Tämä toimii! - teknologiakilpailu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Esittely > Kehittämistoiminta > Kilpailutoiminta > Tämä toimii! - teknologiakilpailu

Tämä toimii! - teknologiakilpailu

Tämä toimii! -teknologiakilpailu on Teknologiateollisuuden ideoima valtakunnallinen leikkimielinen kilpailu joka on tarkoitettu perusopetuksessa luokille 1-6. Tämä toimii! innostaa arkielämän teknologisten haasteiden ja tehtävien luovaan ratkaisuun. Lelut ovat osa lasten arkipäivää. Niiden ideointi ja valmistaminen on mieluinen keino tutustua teknologian monipuoliseen maailmaan.

Tämä toimii! on erinomainen väline teknologian opetukseen peruskouluissa. Tämä toimii! -teknologiakilpailuun osallistuminen ei ole vain kilpailua, se on innostavaa ja jännittävää opiskelua!

Tämä toimii! - teknologiakilpailussa on kaksi sarjaa, A-sarja luokille 1-3  ja B-sarja luokille 4-6 . Tämä toimii! paikallinen karsinta toteutetaan koulussa eri oppituntien aikana teknologian opetuksen puitteissa. Koululaiset työskentelevät neljän oppilaan ryhminä, joissa on tyttöjä ja poikia. Oppilaiden tehtävä on opettajan järjestämissä puitteissa ideoida ja valmistaa liikkuva lelu, sille houkutteleva mainos ja pitää päiväkirjaa koko Tämä toimii! -prosessista.

Oppilaiden tehtävänä ryhmissä on

  • suunnitella ja valmistaa liikkuva lelu teknologiateollisuuden toimittamasta materiaalipaketista
  • valmistaa lelulleen houkutteleva mainos
  • pitää päiväkirjaa oppimisprosessistaan 

Salpauksen kone- ja metalliala on ollut teknologiateollisuuden yhteistyökumppani vuodesta 2003 asti. Tämä toimii! - aluekilpailut on järjestetty jo viisi kertaa Salpauksessa.  Eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät ovat tulleen Lahden ympäristökunnista kilpailemaan loppukilpailupaikasta.

 

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx