WorldSkills - Koulutuskeskus Salpaus

WorldSkillsissä kisaavat
maailman nuoret huippuosaajat

WorldSkills Competition (WSC) on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokisa. Kilpailussa ratkotaan ammattitaidon maailmanmestaruudet eri lajeissa. Kilpailuun saavat osallistua kilpailuvuonna alle 23-vuotiaat nuoret huipputaitajat.

Kilpailujen järjestämisoikeudet myöntää kansainvälinen järjestö World-Skills Organisation, jossa on tällä hetkellä yli 50 jäsenmaata. Suomi liittyi mukaan vuonna 1987. WSC-kilpailulajeja on nykyisin yli 40. Lisäksi tapahtuman yhteydessä kilpaillaan 4–6 näytöslajissa.

 

WorldSkills Abu Dhabi 2017

Koulutuskeskus Salpausta edustaa WorldSkills-kilpailussa 14.-19.10.2017 Jere Kuisma lajinaan tehdaskunnossapito. Eksperttinä toimii Tommi Backman, Koulutuskeskus Salpaus.

 

Valmennuksen ja karsintojen kautta WSC-joukkueeseen

Skills Finland ry organisoi Suomessa nuorten ammattitaitovalmennusta ja lähettää joukkueen edustamaan Suomea WSC-kisoihin. Mukaan joukkueeseen pääsevät valmennuksessa parhaiten menestyneet nuoret. 

Kolmivaiheiseen ammattitaitovalmennukseen valikoidutaan muun muassa Taitaja-kilpailujen tai suoraan oppilaitosten ja yritysten kautta. Skills-valmennusyksiköissä ja Skills-valmennusyrityksissä tapahtuneen perusvalmennusvaiheen jälkeen valitaan 3-4 lahjakkainta ja kilpailukykyisintä nuorta huippuvalmennukseen.

Huippuvalmennuksen aikana tai valmennusjakson lopussa karsitaan erillisellä karsintakilpailulla kunkin lajin paras valmennettava maajoukkuevalmennukseen ja sitä kautta ammattitaitomaajoukkueeseen.

Kilpailujen ja niihin valmistautumisen avulla edistetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä. Tätä tukee myös kilpailujen ympärille muodostunut laaja kansainvälisten toimijoiden ja asiantuntijoiden verkosto keskustelufoorumeineen.

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx