Kotisivu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Nuoret > Hakijalle > Tutustu tutkintoihin > Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla palvellaan asiakkaita arjessa ja juhlassa, joten hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ovat arvossaan. Myös kielitaidon kehittämiseen kannattaa panostaa, sillä ammatit ovat hyvin kansainvälisiä. Alojen avainsanoja ovat estetiikka ja elämykset sekä asiakaslähtöisyys ja vastuullinen toiminta. Tämä ala kaipaa iloisia, positiivisia, ulospäin suuntautuneita, aktiivisia ja oma-aloitteisia sekä stressinsietokykyisiä työntekijöitä. Inspiroidu asiakaspalvelusta ja käsin tekemisestä!
 
• Kodinhuoltaja • Kokki • Matkailupalvelujen tuottaja • Matkailuvirkailija • Tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja cateringala

​KokkiKevään yhteishaussa 2017.

Kevään suorahaussa 2017.

Jos pata, kattila, kauha ja vispilä työvälineitä tuntuisivat mukavilta ja haluaisit laittaa ruokaa ihan ammatiksesi, Salpaus tarjoaa sinulle hienot, uudet puitteet kokiksi kouluttautumiselle.

 

Ammattitaitoinen kokki on ripeä, joustava ja yhteistyökykyinen tiimipelaaja sekä ennakkoluuloton ja kiinnostunut maistamaan erilaisia ruokalajeja. Väri-, maku- ja hajuaisti ovat ammattilaiselle tärkeitä työvälineitä. Kokkina valmistat maittavia, kielen mukanaan vieviä ruoka-annoksia erilaisten ravintoloiden ja tilaisuuksien asiakkaille. Avustat ruokalistojen suunnittelussa ja huolehdit keittiön puhtaanapitotehtävistä sekä elintarvikkeiden varastoinnista.

 

Kokin opintoihin kuuluu oleellisesti oppiminen aidoissa asiakastilanteissa: työpaikoilla sekä omissa opetusravintolat Kulinaari Lahdessa ja Haave Heinolassa sekä opetuskahvila-myymälä Hetki-Shop Lahdessa.

 

Valmistuttuasi kokiksi, työpaikkojasi voivat olla ravintolat, suurkeittiöt, henkilöstöravintolat, pikaruokapaikat, kahvilat tai juhla- ja pitopalveluyritykset.

 

​Hotelli-, ravintola- ja cateringala

​ Tarjoilija

 

Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Salpauksen uututtaan hohtavat hotelli-, ravintola- ja cateringalan opetustilat houkuttelevat oppimaan - tervetuloa! 

 

Tarjoilijana palvelet asiakkaita, vastaanotat tilauksia, annostelet ja kuljetat ruokia sekä hoidat kassaa. Suosittelet asiakkaille sujuvasti ruoka- ja juomatuotteita ja varmistat asiakkaiden viihtyvyyden. Osaat myös huolehtia ruoan esillepanosta tuotelinjastossa tai noutopöydässä. Ammatissa toimisessa eduksi ovat hyvä kielitaito, yhteistyö- ja kommunikointikyky, kiitettävät käytöstavat sekä oma-aloitteisuus.

 

Tarjoilijan opintoihin kuuluu oppiminen aidoissa asiakastilanteissa: työpaikoilla sekä omassa opetusravintola Kulinaarissa ja opetuskahvilat Shop-Caféssa ja Hetki-Caféssa Lahdessa.

 

Tulevia työpaikkojasi voivat olla esimerkiksi kahvilat, ravintolat, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset sekä suurtalousalan toimipaikat.

 

​Kotityö- ja puhdistuspalveluala

​Kodinhuoltaja

 

Kevään yhteishaussa 2017.

Ei kevään suorahaussa 2017.

 

 

Kodinhuoltajan työ on asiakaslähtöistä kotitaloustyötä. Ammattilaiselle tärkeitä ominaisuuksia ovat luotettavuus, hienotunteisuus, oma-aloitteisuus ja joustavuus.

 

Kodinhuoltajana voit työskennellä siivous-, ruoanvalmistus- ja tekstiilienhuoltotehtävissä sekä avustaa asiakkaita päivittäistoiminnoissa, kuten asioinnissa, syömisessä, peseytymisessä ja pukeutumisessa tai ulkoilemisessa.

 

Opetus on suunniteltu ensisijaisesti erityistä tukea tarvitsevien näkökulmasta ja hakijoille suositellaan tutustumisjaksoa ennen hakuaikaa. Tästä tarkemmin tutkintokohtaisella nettisivulla.

 

Tarvittaessa sinulle laaditaan mukautetut tavoitteet. Oppiminen tapahtuu suureksi osin tekemällä.

 

Kodinhuoltajana työskentelet pääasiassa kodeissa ja pienissä kodinomaisissa laitoksissa.

 

Matkailuala

​Matkailupalvelujen tuottajaKevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Matkailualalla työskentely sopii erityisesti vaihtelevaa ja aktiivista työtä kaipaaville. Matkailupalvelujen tuottajana markkinoit, myyt ja toteutat ohjelma- ja oheispalveluja sekä muita asiakkaan hyvinvointiin liittyviä palveluja aktiivisella ja innovatiivisella työskentelyotteella. Työhösi kuuluu myös palveluissa tarvittavan ympäristön, välineiden ja varusteiden huoltoa. Yrittäjähenkinen asenne on tässä työssä tarpeen, sillä työaika saattaa olla epäsäännöllinen ja sisältää töitä iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapäivinä.

 

Opinnot sisältävät mm. asiakaspalvelua, markkinointiviestintää, matkailun ohjelmapalveluja, turvallisuusasioita, tietotekniikkaa ja vieraita kieliä. Osallistut erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin oppilaitoksessa kuin asiakkaiden tilaamanakin.

 

Valmistuttuasi työpaikkojasi voivat olla matkailun opas- ja ohjelmapalveluja tuottavat yritykset, museot ja näyttelyt, loma- ja matkailukeskukset, teema- ja huvipuistot, tapahtuma- ja matkailuorganisaatiot.

 

​Matkailuala

​Matkailuvirkailija

 

Kevään yhteishaussa 2017.
Kevään suorahaussa 2017.

Hello! Ciao! Hej! Hallo! Matkailuala on monen reissaamista, kieliä ja vieraita kulttuureita rakastavan unelma-ala.

 

Matkailuvirkailijana työtehtäväsi sisältävät asiakasneuvontaa ja erilaisten matkailupalvelujen suunnittelua, tuottamista, varausta ja myyntiä. Työssä korostuvat vastuullisuus, joustavuus ja asiakaspalveluhenkisyys.

 

Opiskelet mm. asiakaspalvelua ja -turvallisuutta, tieto- ja viestintätekniikkaa, markkinointiviestintää, matkailupalvelujen myyntiä ja neuvontaa sekä vieraita kieliä. Opettelet myös markkinoimaan ja myymään matkoja ja tapahtumia eri välineitä apuna käyttäen. Oppilaitoksessa ja työssäoppimispaikoilla harjoittelet käytännössä palvelupakettien varaamista ja kokoamista.

 

Tulevia työpaikkojasi voivat olla esimerkiksi matkatoimistot, matkailukeskukset, liikenneyhtiöt, autovuokraamot ja kunnalliset ja alueelliset matkailutoimistot.

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx