Salpauksesta valittiin kolme World Skills-eksperttiä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksesta valittiin kolme World Skills-eksperttiä
Uutinen
21.11.2016 15:45

Salpauksesta valittiin kolme World Skills-eksperttiä

​Skills Finlandin työvaliokunta on valinnut WorldSkills-ekspertit kaudelle 2016–2018. Salpauksesta mukaan valikoitui kolme eksperttiä: Marko Varjos (laji: huonekalupuuseppä), Outi Nieminen (laji: kondiittori) ja Tommi Backman (laji: tehdaskunnossapito). Kolmikko on hyvin innoissaan eksperttinä toimimisesta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Markolle tämä on jo tuttua puuhaa, sillä hän on toiminut eksperttinä ja lajipäällikkönä vuodesta 2001 lähtien.

- Eksperttinä olo on kyllä sellainen kokemus, että en ole halunnut sitä pois antaa. Kilpailuja edeltävä valmennus ja itse kilpailu kansainvälisine kokemuksineen ja kontakteineen on niin antoisaa. On erittäin etuoikeutettua saada työskennellä sellaisen nuoren kanssa, joka jakaa intohimon ammattiin ja haluaa kehittyä siinä maailman parhaaksi. Ilolla totean usein, että kilpailijan taidot ylittävät omani. Silloin voin tuntea onnistuneeni ammattitaidon kehittämisessä, Varjos jatkaa.

Kaikki kolme näkevät eksperttinä toimimisen tärkeänä osana niin oman ammattitaidon kuin alojenkin kehitystä. He toivovat pystyvänsä jakamaan kokemuksiaan jatkossa eteenpäin myös kollegoilleen ja opiskelijoille.

- Kilpailutoiminta niin Taitaja-tasolla kuin kansainvälisestikin antaa hyvän näkökentän alamme kehitykseen ja koulutuksen uudistamiseen, Backman lisää.

Eksperttien on tärkeää ylläpitää ja edistää omaa kielitaitoaan, jotta he pystyvät ymmärtämään kilpailun materiaalit sekä antamaan parhaan mahdollisen tuen ja avun kilpailijalleen.

- Kielitaito on kehittynyt näinä vuosina valtavasti niin small talkissa kuin kirjallisissakin tavoissa. Kielitaidon kehittämiseen kannattaakin panostaa niin paljon, että tuntuu mukavalta asioida vieraalla kielellä, Varjos neuvoo.

Nieminen kertoo odottavansa innolla uusia kansainvälisiä kontakteja jo vakiintuneiden yhteistyökumppaneiden rinnalle. Hän kokee eksperttinä toimimisen vahvistavan edelleen jo erinomaisia suhteita muihin oppilaitoksiin sekä alan yrityksiin.

Tutustu tarkemmin Skills Finlandin toimintaan

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx