Valtakunnallisena TeknologiaTiistaina Salpaus kuljetti yläkoululaisia yritysvierailuille - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Valtakunnallisena TeknologiaTiistaina Salpaus kuljetti yläkoululaisia yritysvierailuille
Uutinen
1.12.2016 11:35

Valtakunnallisena TeknologiaTiistaina Salpaus kuljetti yläkoululaisia yritysvierailuille

Tiistaina 29.11.2016 vietettiin valtakunnallista TeknologiaTiistai-päivää, jolloin ammatilliset oppilaitokset järjestivät paikkakuntakohtaisen tapahtuman yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Yläkoululaisille suunnatun tapahtuman tarkoituksena oli antaa monipuolisesti tietoa teknologia-alasta, sen monista työllistymismahdollisuuksista sekä ammatillisesta koulutuksesta.

Salpaus kuljetti päijät-hämäläisiä yläkoululaisia sekä heidän opettajiaan ja oppilaanohjaajiaan tutustumaan viiteen paikalliseen teknologia-alan yritykseen, joita olivat Oilon Oy, Halton Marine Oy, Orfer Oy, TK-Työkalutiimi Oy sekä Raute Oyj.

Nastolassa ryhmä Männistön ja Kukkasen koulun oppilaita pääsi tutustumaan Rauten tehtaalle. Linja-autossa oli matkojen aikana iloinen tunnelma, kun energiset teknisen työn kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset keskustelivat vierailusta.


Rauten vierailua koordinoinut HR-assistentti Laura Salminen kertoo yrityksen lähteneen mielellään mukaan TeknologiaTiistain mahdollistamiseen.

- Tämähän on yritykselle parasta markkinointia. Vierailuilla oppilaat pääsevät näkemään mitä tämä työ konkreettisesti on ja kuinka paljon erilaisia työmahdollisuuksia teknologia-alan yritys voi tarjota, Salminen sanoo.

Salmisen mukaan Rauten vahvuus on ennakkoluulottomuus nuoria työntekijöitä kohtaan. Monet Salpauksen kone-ja metallialan opiskelijat ovatkin saaneet harjoittelupaikan ja sitä kautta myös työpaikan Rautelta. Yrityksessä on myös usein oppisopimuksella opiskelevia työntekijöitä.

- Koneistajille, hitsaajille, sähköasentajille sekä automaatio- ja softasuunnittelijoille meillä on kova tarve. Näihin ammatteihin haetaankin lähestulkoon jatkuvasti uusia osaajia, kertoo Rauten tuotantopäällikkö Pekka Joukola.

LISÄTIETOJA

Jari Pöyhönen
p. 050 526 5909
jari.poyhonen[@]salpaus.fi

Teksti ja kuvat: Tytti Myöhänen 

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx