Nuorten koulutus - Matkailuala - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Matkailuala > Nuorten koulutus

Nuorten koulutus

Yleistä alasta ja opinnoista

Koulutuskeskus Salpauksen matkailualan opiskelijat perehtyvät matkailuun palvelun käyttäjän ja palvelun tuottajan näkökulmista. Taidot karttuvat harjoitusten ja tehtävien avulla luokkaopiskelussa, ryhmätöissä, erilaisissa projekteissa ja työssäoppimalla matkailualan yrityksissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Asiakaskeskeinen käytännönläheisyys, eri kulttuurien tuntemus, luova tilanneratkaisu ja erinomainen palvelu ovat avainasioita matkailualan ammateissa ja alan opinnoissa.

Kansainvälinen työssäoppiminen ja ammatilliset kilpailut edistävät osaamista ja itsetuntemusta. Matkailualan opiskelijat ovat olleet työssäoppimisjaksoilla laajasti ympäri maailmaa, muun muassa Intiassa, Espanjassa, Kroatiassa, ja Saksassa. Matkailualan kutsukilpailuissa Taitaja-kisoissa huhtikuussa 2012 Salpauksen matkailuopiskelijat voittivat kultaa.

Matkailualan arki on vaihtelua täynnä. Tapahtumajärjestäminen ja erilaisten projektien tekeminen yhdessä tuovat mukavan opiskelumeiningin matkailuopiskelijoiden värikkääseen joukkoon.

Yrittäjyys on luonnollinen osa matkailualan opetuksessa. Opiskelijat ovat perustaneet useita harjoitusyrityksiä.

Kestävän kehityksen edistäminen ja vastuullinen toiminta matkailualan palvelujen tuottamisessa ovat osa matkailualan ammattilaisen pätevyyttä, ja ne sisältyvät matkailualan opintoihin. Myös turvallisuus on tärkeä tekijä asiakkaita palveltaessa vaihtelevissa ympäristöissä. Matkailualan opiskelijat suorittavat muun muassa matkailualan turvallisuuspassin.

 

Tietoa opinnot aloittavalle opiskelijalle

MATKAILUPALVELUJEN TUOTTAJAT, MATKAILUVIRKAILIJAT

Olet tehnyt hyvän valinnan, tervetuloa meille opiskelemaan! Jotta mahdollisimman nopeasti pääset käytännön työskentelyyn, hanki tarvittavat perustyövaatteet ja oppikirjat jo ennen opintojen alkua.
Opiskelijat hankkivat käytännön työskentelyä varten työasut. Jokainen huolehtii itse työvaatteidensa huollosta ja pesusta.
 
Asiakaspalvelutyössä sisätiloissa tarvittavat vaatteet (yksi asiallinen vaate)
Naiset:
- musta, sininen tai tumman harmaa polvipituinen hame tai suorat housut sekä jakku tai liivi
- valkoinen kauluspaita
- tummat umpikävelykengät
 
Miehet:
- mustat, siniset tai tumman harmaat suorat housut ja takki tai liivi 
- valkoinen kauluspaita, (solmio)
- tummat umpikävelykengät
 
Ulkona asiakaspalvelutyössä käytetään vuodenaikoihin sopivaa sään mukaista vaatetusta ja jalkineita. Ulkoilutapahtumia toteutetaan myös talviaikaan ja sadesäällä. Lämpimät päällysvaatteet ja luontoon/ liikkumiseen sopivat jalkineet ovat tarpeelliset.
 
Hankintapaikka
Lahdessa työvaatteita ja työkenkiä voit ostaa Image Wear Työasupalvelusta, josta saa oikeat vaatteet ja kengät heti mukaan, www.imagewear.fi
Näytä liikkeessä saamaasi Salpauksen hyväksymiskirjettä, niin saat työvaatteet edullisempaan opiskelijahintaan.
 
Oppikirjat ja muut opiskeluvälineet
Opintojen edetessä hankitaan kirjoja opettajien ohjeiden mukaan. Oppimisvälineinä voit käyttää tietokonetta tai mobiilivälineitä (tabletti) tiedon hakemiseen ja muokkaamiseen.
 
Muistathan!
Kaikki korut, myös sormukset, näkyvät lävistykset kasvoissa (myös kielilävistys), rakennekynnet ja huomiotaherättävät irtoripset ovat kiellettyjä ammattiasun kanssa. Tatuoinnit tulee peittyä työvaatetuksella.
 
Nähdään elokuussa!
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx