Vipusenkadulla juhlittiin uuden teknologiakampuksen harjannostajaisia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Vipusenkadulla juhlittiin uuden teknologiakampuksen harjannostajaisia
Uutinen
16.6.2017 14:55

Vipusenkadulla juhlittiin uuden teknologiakampuksen harjannostajaisia

Koulutuskeskus Salpauksen Vipusenkadun kampuksella juhlistettiin torstaina 15.6. uuden teknologiakampuksen harjannostajaisia. Salpauksen teknisen palvelun päällikkö Hannu Toivonen sekä rakennuttajainsinööri Simo Tontti kertovat, että uusi Vipusenkadun kampuksen hanke on euromääräisesti Salpauksen historian suurin. Lähes nollaenergiatalona rakennus tuottaa käyttämänsä energian itse maalämmöllä ja aurinkosähköllä. Toivonen kertoo vastaavien rakennusten yleistyvän Suomessa jatkuvasti.

Harjannostajaisia juhlittiin Vipusenkadulla aurinkoisessa säässä noin sadan kutsuvieraan voimin. Tapahtumalla haluttiin tuoda yhteen kaikki projektiin osallistuneet henkilöt sekä juhlia rakennustöiden edistymistä.

Monipuoliset tilat mahdollistavat eri alojen sujuvan yhteistyön

Rakennus on suunniteltu niin, että se palvelee käyttäjiään toiminnoittain. Tällä ratkaisulla tavoitellaan uudenlaista oppimisympäristöä, jossa alat voivat työskennellä sulavasti keskenään tarpeidensa mukaan.

Toivonen ja Tontti uskovat Vipusenkadun kampuksen uuden ruokailutilan olevan yksi odotetuimmista uudistuksista. Eri alojen kohtaamispaikkana toimivan monitasoisen ruokailutilan julkisivu on kokonaan lasia, mikä antaa tilalle modernia ilmettä sekä valoisuutta. Vaikka ruokailutila onkin vielä rakennusvaiheessa, on sen varalle suunniteltu jo mielenkiintoisia tapahtumia.

- Yleensä ruokala on tasainen tila ja sillä on vain yksi käyttötarkoitus. Vipusenkadulle nousevalla ruokailutilalla on kuitenkin paljon muitakin käyttötarkoituksia. Se voi toimia myös auditoriona ja esiintymistilana, Tontti kertoo.

LISÄTIETOJA

Simo Tontti
simo.tontti[@]salpaus.fi
p. 044 708 1340

 

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuva: Jari Suvela

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx