Nuorten koulutus - Kauppa ja hallinto - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Kauppa ja hallinto > Nuorten koulutus

Nuorten koulutus

Yleistä alasta ja opinnoista

Kaupan ja hallinnon alan työ on asiakaspalvelutyötä ja työtehtävät edellyttävät esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja sekä tieto- ja viestintätekniikan monipuolista osaamista. Asiakassuhteiden hoitaminen, taloudellinen ajattelu ja toiminnan kannattavuus ovat liiketoiminnan ydin. Salpauksessa näitä taitoja voit oppia Heinolassa ja Lahdessa.

Yrittäjämäinen toiminta on yksi keskeisistä tulevaisuuden työntekijän osaamisista. Merkonomiopinnoissa yrittäjyyttä opit esimerkiksi asiakas- ja talouspalvelujen opintojen yhteisessä ”oma yritys” –projektissa, sekä valitessasi Yrityksessä toimiminen ja/tai Yritystoiminnan suunnittelu -tutkinnon osan. Tärkeitä tiimityö- ja vaikuttamistaitoja pääset harjoittelemaan myös lähtemällä mukaan opiskelijoiden Kiltakunta ry:n toimintaan.

Taitaja-kilpailut ovat erinomainen mahdollisuus paitsi saada mainetta ja kunniaa, myös oppia ja saada ainutlaatuinen tilaisuus näyttää osaamista valtakunnallisesti. Lajimahdollisuudet kaupan ja hallinnon alalla ovat asiakaspalvelu ja myynti, somistus, yrittäjyys ja taloushallinto.

 

Kansainvälisyys

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta? Haluatko tutustua kaupan ja hallinnon alan työpaikkoihin ulkomailla? Opiskelisitko mielelläsi englannin kielellä ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa opiskelijavaihtoprojektissa?

Merkonomiopiskelijat voivat olla työssäoppimassa mm. Lontoossa, Edingburghissa ja Zwollessa (Alankomaat). Slovenialaisen yhteistyöoppilaitoksen kanssa toteutamme kolmen viikon opiskelijavaihtoja, joissa slovenialaiset ja suomalaiset opiskelijat työskentelevät pienryhmissä työstäen liikeidean, liiketoimintasuunnitelman, perustaen yrityksen harjoitusyritysympäristöön ja työskennellen harjoitusyrityksessä eri osastoilla.

 

Tutkintokohtaista tietoa aloittavalle opiskelijalle

Onnittelut!
Olet saanut opiskelupaikan ja pääset aloittamaan merkonomiopinnot loppukesästä. Ensimmäisen lukuvuoden aikana perehdyt liiketaloudenalan perusasioihin ja -käsitteisiin, kartutat osaamistasi esimerkiksi äidinkielessä ja englannissa sekä harjoittelet asiakaspalvelua työelämässä. Opettajat, muu henkilökunta sekä oppilaitoksemme tutorit ovat sinua vastassa elokuussa. Heidän kanssaan tutustut opiskeluyhteisöön ja pääset perehtymään opintoihisi sekä rakentamaan oppimispolkuasi.

Oppilaskunnan puheenjohtajan tervehdys
Hei kaikki uudet merkonomiopiskelijat!
Toivotan sinut lämpimästi tervetulleiksi Koulutuskeskus Salpauksen opintojen ja opiskelijayhteisön pariin. Arki on aherrusta, uusien asioiden oppimista ja erilaisten kokemusten keräämistä. Tartu innolla tilanteisiin haasteita pelkäämättä ja turhia murehtimatta. Opiskeluajan huumasta kannattaa nauttia. Täällä on lupa nauraa ja olla oma itsensä!
 
melina-makela.jpg
Lahden kauppaoppilaitoksen Kiltakunta ry:n puheenjohtaja Melina Mäkelä
 
Kolmannen opiskeluvuoden aloittavan Jennan kokemuksia: Asiakaspalvelun ja myynnin taitajaksi - haluatko oppia enemmän työssä?
"Osa varmaan miettii, millainen ja mikä tämä opintopolku on?
Olen itse ollut tässä ryhmässä nyt jo toista vuotta ja vielä olisi kolmas vuosi edessä ja sen jälkeen valmistuminen. Tässä ryhmässä opiskelevilla on enemmän työssäoppimista kuin muilla. Varmasti mahtava helpotus niille, jotka kokevat oppivansa paremmin tekemällä.
Koska meillä on enemmän työssäoppimista, pääsemme kokeilemaan erilaisia työpaikkoja, ja voimme vähän katsoa, millaisesta työskentelystä sitten itse pidämme tulevaisuutta ajatellen. Tässä painotetaan todella paljon siihen varsinaiseen asiakaspalveluun ja myyntiin, kun taas muissa ryhmissä pystyy erikoistumaan sitten hieman enemmän vaikkapa kirjanpitoon.
 
Olen itse ollut nyt kahden lukuvuoden aikana Sokoksella eri osastoilla ja Finnkinolla, olen rakastanut olla kontaktissa asiakkaiden kanssa ja työskennellä kassalla sekä ylipäätänsä tehdä kaikkia erilaisia myyjän työtehtäviä. Mietin hetken itse tähän ryhmään tulemista ja tässä oltuani olen kokenut tämän olevan se paras opiskeluvaihtoehto minulle.
 
Nämä pari vuotta ovat olleet todella jännittäviä ja täynnä kaikkea uutta. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut monta uutta kaveria niin koulusta kuin työssäoppimispaikoistakin, olen päässyt kokemaan millaista työelämä oikeasti on ja, koska olen suoriutunut työssäoppimisesta hyvin, olen niiden avulla saanut kesätyöpaikan itselleni. Sain myös kuulla, että pääsen kolmantena vuonna suorittamaan yhden työssäoppimisjakson ulkomaille Sloveniaan kolmen muun luokkakaverini kanssa. Ensi lukukautta ja sen uusia haasteita ja tulevia muistoja odotellessa mahtavaa kesää jokaiselle!

 

pinja-kantola-jasmin-toiviainen-jenna-teivonen.jpg

  

Kirjoittaja Jenna Teivonen sekä Pinja Kantola ja Jasmin Toiviainen

Tutustu myös aloittaville opiskelijoille suunnattuun infopakettiin

  
 

 Katso merkonomikoulutuksen esittelyvideo

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx