Nuorten koulutus - Elintarvikeala - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Elintarvikeala > Nuorten koulutus

Nuorten koulutus

Yleistä alasta ja opinnoista

Koulutuskeskus Salpauksessa elintarvikealan koulutuksesta valmistutaan leipuri-kondiittoreiksi. Työssä tarvitaan kädentaitoja, visuaalisuutta, joustavuutta työaikojen suhteen sekä asiakaslähtöistä asennetta. Tärkeintä tietysti on intohimo leipomiseen. Opettajan johdolla opiskelijat leipovat ja valmistavat tuotteita opetusleipomossa ja -konditoriassa. Syntyvät herkut ovat tarjolla asiakkaille Salpauksen kahvila-myymälässä tai tilaustuotteina.

Elintarvikealan opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä kansainväliselle työssäoppimisjaksolle. Kansainvälinen työssäoppiminen kehittää alan osaamista, kielitaitoa ja valmiuksia, joita tarvitaan työelämässä.  

Opittuja leipuri- ja kondiittoritaitoja mitataan Koulutuskeskus Salpauksen omissa sekä valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa ja tapahtumissa.

Alan elinkeinoelämän erikoispiirteitä ovat pienyrittäjyys ja pienyrittäjien verkostot sekä suuret teollisuusleipomot. Yrittäjyyteen ohjaavaa, verkostoitunutta ja yhteisöllistä toimintaa harjoitellaan elintarvikealan ammatillisissa opinnoissa yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.

Turvallisuus ja kestävä kehitys ovat elintarvikealan perusasioita. Opintoihin kuuluu muun muassa omavalvontaa, hygieniapassin ja työturvallisuuskortin suorittaminen. 

 

Tietoa opinnot aloittavalle opiskelijalle

LEIPURI-KONDIITTORIT
Olet tehnyt hyvän valinnan, tervetuloa meille opiskelemaan! Jotta mahdollisimman nopeasti pääset käytännön työskentelyyn, hanki tarvittavat perustyövaatteet ja oppikirjat jo ennen opintojen alkua.
 
Opiskelijat hankkivat lukuvuoden alkuun mennessä käytännön työskentelyä varten työasut. Jokainen huolehtii itse työvaatteidensa huollosta ja puhtaudesta. Naisilla ja miehillä on yhtenäinen työvaatetus.
- lyhythihainen valkoinen takki, 2 kpl ja valkoiset housut
- valkoinen T-paita, 2-3 kpl (perusmalli, ei mitään painatuksia)
- valkoinen esiliina, 2 kpl
- valkoinen päähine, joka peittää hyvin hiukset
- tukevat, ilmavat ja kantahihnaiset kengät, jotka täyttävät työturvallisuusvaatimukset (työssäoppimispaikoilla vaaditaan turvakengät)
 
Hankintapaikka
Lahdessa työvaatteita ja työkenkiä voit ostaa Image Wear Työasupalvelusta, josta saa oikeat vaatteet ja kengät heti mukaan www.imagewear.fi
Näytä liikkeessä saamaasi Salpauksen hyväksymiskirjettä, niin saat työvaatteet edullisempaan opiskelijahintaan.
 
Oppikirjat ja muut opiskeluvälineet
Majava, Nurvo, Rantala, Rantala, Svensk: Taikinasta tuotteiksi (WSOY 2010) ja
Hygieniaopas – elintarvikehygienian perusteet (Kustantaja: Ympäristö- ja Terveys-lehti, 2013).
Oppikirjat hankitaan yhteistilauksena heti opiskelun alussa.
Booky.fi -hinnat ovat edullisimmat tällä hetkellä.
 
Lisäksi opintojen edetessä hankitaan muita kirjoja opettajien ohjeiden mukaan. Opiskelussa tarvitaan muistitikku, kansioita, paperia, kyniä ja pyyhekumi. Oppimisvälineinä voit käyttää tietokonetta tai mobiilivälineitä (tabletti) tiedon hakemiseen ja muokkaamiseen.
 
Muistathan!
Kaikki korut, myös sormukset, näkyvät lävistykset kasvoissa (myös kielilävistys), rakennekynnet ja huomiota herättävät irtoripset ovat kiellettyjä ammattiasun kanssa. Tatuoinnit tulee peittyä työvaatetuksella. 
 
Nähdään elokuussa!

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx