Kestävä kaurapuuro - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Luonnonvara-ala > Kestävä kaurapuuro

​Kestävä kaurapuuro

Kaupunkilaisesta kaurapuurontekijäksi

Viisi vuotta sitten Ismo ei osannut aavistaa, että hän asuisi Asikkalassa ja kauhoisi aamulla suuhunsa kaurapuuroa, jonka hiutaleita hän on itse ollut valmistamassa. Helsingistä Asikkalaan Ismon toi Iida.  He tapasivat netissä, ja Iida sai kaupunkilaispojan pohtimaan maallemuuttoa ja jopa maatalousyrittäjän työtä.

Kaksi vuotta sitten Ismo haki Koulutuskeskus Salpauksen opiskelemaan maatalousyrittäjäksi ja pääsi sisään. Hän muutti Iidan luokse Asikkalaan ja aloitti maatalousyrittäjän opinnot. Heti keväällä Ismo pääsi kylvämään kauraa opetusmaatilan pellolle. Siitä alkoi kauran matka hiutaleeksi ja puuroksi asti.

Kevättöinä Ismo valitsi kauralle kestävän kehityksen mukaisen kasvulohkon ja kasvilajin. Hän myös suunnitteli kauralle sopivat lannoitteet ja työmenetelmät. Kesällä Ismo tarkkaili kauran kasvua ja huolehti kasvinsuojelusta ja lisälannoituksesta viimeisintä teknologiaa hyödyntäen.

Syksyllä vuorossa oli sadonkorjuu ja sadon jalostaminen. Ismo pui, kuivasi ja lajitteli kauran. Valmiin elintarvikekauran hän kuljetti Vääksyn myllylle, jossa siitä valmistettiin kaurahiutaleita. Sieltä kaurahiutaleet päätyivät Ismon ja Iidan lautasille, ehkä sinunkin?

Maaseutuyrittäjä, maatalousalan perustutkinto (nuorten koulutus)

Maaseutuyrittäjä, maatalousalan perustutkinto (aikuisten koulutus)

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx