Nuorten koulutus - Elintarvikeala - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Elintarvikeala > Nuorten koulutus

Nuorten koulutus

Yleistä alasta ja opinnoista

Koulutuskeskus Salpauksessa elintarvikealan koulutuksesta valmistutaan leipuri-kondiittoreiksi. Työssä tarvitaan kädentaitoja, visuaalisuutta, joustavuutta työaikojen suhteen sekä asiakaslähtöistä asennetta. Tärkeintä tietysti on intohimo leipomiseen. Opettajan johdolla opiskelijat leipovat ja valmistavat tuotteita opetusleipomossa ja -konditoriassa. Syntyvät herkut ovat tarjolla asiakkaille Salpauksen kahvila-myymälässä tai tilaustuotteina.

Elintarvikealan opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä kansainväliselle työssäoppimisjaksolle. Kansainvälinen työssäoppiminen kehittää alan osaamista, kielitaitoa ja valmiuksia, joita tarvitaan työelämässä.  

Opittuja leipuri- ja kondiittoritaitoja mitataan Koulutuskeskus Salpauksen omissa sekä valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa ja tapahtumissa.

Alan elinkeinoelämän erikoispiirteitä ovat pienyrittäjyys ja pienyrittäjien verkostot sekä suuret teollisuusleipomot. Yrittäjyyteen ohjaavaa, verkostoitunutta ja yhteisöllistä toimintaa harjoitellaan elintarvikealan ammatillisissa opinnoissa yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.

Turvallisuus ja kestävä kehitys ovat elintarvikealan perusasioita. Opintoihin kuuluu muun muassa omavalvontaa, hygieniapassin ja työturvallisuuskortin suorittaminen. 

 

Tietoa opinnot aloittavalle opiskelijalle

LEIPURI-KONDIITTORIT
Olet tehnyt hyvän valinnan, tervetuloa meille opiskelemaan! Jotta mahdollisimman nopeasti pääset käytännön työskentelyyn, hanki tarvittavat perustyövaatteet ja oppikirjat jo ennen opintojen alkua. Tutustu aloittaville opiskelijoille suunnattuun infopakettiin nettisivuillamme www.salpaus.fi/nuoret/opiskelijalle/uuden-opiskelijan-info
Kaikkien alla mainitut hankintatiedot hintoineen ja muun ohjeistuksen löydät koulutusalan nettisivuilta www.salpaus.fi/elintarvikeala/nuorten-koulutus  
Mitä työvaatteita tarvitset?
Opiskelun alussa sinulla pitää olla
- lyhythihainen valkoinen takki, 2 kpl ja valkoiset housut
- valkoinen T-paita, 2-3 kpl (perusmalli, ei mitään painatuksia)
- valkoinen esiliina, 2 kpl
- valkoinen päähine, joka peittää hyvin hiukset
- tukevat, ilmavat ja kantahihnaiset kengät, jotka täyttävät työturvallisuusvaatimukset (työssäoppimispaikoilla vaaditaan turvakengät) ja asuun sopivat valkoiset nilkkasukat
Huolehdit itse käyttämiesi työvaatteiden huollosta ja pesusta.
Lahdessa työvaatteita ja työkenkiä voit ostaa mm. Hejco > https://hejco.com/fi/
Image Wear Työasupalvelusta, josta saa oikeat vaatteet ja kengät heti mukaan, www.imagewear.fi  
Oppikirjat ja muut opiskeluvälineet
Opiskelijat hankkivat oppikirjan Majava, Nurvo, Rantala, Rantala, Svensk: Taikinasta tuotteiksi (WSOY 2010) 
Booky.fi -hinnat ovat edullisimmat tällä hetkellä.
Lisäksi opintojen edetessä hankitaan muita kirjoja opettajien ohjeiden mukaan. Opiskelussa tarvitaan muistitikku, kansioita, paperia, kyniä ja pyyhekumi. Oppimisvälineinä voit käyttää tietokonetta tai mobiilivälineitä (tabletti) tiedon hakemiseen ja muokkaamiseen. 
Salmonella–todistus
Salmonella on yleisvaarallinen tartuntatauti. Salmonella–todistus vaaditaan, mikäli olet opintojen aloitusta edeltävien kolmen kuukauden aikana ollut yli 4 vrk:n matkalla Pohjoismaiden ulkopuolella. Pyydä lähete ja ohjeistus oman kotikuntasi terveyskeskuksesta. Lähetä terveyskeskuksesta saamasi Salmonella–todistus osoitteeseen: Opiskeluterveydenhuolto, Svinhuvudinkatu 2, 15110 LAHTI
Huom! Mikäli ennen opintojen aloitusta edeltävän kuukauden aikana sinulla tai perheelläsi on tarttuvaa ripulia, tarvitaan myös Salmonella –todistus.
Muistathan!
Kaikki korut, myös sormukset, näkyvät lävistykset kasvoissa, kielilävistys, hammaskorut, rakennekynnet ja huomiota herättävät irtoripset ovat kiellettyjä ammattiasun kanssa. Tatuoinnit tulee peittyä työvaatetuksella. 
 
Nähdään elokuussa! 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx