Turvallisuusala on hyvä ponnahduslauta tulevaisuuteen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Turvallisuusala on hyvä ponnahduslauta tulevaisuuteen
Uutinen
Turvallisuusalan toisen vuoden opiskelijat Tomi Sarkama ja Miia Järvelin.
16.5.2017 15:30

Turvallisuusala on hyvä ponnahduslauta tulevaisuuteen

Heinolan kampuksen liikuntasalissa on käynnissä turvallisuusalan toisen vuoden opiskelijoiden voimankäytön oppitunti opettajana ja voimankäytönkouluttajana työskentelevän Jouni Valkokiven johdolla. Opiskelijat seuraavat tarkkaavaisesti, kun Valkokivi esittelee oikeaoppista raudoitustekniikkaa. Opiskelija Tomi Sarkama kertoo voimankäytön olevan mielenkiintoisinta opinnoissaan.

- Nämä voimankäytön tunnit alkoivat vasta nyt toisena vuonna ja ne ovat hauskoja, kun pääsee oikeasti tekemään, Sarkamo sanoo.

Kun opiskelijat siirtyvät harjoittelemaan raudoitusta pareittain, heistä huokuu hyvää ryhmähenkeä sekä ammattimaista tahtoa oppia.


- Meillä on tosi hyvä ryhmähenki ja se korostuu erityisesti näillä voimankäytön tunneilla. On todella tärkeää, että uskaltaa luottaa toiseen, kertoo opiskelija Miia Järvelin.

Järvelin on haaveillut turvallisuusalan opinnoista jo pitkään. Hänen tavoitteenaan on päästä jonain päivänä poliisikouluun, mutta sitä ennen suunnitelmissa on kerätä työkokemusta turva-alalta. Sarkamo puolestaan on suunnitellut armeijan jälkeen hakevansa pelastusopistoon.

Opettaja Jouni Valkokiven mukaan Salpauksessa opiskelee turvallisuusalan perustutkintoa tällä hetkellä yhteensä 79 opiskelijaa.

- Turvallisuusala on kasvava ala ja kiinnostaa nuoria paljon. Moni nuori hakeekin Salpaukseen opiskelemaan turvallisuusalan perustutkintoa/turvallisuusvalvojaksi. Koulutus on työharjoittelujaksoineen monipuolista ja antaa nuorelle hyvän pohjan jatko-opiskeluun turvallisuusalalla tai esim. poliisikoulua tai muita turvallisuusalan ammatteja varten. Moni nuori pitääkin tätä ponnahduslautana tulevaisuuteen turvallisuusalalla, Valkokivi jatkaa.

LISÄTIETOJA

Jouni Valkokivi
p. 044 708 0618

 

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Inka Aalto

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx