Kotisivu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Hakijalle > Tutustu tutkintoihin > Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysalalla työskentely on ihmisten kohtaamista kokonaisvaltaisesti hoito-, kasvatus-, asiakaspalvelu- ja ohjaustehtävissä. Alalla arvostetaan joustavaa ja kohteliasta luonnetta sekä kuuntelutaitoa. Opiskelu on vaihtelevaa ja monipuolista koska opintoihin sisältyy teoriaa, asiakaspalvelua ja harjoittelua erilaisissa oppimisympäristöissä, oppilaitoksessa ja työelämässä. Opiskelussa vaaditaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Kouluttaudu hyvän olon lähettilääksi!
 
• Kosmetiikkaneuvoja • Kosmetologi • Parturi-kampaaja • Lähihoitaja

Hiusala ja kauneudenhoitoala

Kosmetiikkaneuvoja

 

Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Luksusta arkeen ja juhlaan! Kauneudenhoidon ammattilaisena ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa sekä esittelet ja myyt kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Kosmetiikkaneuvojan ammattiin valmistuttuasi sinulla on valmiudet toimia myös kosmetologin perustehtävissä.

 

Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi paljon käytännön työn kautta oppimista, mm. Salpauksen omissa Helmi-salongeissa.

 

Tulevia työpaikkojasi voivat olla kauneudenhoitoalan yritykset, hoitolaitokset, apteekit, maahantuontiyritykset ja kosmetiikkamyymälät. Myös toimiminen erilaisissa myynti- ja markkinointitehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä ovat vaihtoehtoja.

 

Hiusala ja kauneudenhoitoala

​KosmetologiKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Jos haluat ammatiksesi välittää hyvää oloa ja kauneutta, tarjoaa kauneudenhoitoala tähän mahdollisuuden. Kosmetologina teet erilaisia kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalohoitoja sekä ehostuksia kaikenikäisille asiakkaille ja tuot näin kauneuden osaksi asiakkaiden arkea. Kauneudenhoitoalalla työskentely edellyttää sinulta erityisesti asiakaspalveluhenkisyyttä, hyvää fyysistä kuntoa ja sosiaalisuutta.

 

Opiskelet mm. ihon hoitoa, ehostusta ja yritystoimintaa. Opiskelu on työelämäpainotteista ja sisältää mm. asiakaspalvelua Salpauksen omissa Helmi-salongeissa.

 

Kosmetologina voit työskennellä esimerkiksi hyvinvointi- tai kauneussalongissa, hoitolaitoksessa, kylpylässä tai kosmetiikkamyymälässä. Myös yrittäjyys on alalla tyypillistä.

 

Kauneustalo Helmi tarjoaa hius- ja kauneudenhoitoalan palveluja opiskelijatöinä Helmi –salongeissa Svinhufvudinkatu 17.

 

​Hiusala ja kauneudenhoitoala

Parturi-kampaajaKevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

Leikkaat, kiharrat, värjäät ja ehostat - kuulostaako hyvältä? Parturi-kampaajana teet juuri noita asioita, kun suunnittelet, toteutat ja markkinoit asiakkaille yksilöllisiä leikkauksia, partakäsittelyjä, kampauksia, värjäyksiä, permanenttikäsittelyjä ja ehostuksia. Tässä palveluammatissa ohjaat asiakkaita yksilöllisen tyylin löytämisessä ja hiustenhoidossa.

 

Parturi-kampaajalle tärkeitä ominaisuuksia ovat kolmiulotteinen hahmotuskyky ja muototaju sekä sosiaalisuus ja luovuus. Fyysisestä kunnosta kannattaa pitää huolta, sillä työasennot ovat ajoittain hankalia.

 

Opiskelu parturi-kampaajaksi sisältää hiusten leikkausta, partakäsittelyä, kampauksia ja ehostusta, värjäys- ja permanenttikäsittelyä, värioppia sekä yrittäjyyttä.

 

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi parturi-kampaamossa, hyvinvointi- tai kauneussalongissa tai teatterissa. Myös yrittäjyys on alalla tyypillistä.

 
Paikkakunta: Lahti

​Sosiaali- ja terveysala

LähihoitajaKevään yhteishaussa 2017.

Ei kevään erillishaussa 2017.

Oletko luonteeltasi empaattinen, kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa? Tee välittämisestä itsellesi ammatti!

 

​Lähihoitajana työskentelet kasvatuksen, kuntoutuksen, terveyden edistämisen, sairauksien ennaltaehkäisyn ja hoitamisen parissa. Työtehtävissä korostuu välittäminen, huolehtiminen ja asiakkaiden hyvinvoinnin tukeminen. Tässä työssä sinulta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa ja taitavia käsiä. Myös joustavuus on tarpeen, sillä työ on usein vuorotyötä.

 

Opiskelu sisältää teoriaopetusta ja käytännön läheistä opetusta oppilaitoksessa sekä oikeissa työympäristöissä. Perusopintojen jälkeen syvennät osaamistasi valitsemallasi osaamisalueella.

 

Heinolaan hakevat  opiskelevat perusopinnot Heinolassa ja siirtyvät sitten osaamisalavuodeksi Lahteen. Lahteen hakevat opiskelevat sekä perusopinnot että osaamisalaopinnot Lahdessa.

 

Työpaikkasi voi tulevaisuudessa olla esimerkiksi kuntoutuslaitoksessa, vanhainkodissa, sairaalassa, terveyskeskuksessa, päiväkodissa ja kotihoidon parissa.

 
Koulutustarjonta, sosiaali- ja terveysala
Paikkakunta: Lahti ja Heinola
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx