Kotisivu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Hakijalle > Tutustu tutkintoihin > Luonnonvara- ja ympäristöala

Luonnonvara- ja ympäristöala

Luonnonvara-alan työtehtäviin kuuluvat eläintenhoito, hevostenhoito, kalanjalostus, kalanviljely, maanviljely sekä asiakkaiden opastaminen vesillä ja luonnossa. Tuotteet ja palvelut ovat puhtaita, terveellisiä ja turvallisia. Salpauksessa luonnonvara-alan koulutusta on sekä nuorille että aikuisille pääasiassa Asikkalassa, Päijänteen rannalla. Hevosalan opiskelijat harjoittelevat myös Lahden Jokimaan raviradalla. Luonnollisesti luonnonvara- ja ympäristöala!
 

• Eläintenhoitaja • Hevostenhoitaja • Kalastuksenohjaaja/kalanjalostaja/kalanviljelijä • Luonto-ohjaaja • Maaseutuyrittäjä • Ympäristönhoitaja

Luonnonvara-ala

EläintenhoitajaKevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

Löytyykö sinulta oma zoolandia ja et kavahda karvaistakaan kaveria? Jos pidät eläimistä ja olet kiinnostunut niiden hyvinvoinnista, voisit miettiä eläinhoitajaksi kouluttautumista.

 

Eläintenhoitajana hoidat monenlaisia eläimiä, huolehtien niiden lajinmukaisesta hyvinvoinnista. Eläintenhoitajan työ sisältää ruokinta- ja hoitotehtäviä sekä tilojen siivousta. Työssä sinulta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä ja kykyä itsenäiseen, vastuulliseen työskentelyyn.

 

Vaikka opinnoissasi suuntaudut tuotanto- ja pieneläinten hoitoon, opintoihin sisältyy myös maatilalla työskentelyn perustaitojen opettelua. On myös hyvä tietää, että opintoihin kuuluu myös hoitoviikkoja, jotka ajoittuvat viikonvaihteen yli ja mahdollisesti loma-aikoihin.

 

Eläintenhoitajia työskentelee esimerkiksi maatiloilla lomittajana, kotieläinpihoissa, eläinhoitoloissa, lemmikkieläinliikkeissä ja itsenäisinä yrittäjinä.

 
Koulutustarjonta, luonnonvara-ala
Paikkakunta: Asikkala

​Luonnonvara-ala

​HevostenhoitajaKevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

Salpauksen uudet tallit Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa antavat hienot puitteet hevosalan opiskelulle. Hevostenhoitajana huolehdit hevosten hyvinvoinnista sekä tallin siisteydestä. Työtehtäviisi kuuluvat hevosten ruokinta, hoito sekä liikuttaminen ajaen tai ratsain. Huolehdit myös hevosten kengitysaikataulusta ja ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta.

 

Hevostenhoitajan työssä menestyminen vaatii sinulta sopeutumiskykyä äkillisesti muuttuviin, yllättäviin tilanteisiin sekä sosiaalista yhteistyökykyä. Työ sisältää myös hankalia työasentoja sekä vaihtelevia työolosuhteita.

 

Salpauksessa opinnot voit suunnata joko ravihevosten hoitoon tai hevosharrastepalveluiden tuottamiseen. Ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu kesäjakso, jolloin opiskelet maatilan töitä käytännössä. Opintoihin kuuluu myös hoitoviikkoja, jotka ajoittuvat viikonvaihteen yli ja mahdollisesti loma-aikoihin Opiskeluusi voit sisällyttää myös työssäoppimisjakson ulkomailla.

 

Hevostenhoitajille on kotimaan kilpa-, ratsu- ja ravitallien lisäksi paljon työpaikkoja ulkomailla.

 

Koulutustarjonta, luonnonvara-ala
Paikkakunta: Lahti, Jokimaa

​Luonnonvara-ala

​Kalastuksenohjaaja, kalanjalostaja, kalanviljelijäKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Haluaisitko opiskella upeissa Päijänteen rantamaisemissa taitoja, jotka liittyvät kalan käsittelyyn, kalastukseen ja luontoon? Kalatalousalan koulutuksessa voit suunnata opintosi joko kalanjalostukseen tai kalastusmatkailuun. Kalanjalostajana hallitset kalankäsittelyn ja -jalostuksen ja kalakaupan erilaiset työtehtävät. Kalastuksenohjaajana ohjaat ja neuvot asiakkaita kalastusretkillä.

 

Opinnot sisältävät vesillä liikkumista, kalavedenhoitoa, vesiviljelyä, kalabiologiaa, pyydysrakentamista ja kalankäsittelyä.

 

Valmistuttuasi voit työskennellä vesiviljelyn, kalavesien hoidon, kalastusmatkailun, kalatalousneuvonnan tai kalakaupan ja -jalostuksen parissa.

 

Koulutustarjonta, luonnonvara-ala

Paikkakunta: Asikkala

​Luonnonvara-ala

​Luonto-ohjaajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

​Kirkkovenesoutua, melontaa, vaellusta, nokipannukahvit, lounas luonnon helmassa. Muun muassa tällaisia elämyksiä tarjoaa asiakkailleen luonto-opastuksen ja matkailun asiantuntija, luonto-ohjaaja.

 

Erä- ja luontohenkisyys yhdistettynä huumorintajuiseen ja sosiaaliseen luonteeseen takaavat sinulle hyvän pohjan tässä ammatissa toimimiselle. Myös kielitaidosta on sinulle varmasti hyötyä.

 

Opiskelu on tiimihenkistä, sisältäen mm. retkeilyn perustaitoja, luonnontuntemusta, asiakaspalvelua ja ryhmien ohjaamista.

 

Tulevia työpaikkojasi luonto-ohjaajana voivat olla esim. ohjelmapalvelu- ja maatilamatkailuyritykset, luontokeskukset tai vaihtoehtoisesti oman yrityksen perustaminen.

 

Koulutustarjonta, luonnonvara-ala
Paikkakunta: Asikkala

​Luonnonvara-ala

​MaaseutuyrittäjäKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Viihdytkö maaseudulla ja haluaisit ammatin maalouden tehtävien parissa? ​Maaseutuyrittäjänä viljelet kasveja, huollat ja korjaat koneita, huolehdit kotieläimistä, hoidat metsää tai toimit lomittajana.

 

Opiskelu maaseutuyrittäjäksi on käytännönläheistä seuraten vuodenaikoja, kasvu- ja korjuukausia pellolla ja metsässä sekä eläintenhoidon päivä- ja vuosirytmiä. Ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu kesäjakso, jolloin opiskelet maatilan töitä käytännössä. Opintoihin kuuluu myös hoitoviikkoja, jotka ajoittuvat viikonvaihteen yli ja mahdollisesti loma-aikoihin.

 

Maaseutuyrittäjänä voit toimia itsenäisenä yrittäjänä maatilataloudessa, koneurakoitsijana tai vaikkapa mökkitalkkarina.

 

Koulutustarjonta, luonnonvara-ala
Paikkakunta: Asikkala

​Ympäristöala

​Ympäristönhoitaja


Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.


Tässä työssä saat nauttia raittiista ilmasta ja vaihtelevista työmaisemista. Ympäristönhoitajana toimit maastossa näytteiden ottajana ja tietojen kerääjänä. Lajittelu ja kierrätys, uusien energialähteiden käyttöönotto ja kestävän kehityksen toimintaohjelmien laatiminen ja päivittäminen ovat tulevia työtehtäviäsi.

 

Opinnoissa perehdyt mm. kestävään kehitykseen, puhtaan veden hankintaan, vesi- ja jätehuoltoon ja ympäristön tilan arviointiin. Opit myös tuntemaan luonnon ja rakennetun ympäristön sekä alaa koskevan lainsäädännön.

 

Ympäristönhoitajana voit työskennellä kaupunkien, taajamien ja maaseudun ympäristöhuollossa tai maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden ja yritysten ympäristönhoitotehtävissä.

 

Koulutustarjonta, ympäristöala

Paikkakunta: Asikkala
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx