metallialasta, ja haluat nähdä välittömästi kättesi jäljen voisi levyseppähitsaajan ammatti olla sinun juttusi. Levyseppähitsaajan työ on teknologian kehittymisen ja ohjelmoitavien hitsaus- ja levyntyöstökoneiden ansiosta muuttunut kevyemmäksi ja turvallisemmaksi. Levyseppähitsaajana hitsaat erilaisilla menetelmillä sekä teet rautarakenne- ja levytöitä, korjaustöitä tai erilaisten tehdaslaitosten ja rakennustyömaiden teräsrakennetöitä.

 

Koulutuksen jälkeen hallitset materiaalien käyttämisen, kun niitä leikataan, muovataan, hitsataan ja lämpökäsitellään.

 

Levyseppähitsaajan työpaikkoja on ainakin metallialan yrityksissä, konepajoilla, tehdaslaitosten työpajoissa ja huolto- ja korjausyrityksissä.

 

Paikkakunta: Lahti ja Heinola

​Laboratorioala

​Laborantti


Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.
 

​Laborantti on järjestelmällisen ja matemaattisista aineista innostuvan henkilön unelma-ammatti. Tässä ammatissa on tärkeää, että olet tunnollinen ja huolellinen, sillä oikeat testaus- ja tutkimustulokset edellyttävät täsmällisyyttä ja tarkkuutta. Välineiden ja laitteiden käsittelyssä sorminäppäryys on eduksi.

 

Laboratorioissa tehdään luonnontieteellistä perustutkimusta, kehitetään tuotteita ja tuotantomenetelmiä ja seurataan teollisuuden tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laboranttina työtehtäväsi liittyvät asiakaspalveluun, näytteenottoon, laadunvalvontaan, tuotantoprosessien seurantaan, tutkimukseen ja tuotantotekniikkaan.

 

Opiskeluaikana harjoittelet erilaisia mittauksia sekä niihin liittyvien menetelmien, laitteiden, työvälineiden ja työtekniikoiden hallintaa. Myös laadunvalvonta ja harjoitustöiden raportointi ovat osa opintojasi.

 

Laborantteja työskentelee teollisuudessa eri aloilla, tutkimuslaitoksissa ja julkisen sektorin laboratorioissa.

 

Paikkakunta: Lahti

​Media-ala

​Mediapalvelujen toteuttaja

 ​

  

Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.
​​Tässä työssä ei varmasti ole kahta täysin samanlaista päivää! Media-alan ammattilaisena hallitset monimediallisen sisällön tuotannon riippumatta ajasta ja paikasta. Keskeistä on kyky selviytyä moninaisissa, jatkuvasti muuttuvissa laite- ja ohjelmistoympäristöissä, työyhteisöissä ja kansainvälistyvässä maailmassa.
 
Mediapalvelujen toteuttajana työtehtäviäsi ovat mm. videot, mainosspotit, verkkomediaprojektit sekä tapahtumatekniset tuotannot. Tehtäväkenttään sisältyy verkkoviestintää, kuvausta, äänitystä, videoeditointia, valaisua, äänentoistoa, roudausta ja tuotantojärjestelyä.
 
Ammatissa toimiminen edellyttää sinulta vahvaa käytännön osaamista, monipuolisia teknisiä taitoja ja eri ilmaisumuotojen hallintaa sekä valmiutta kehittää ja versioida sisältöjä eri esitysympäristöihin asiakkaan tarpeet huomioiden.
 
Mediapalvelujen toteuttaja voi työskennellä mm. video-, verkkomedia- ja tapahtumateknisissä tuotannoissa.  
Paikkakunta: Heinola

​Muoviala

​Muovituotevalmistaja


Ei kevään yhteishaussa 2017.
Ei kevään suorahaussa 2017.


Muovin työstäminen on taitolaji ja muovialan työtehtävät monipuolisia. Muoviteollisuudessa toimitaan nykyaikaisin konein ja laittein. Muovituotevalmistajana valmistat erilaisia muovituotteita, kuten putkia, kalvoja, pakkauksia, 3D-tulosteita ja osia erilaisiin koneisiin ja autoihin. Työtehtäviäsi voivat olla myös prosessin- tai koneenhoitaminen, laadunvalvonta tai asennus- ja kunnossapitotehtävät muoviteollisuudessa. Tässä ammatissa työ on usein myös vuorotyötä.

 

Opinnoissa perehdyt muovituotteiden valmistusmenetelmiin ja tutustut erilaisiin materiaaleihin sekä muovin kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Opiskelu on työelämäpainotteista ja se toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen muovialan yritysten kanssa.

 

Muovituotevalmistajat työskentelevät esimerkiksi pakkaus-, rakennus-, ajo- ja kulkuneuvo- sekä elektroniikkateollisuudessa.

 

Koulutustarjonta, muoviala

Paikkakunta: - 

​​Pintakäsittely

Maalari

 
Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

​​Maalarina työsi jälki on esillä ja se kertoo sinusta ja osaamisestasi. Pintakäsittelyalan ammattilaisena maalari työstää sisä- ja ulkopinnat osaavasti uuteen uskoon. Maalarina maalaat, tapetoit, laatoitat, päällystät lattioita ja teet erilaisia tasoitustöitä uudis- ja saneerauskohteissa. Maalaustyö on viimeistelyä, joka vaatii tekijältä huolellisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

 

Opinnot suoritettuasi olet saanut sinulla on hankittuna tietotaitoa myös perinnemaalauksesta ja ymmärrät ekologisen sekä kestävän kehityksen merkityksen työssäsi. Koulutus painottuu käytännön maalaus- ja pinnoittamistöiden tekemiseen ja antaa sinulle hyvät valmiudet rakennusten kokonaisvaltaiseen pintakäsittelyyn.

 

Maalareiden työpaikkoja on pääasiassa maalaus- ja rakennusliikkeissä sekä remonttiyrityksissä.

 

Paikkakunta: Lahti

​​Pintakäsittely

​Pintakäsittelijä

 

Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.
 

​​Pintakäsittelijä laittaa pinnat kuntoon! Tässä ammatissa eduksi on muoto-, tyyli- ja väritaju, huolellisuus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn. Työtehtävänä on tuotteiden käsittely käsiruiskulla tai automaattilinjoilla. Lisäksi työ sisältää pintakäsittelyn esivalmistelutehtäviä, levitysmäärien ja laadun valvontaa sekä laitteiden puhdistusta.

 

Meillä opiskelet kalusteiden ja muiden tuotteiden erilaisia, pääsääntöisesti teollisia pintakäsittelyjä: petsausta, lakkausta ja maalausta.

 

Työpaikkoja on pääasiassa puu- ja kalusteteollisuuden eri pintakäsittelytehtävien parissa.

 

Paikkakunta: Lahti

 

Prosessiteollisuus

 

 

Prosessinhoitaja panimoteollisuudessa

 Kuva: Hartwall

 

​Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

 
 
 
 
  

Puuala

Prosessinhoitaja

Osaamisaloina muoviteollisuus, levyteollisuus, sahateollisuus ja
elintarviketeollisuus

 

Kun prosessi on hoidossa, niin se näkyy onnistuneena lopputuloksena. Prosessinhoitajana ohjaat ja valvot tuotantoprosessia. Tunnet oman yrityksesi koneet ja laitteet ja osaat käyttää niitä. Jotta tuote on sellainen kuin on suunniteltu, tunnet omalla työpaikallasi käytettävät raaka-aineet ja tuotteet.

 

Opinnot aloitetaan kaikille yhteisillä opinnoilla kuten käynnissäpito sekä tuotantoprosessit ja prosessin ohjaus. Yhteisten opintojen jälkeen voit valita oman osaamisalasi.
 
Paikkakunta: Lahti
  

PuuseppäKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Tässä ammatissa yhdistyvät perinteiset käden taidot ja nykytekniikka. Tietokoneesta onkin tullut puusepän tärkeimpiä työkaluja perinteisten työkalujen ohelle.

 

Puusepän työhön kuuluu erilaisten puutuotteiden ja kalusteiden valmistus. Työt vaihtelevat sarjatyötuotteista vaativien yksittäiskappaleiden valmistukseen. Puuseppänä teet myös rakennusten sisustuksiin vaativia puutöitä ja kiintokalusteiden asennuksia.

Tässä työssä tarvitset tarkkuutta ja huolellisuutta sekä hyvää keskittymiskykyä.

 

Lahdella on pitkät perinteet puusepänteollisuudesta ja se näkyy myös koulutuksessa. Opiskelussa perehdytään käsityömenetelmien lisäksi 3D-mallintamisen perusteisiin sekä CNC-koneiden ohjelmointiin ja käyttöön.

 

Puuseppänä työskentelet puusepän-, rakennuspuusepän- ja puutaloteollisuuden eri tehtävissä, joko työntekijänä toisen palveluksessa, itsenäisenä yrittäjänä tai erilaisissa asiantuntijamyyntitehtävissä.

 

Paikkakunta: Lahti

​Rakennusala

​Kivirakentaja


Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.


 

Kivi on elementti, jonka työstämiseen vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja käden ja silmän yhteistyötä. Kivirakentaja on kivialan monipuolinen osaaja, joka tekee ulkoalueiden, sisätilojen ja rakennusten kivirakennustöitä. Hän osaa myös työstää ja muokata kiveä sekä tehdä kivestä esineitä, rakenteita ja tuotteita. Kivirakentajalta vaaditaan halua tehdä työtä muuttuvissa työolosuhteissa.

 

Opinnoissa keskitytään käytännön harjoituksiin, tekemiseen ja oikeilla työmailla tapahtuvaan oppimiseen.

 

Kivirakentajana voit työskennellä kivialan tuotantolaitoksissa, kunnallisteknisessä rakentamisessa, yksityispihojen rakentajana ja yrittäjänä.

 

Koulutustarjonta, rakennusala

Paikkakunta: Lahti

​Rakennusala

​SuunnitteluassistenttiKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Suunnitteluassistentti on teknisen piirtämisen taitaja! Työtehtävissä eduksi on näppäryys tietokoneen kanssa, asiakaspalvelutaidot, oma-aloitteisuus ja kyky itsenäiseen työskentelyyn.

 

Suunnitteluassistenttina työtehtäviäsi ovat teknisten piirustusten tuottaminen ja ylläpitäminen sekä suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekeminen. Kokoat ja tuotat dokumentteja sekä suoritat erilaisia toimistotöitä ja pienimuotoisia suunnittelutehtäviä.

 

Opinnossa keskitytään ensisijaisesti erilaisten suunnittelu-, 3D-mallinnus- ja tietomallinnusohjelmien sekä toimisto- ja kuvankäsittelyohjelmien käytön opetteluun.

 

Suunnitteluassistentteja työskentelee arkkitehtitoimistoissa, eri alojen suunnittelu- ja insinööritoimistoissa, kaupunkien ja kuntien teknisissä virastoissa ja museoissa sekä teollisuusyritysten suunnitteluosastoilla. Mahdollisuus toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

 

Tiesitko muuten että Salpaus on CAD-suunnittelun valtakunnallinen huippuvalmennusyksikkö ammattitaitokilpailuissa!

 

Paikkakunta: Lahti

​Rakennusala

​Talonrakentaja

 

Kevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017 (Lahti).

 

Rakennatpa sitten uutta tai korjaat vanhaa, talonrakentajana saat kättesi jäljen näkyviin. Rakentaminen on fyysistä kuntoa vaativaa, käsillä tehtävää työtä jota tehdään hyvinkin vaihtelevissa olosuhteissa. Nykypäivän rakentamisessa korostuvat ympäristötietous, elinkaariajattelu ja vastuu rakennetusta ympäristöstä.

 

Salpauksessa rakennusalan opintoihin kuuluu teoriaopintojen lisäksi kiinteästi oppiminen aidolla talonrakennustyömaalla. Erikoistua voit kirvesmiehen töihin, laatoitustöihin, kivi- tai hirsirakentamiseen, muuraukseen, vedeneristystöihin, korjausrakentamiseen tai rakennusalan moniosaajaksi.

 

Rakennusalan yritysten lisäksi talonrakentaja voi työllistyä rakennusaineteollisuuden tuotantolaitoksiin, suunnittelutoimistoihin, myynti- ja markkinointitehtäviin, valtion ja kuntien palvelukseen tai vaihtoehtoisesti toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Paikkakunta: Lahti ja Heinola

​Sisustus ja muotoilu

​VerhoilijaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Tässä työssä tarvitset hyvää käden ja silmän yhteistyötä, muoto- ja tyylitajua, värisilmää sekä huolellisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

 

Verhoilijana työsi osa-alueita ovat pehmustus, ompelu, kaavoitus ja päällystäminen. Työtä tehdään sekä perinteisin käsityömenetelmin että uuden teknologian avustuksella.

 

Opiskelun aikana opit käytännön harjoitusten avulla sekä uusien että vanhojen huonekalujen verhoilun työvaiheet. Opiskelu sisältää sopivasti sekä teoriaa että käytäntöä.

 

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi verhoomossa, huonekaluteollisuuden palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. 

 

Paikkakunta: Lahti  

​Sähkö- ja automaatiotekniikka

​AutomaatioasentajaKevään yhteishaussa 2017.
Ei kevään suorahaussa 2017.

​Sähkö- ja automaatiotekniikan alalla riittää tekijälle haasteita!

Automaatioasentajan työtehtävinä on erilaisten ohjaus-, säätö- ja valvontalaitteiden sekä -järjestelmien asennukset, käyttöönotto, koekäyttö, kunnossapito ja vikapäivystys Työtehtävät edellyttävät sinulta loogista päättelykykyä ja matemaattista ajattelukykyä. Värinäön tulee sähköalalla olla virheetön.

 

Salpauksella on automaation opiskeluun monipuolinen harjoitusympäristö, jota täydentävät koulun rakennustyömaat ja työssäoppimispaikat. Opiskelun aikana voit erikoistua prosessi- tai kappaletavara-automaatioon.

 

Automaatioasentajia työskentelee esim. teollisuuden koneiden ja laitteiden sähköasennus- ja huoltotöissä, kiinteistöjen automatiikan asennus- ja huoltotehtävissä, elektroniikkalaitteiden asennus- ja huoltotöissä sekä sähköalan asiakaspalvelutehtävissä

 

Paikkakunta: Lahti

​Sähkö- ja automaatiotekniikka

​SähköasentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017 (Heinola).

Tässä sähköisessä ammatissa työskentely on taatusti mielenkiintoista ja haastavaa. Sähköasentajana teet kiinteistöjen sähköistyksiä, sähkölaitteiden ja –järjestelmien asennuksia sekä niihin liittyviä ylläpito- ja huoltotehtäviä. Looginen päättelykyky ja matemaattinen ajattelukyky ovat siis tarpeen. Värinäön tulee sähköalalla olla virheetön.

 

Sähköalalla turvallisuus sekä määräysten ja säädösten noudattaminen on ensisijainen asia, ja se näkyy myös opintojen sisällössä. Sähköasennusta opiskelet käytännön töissä, koulun rakennustyömailla ja työssäoppimispaikoilla.

 

Sähköasentajia työskentelee asennus-, käyttö- ja kunnossapitotehtävissä teollisuuslaitoksissa, sähköverkostoasennusyrityksissä ja sähköalan urakointiliikkeissä.

 

Paikkakunta: Lahti ja Heinola

​Talotekniikka

​Ilmanvaihtoasentaja


Kevään yhteishaussa 2017.
Ei kevään suorahaussa 2017.


Talotekniikan alalta voit valmistua myös ilmanvaihtoasentajaksi.

Ilmanvaihtoasentajana työskentelet uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-alan asennus-, huolto-, säätö- ja korjaustehtävissä. Asiakkaasi ja työympäristösi voivat vaihtua päivittäin, joten on tärkeää että tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

 

Opiskelussa tutustut lämmitys-, vesihuolto- ja ilmastointitekniikoihin ja hankit materiaalien, automaation ja tietotekniikan tuntemusta.

 

Ilmanvaihtoasentajia työllistävät erityisesti asennus- ja huoltoyritykset. Työskentely itsenäisenä yrittäjänä on myös yksi vaihtoehto.

 

Paikkakunta: Lahti

​Talotekniikka

​PutkiasentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Jos putket on jäässä tai sattuu vesivahinko, paikalle kutsutaan putkiasentaja. Putkiasentajana asennat, korjaat ja huollat rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä sekä laitteita. Asiakkaasi ja työympäristösi voivat vaihtua päivittäin. Rakennustyömaalla työskenneltäessä työympäristösi on ajoittain myös pölyinen ja meluisa. Joskus joudut työskentelemään myös korkeissa ja ahtaissa paikoissa.

 

Opiskelu sisältää lämmitys-, vesihuolto- ja ilmastointitekniikkaa sekä materiaalien, automaation ja tietotekniikan tuntemusta.

 

Putkiasentajalle töitä on tarjolla LVI-yrityksissä, kiinteistöjen huoltopalvelussa sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

 

Paikkakunta: Lahti

​Tieto- ja tietoliikennetekniikka

​Elektroniikka-asentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.


Tämä sähköinen ammatti haastaa sinut päivittäin monipuolisuudellaan.

Elektroniikka-asentajana asennat ja huollat elektronisia laitteita ja teet erilaisiin elektroniikka-alan sovelluksiin liittyviä suunnittelu-, rakentamis- ja korjaustöitä.

 

Koulutuksessa perehdyt elektroniikkaan, elektronisten laitteiden valmistamiseen ja sulautettujen järjestelmien rakentamiseen sekä ohjelmointiin.

 

Työtehtäviä ja -paikkoja on elektroniikkateollisuudessa, sähköalan asennus- ja huoltoliikkeissä, puhelinyhtiöissä, tietokonejärjestelmien laitteiden ja verkkojen sekä rakennusten telejärjestelmien asennuksessa, huollossa ja kunnossapidossa. Myös elektroniikan valmistus ja testaus työllistää.

 

Paikkakunta: Lahti

​​Tieto- ja tietoliikennetekniikka

​Hyvinvointiteknologia-asentajaKevään yhteishaussa 2017.
Ei kevään suorahaussa 2017.

Tässä on ammatti tulevaisuuden alalta, jolla riittää tekijöille töitä. Hyvinvointiteknologia-asentajan tulee olla paitsi näppärä käsistään ja kiinnostunut tekniikasta, myös sosiaalinen ja haluta auttaa ihmisiä. Hyvinvointiteknologina asennat, huollat ja ylläpidät erilaisia hyvinvointiteknologiaan ja terveydenhuoltoon liittyviä valvonta-, paikannus- ja turvallisuusjärjestelmiä.

 

Opiskelussa tutustutaan näihin eri järjestelmiin ja opetellaan niiden asennusta, huoltoa ja korjaustöitä. Opinnoissa yhdistyvät tekniikka ja hoitoala. Kolmeen vuoteen mahtuu niin sähköalan, tietotekniikan kuin sosiaali- ja terveysalankin opintoja.

 

Valmistuttuasi voit työllistyä mm. turvallisuusalan asennus- ja huoltoliikkeisiin, apuvälineiden ja laitteiden asennus- ja huoltoliikkeisiin, vanhus- ja hoivapalveluyrityksiin, teknisen tukihenkilön tehtäviin sekä testaus- ja tuotekehitystehtäviin.

 

Koulutustarjonta, tieto- ja tietoliikennetekniikka

Paikkakunta: Lahti 

Tieto- ja tietoliikennetekniikka

​ICT-asentajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Onko sinulla pitkä pinna ja mielenkiintoa sorminäppäryyttä ja huolellisuutta vaativiin asennustehtäviin? Erilaiset elektroniset ja tietotekniset laitteet kiehtovat sinua ja haluat selvittää tietoliikenneverkkojen salaisuudet.

 

ICT-asentajana asennat ja huollat esimerkiksi tietokoneita sekä rakennat tietoverkkoja ja -järjestelmiä. Työtehtävät ja -paikat ovat monipuolisia ja haastavia ja sinulta vaaditaan oma-aloitteisuutta kehittää omaa osaamistasi.

 

Koulutuksessa tutustut keskeisten tietoteknisten ja elektronisten laitteiden rakenteen ja toiminnan hallintaan sekä tietoliikenneverkkojen ja reitittimien perusteisiin.

 

Tulevia työpaikkojasi voivat olla tietokone-, tietoliikenne- ja elektroniikka-alan yritykset, teollisuuslaitokset, huoltoliikkeet tai toimiminen alan myyntitehtävissä.

 

Paikkakunta: Lahti

​Turvallisuusala

​TurvallisuusvalvojaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Reipas, rehti ja rehellinen - siinä hyvän turvallisuusvalvojan ominaisuuksia. Lisäksi taito ennakoida ja työskennellä paineenkin alla auttavat työtehtävissä suoriutumisessa.

 

Turvallisuusvalvojana teet vartiointi-, järjestyksenvalvonta- tai turvajärjestelmien suunnittelu- ja asennustehtäviä. Voit toimia myös erilaisissa turvallisuusalan asiakaspalvelutehtävissä esimerkiksi aulavahtimestarina tai vastaanottovirkailijana yrityksessä tai virastossa. 

 

Meillä opiskelet erilaisten teknisten välineiden ja valvontajärjestelmien asennus-, käyttö- ja kunnossapitotehtäviä. Opiskelu edellyttää sinulta hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä sosiaalisia taitoja.

 

Alan työpaikkoja ovat turvallisuusalan yritykset, palveluorganisaatioiden ja teollisuuden turvallisuusvalvonta ja viranomaissektori. Turvallisuusvalvojana sinulla on myös laaja-alaiset perusvalmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttautua kaikilla turvallisuussektorin aloilla.

 

Paikkakunta: Heinola

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx