Vaihtelua opintoihin kilpailutoiminnan kautta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Vaihtelua opintoihin kilpailutoiminnan kautta
Opiskelijatarina
18.4.2017 11:50

Vaihtelua opintoihin kilpailutoiminnan kautta

Lahdesta kotoisin oleva 17-vuotias Jere Kuisma opiskelee Salpauksessa toista vuotta kone- ja metallialaa. Vuosi 2017 ei tule olemaan Kuismalle aivan tavallinen opiskeluvuosi, sillä hän lähtee tavoittelemaan ammatillisen osaamisen mestaruuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 

- Opettajani Tommi Backman kertoi minulle erilaisista kilpailumahdollisuuksista ja kannusti osallistumaan. Päätin hakea mukaan, sillä halusin lähteä haastamaan itseäni ja nähdä mihin kaikkeen pystyn, Kuisma kertoo.

Ensimmäisenä vuorossa on Taitaja2017-kilpailu Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Kyseessä on ammattitaidon SM-kilpailu, jossa yli 500 alle 21-vuotiasta nuorta kilpailee yli 50 eri lajissa. Kuisman lajina kilpailussa on koneenasennus ja kunnossapito, jota hän edustaa ainoana Salpauksesta. 

- On mukavaa päästä näkemään uusia ihmisiä eri puolelta Suomea. Vaikka opiskelemme samoja aloja, niin opetustavat vaihtelevat aina eri kouluissa. On mielenkiintoista päästä näkemään mitä muut osaavat.

Kone- ja metalliala tuntui Kuisman mukaan hänelle juuri omalta alalta, joten hakupäätös ei ollut vaikea. 

- Olen tykännyt kasata ja purkaa asioita ja sitä kautta selvittää miten ne toimivat, Kuisma kertoo.

Kohti kansainvälisiä maailmanmestaruuskilpailuja


Syksyllä Jere Kuisma pääsee haastamaan itseään kansainvälisessä WorldSkills-kilpailussa Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Tehdaskunnossapidon lajissa maailmanmestaruudesta kilpaileva Kuisma on saanut ekspertikseen opettajansa Tommi Backmanin.

- Harjoitteluja on huomattavasti helpompi järjestää, kun olemme molemmat samasta koulusta. Tämä on aika poikkeuksellista, sillä yleensä ekspertti ja kilpailija ovat eri kouluista, Kuisma kertoo.

Vaikka Kuisma onkin matkustellut jonkin verran, on Abu Dhabi hänelle täysin uusi kohde. Hän toivookin, että pääsee tutustumaan kisojen ohessa myös kaupunkiin. 

Kilpailuista kiinnostuneita Kuisma kannustaa lähtemään mukaan avoimin mielin.

- Voittaminen ei aina tarkoita sitä, että voittaa koko kilpailun. Pitää ajatella sitä, että näissä kisoissa voi voittaa itsensä ja oppia uusia asioita. 


Jere Kuisman kuulumisia voit lukea hänen blogistaan https://jerekuisma.wordpress.com/

Seuraa Salpauksen tiimin matkaa kohti Taitaja2017-kisoja somessa #teamsalpaus


Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Kirsi Kaarna 


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx