Voimaa verkostojen välisestä yhteistyöstä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Voimaa verkostojen välisestä yhteistyöstä
Uutinen
Tunnelmallinen järvimaisema ihastutti kansainvälisiä vieraita Asikkalassa.
19.10.2016 8:20

Voimaa verkostojen välisestä yhteistyöstä

Salpauksessa vieraili viikolla 40 useita kansainvälisiä ja kotimaisia yhteistyökumppaneita. Ensimmäisenä vierailulle saapui maanantaina 26.9.2016 pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, hollantilaisen Deltion Collegen johtoryhmä. Salpauksen kansainvälisen toiminnan suunnittelija Ulla Pantsar kertoo, että vierailun tavoitteena oli tutustua Salpauksen tiloihin ja toimintatapoihin.

- He ovat kuulleet meistä paljon, olemmehan tehneet yhteistyötä jo kymmenisen vuotta. Nyt he halusivat päästä tutustumaan meidän toimintaympäristöihin ja nähdä miten me teemme asioita täällä.

Yhdessä tekeminen takaa molemminpuolisen oppimisen

Torstaina ja perjantaina 29.–30.9. Salpaus isännöi kansainvälisen Network of Networks –tapahtuman, jossa eri maiden verkostot kokoontuivat yhteen keskustelemaan yhteistyöstä ja yhteisten kehittämishankkeiden edistämisestä. Mukana oli kotimaiseen FINN-NET verkostoon kuuluvien oppilaitosten lisäksi vierailijoita myös Hollannista, Pohjois-Espanjasta, Skotlannista ja Pohjois-Irlannista. Pantsarin mukaan vierailut onnistuivat kokonaisuudessaan oikein hyvin.

- Vieraat ihastuivat erityisesti Asikkalaan. Eräskin henkilö totesi, että ei ole parempaa paikkaa tämmöisen innovointiseminaarin pitämiseen.

Torstaina Asikkalassa allekirjoitettiin myös kotimaisten toisen asteen oppilaitosten välinen FINN-NET verkoston yhteistyösopimus, jossa on mukana Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Jyväskylän ammattiopisto sekä Vantaan ammattiopisto Varia. Oppilaitosten välinen yhteistyö on alkanut jo vuonna 2008 ensimmäisellä yhteisellä Network of Networks –kumppanuushankkeella. Vuonna 2016 FINN-NET verkoston puheenjohtajana on toiminut Salpauksen vararehtori Hannu Heinonen.

Yhteistyö oppilaitosten ja verkostojen välillä jatkuu myös tulevaisuudessa. Marraskuussa 2016 Salpaus lähtee FINN-NET verkoston kanssa Hollantiin tutustumaan The Dutch Alliance verkostoon kuuluvien oppilaitosten Lean –toiminnanohjausjärjestelmään. Myöhemmin Jyväskylän ammattiopisto järjestää myös toisen vierailun Hollantiin, jolloin tarkoituksena on perehtyä uudenlaisiin oppimisympäristöihin. Seuraava Network of Networks –tapahtuma puolestaan järjestetään Skotlannissa vuonna 2017.

- Nämä ovat hedelmällisiä yhteistyömahdollisuuksia, sillä toiselta oppii aina samalla jotain uutta. Lisäksi yhteistyö luo hyviä mahdollisuuksia henkilöstömme osaamisen kehittämiseen sekä erityisesti opiskelijoidemme ulkomaan jaksojen järjestämiseen ja monipuolistamiseen, Pantsar lisää.

 

LISÄTIETOJA

Ulla Pantsar
suunnittelija
p. 050 309 3216
ulla.pantsar[@]salpaus.fi

Hannu Heinonen
vararehtori
p. 050 502 0690
hannu.heinonen[@]salpaus.fi

 

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuva: Ulla Pantsar

 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx