Ennakkotehtävä musiikkiteknologin pääsykokeeseen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Musiikki > Ennakkotehtävä musiikkiteknologin pääsykokeeseen

Ennakkotehtävä musiikkiteknologin pääsykokeeseen

Musiikkiteknologi, musiikkialan perustutkinto
Musiikkiteknologian osaamisala / Orimattila

ENNAKKOTEHTÄVÄN OHJEISTUS

Kirjallinen osa

 1. Kirjoita yleisluontoinen kuvaus (pituus 200 sanaa) omasta suhteestasi musiikkiteknologiaan, alkaen ensimmäisistä muistoista ja kiinnostuksesi heräämisestä tähän päivään asti. Otsikoi kirjoituksesi ”Suhteeni musiikkiteknologiaan”.

 2. Kirjoita lisäksi tarkempi kuvaus (pituus 100 sanaa) jostain sinulle erityisen tärkeästä projektista, produktiosta, tai muusta kokemuksesta joka on jollain tavalla sidoksissa musiikkiteknologiaan. Otsikoi kirjoituksesi ”Erityinen kokemus musiikkiteknologiasta”.

 3. Kerro (150 sanalla) miksi olet hakeutumassa juuri tähän musiikkiteknologian koulutukseen sekä siitä, millaisiin työtehtäviin olisit opiskelun jälkeen pyrkimässä. Otsikoi kirjoituksesi: ”Miksi olen hakeutumassa tähän koulutukseen”.

Äänite

 1. Luo ääniteos, joka kuvaa liikettä valitsemillasi ääniratkaisuilla. Teoksen kesto on 1 minuutti. Nimeä tiedosto : ”sukunimi_audio1”

 2. Luo lisäksi äänite, joka sisältää puhuttuna esittelyt itsestäsi ja ääniteoksesta. Puhu osuudet itse. Tämän äänitiedoston kokonaiskesto on korkeintaan 2 minuuttia. Kerro itsestäsi taustatietoja, joiden uskot olevan avuksi soveltuvuutesi arvioinnissa. Ääniteoksen esittelyssä kerrot teoksen taustasta esim. vastaamalla kysymyksiin miten, missä, miksi, koska, kuka ja ketkä? Pyri yhtenäiseen kertomukseen, älä tee vastausluetteloa. Nimeä tiedosto: ”sukunimi_audio2”

Tehtävien koostaminen arvioitavaksi

Tehtävien valmistamiseen käytettävä aika päättyy perjantaina 15.4.2016 klo 23.59. Maanantaina 2.5.2016 lähetetään kutsukirje niille, jotka ovat ennakkotehtävien perusteella tulleet valituksi pääsykokeen toiseen vaiheeseen. Vaihe 2 toteutetaan keskiviikkona 18.5.2016 aikavälillä 8.00 – 16.00. Kutsukirje sisältää koepäivän tarkemman aikataulutuksen ja ohjeistuksen.

Tehtävien kokoamisen ja arvioinnin helpottamiseksi kaikki materiaali pidetään sähköisessä muodossa. Tehtävien toteutukseen liittyvät materiaalit, tai niiden linkit, kootaan yhteen internet-osoitteeseen. Voit käyttää tehtävien kokoamiseen esim. Wordpress-sivustoa. Sen maksuttomalle versiolle ei voi laittaa audiota, joten äänitiedostot kannattaa ladata selkeästi nimettyinä johonkin pilvipalveluun (Soundcloud, DropBox tms.) ja linkittää ne Wordpress-sivulle.

Ohje Wordpress-sivuston luomiseen

 1. Mene osoitteeseen https://fi.wordpress.com/

 2. Klikkaa Luo verkkosivut -nappia keskellä ruutua

 3. Valitse sivullesi joku teema tai klikkaa sivun alalaidasta SKIP FOR NOW. Teeman voit valita tai muuttaa myöhemmin.

 4. Sivustosi tarvitsee ns. domain-nimen. Käytä omaa nimeäsi. Mikäli järjestelmä ilmoittaa että nimi on varattu, lisää nimesi perään joku numero tai muu merkki. Kun olet kirjoittanut sen, sivusto tarjoaa sekä maksullisia että maksutonta vaihtoehtoa. Maksuttoman domain-nimen loppuosa on muodossa wordpress.com

 5. Klikkaa maksuttoman vaihtoehdon kohdalta valitse, ellet halua ottaa käyttöösi jompaakumpaa maksullisista versioista.

 6. Valitse haluamasi Plan. Maksuton vaihtoehto on free.

 7. Kirjoita tyhjiin kenttiin oma sähköpostiosoite, käyttäjänimi ja salasana. Klikkaa create my account.

 8. Mikäli suojaat sivusi salasanalla, muista sisällyttää se sähköpostiin, jossa lähetät linkin Salpaukselle.

Lopuksi

Kun ennakkotehtävän kirjalliset ja äänitetyt osat ovat koottuna Wordpress-sivustolle, tarkista vielä sivuston jäsentely ja ulkoasu. 

Lähetä Wordpress-sivustosi html-linkki sähköpostiosoitteeseen ennakko_musiikki@salpaus.fi. Huomaa, että linkin tulee johtaa suoraan sivustolle, joka sisältää toteuttamasi tehtävät tai linkit niihin.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx