Taitaja9 -kilpailu toi vilskettä Salpauksen keskustakampukselle - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Taitaja9 -kilpailu toi vilskettä Salpauksen keskustakampukselle
Uutinen
Kilpailun yhtenä tehtävänä rakennettiin linnunpönttöjä, jotka ovat mukana Yle luonnon Miljoona linnunpönttöä –kampanjassa.
17.11.2016 10:50

Taitaja9 -kilpailu toi vilskettä Salpauksen keskustakampukselle

Salpauksen keskustakampuksella oli keskiviikkona 16.11. menoa ja meininkiä, kun Päijät-Hämeen yläkoululaiset kilpailivat jatkopaikoista Taitaja9 -kilpailussa. Kisapäivän aikana joukkueiden taitoja koeteltiin erilaisissa kädentaitoja, yhteistyötä ja nokkeluutta vaativissa tehtävissä. Tehtäviin kuului mm. linnunpönttöjen rakentamista, kauneudenhoito- ja kampaamotuotteiden kierrätystä, matematiikan tehtäviä ja puunkantotelineiden rakentamista.


Kisapäivä huipentui palkintojenjakoon, jossa viisi parasta ansaitsi palkintojen lisäksi myös jatkopaikan 26.1.2017 Riihimäellä järjestettävään aluekilpailuun. Voittajaksi nousi Penkinlämmittäjät Lahden yhteiskoulusta. He kertoivat antaneensa kilpailuun kaikkensa ja uskovatkin sen olevan avain ensimmäiseen sijaan.

Aluekisoihin eteni Penkinlämmittäjien lisäksi myös Alfat Vääksyn yhteiskoulusta, Maria and Väinö Iitin yläkoulusta, Sunshine Männistön koulusta sekä Team Jokivarsi 1 Jokivarren koulusta.


Opiskelijat pääsivät kuvaan Skilly –maskotin kanssa
 
Salpauksen opiskelijat olivat tänäkin vuonna vahvasti mukana kisapäivän toteutuksessa. He toimivat tapahtuman juontajina, tutoreina, rastien vetäjinä sekä auttoivat käytännön järjestelyissä. Lisäksi matkailualan ensimmäisen vuoden opiskelijoista koostunut kuuden hengen tiimi pääsi päivittämään Salpauksen Instagramia, Snapchatia ja Facebookia kisojen ajaksi. Venla Moision mukaan oli mielenkiintoista vastata siitä, että myös etänä kisoja katsovat pääsevät mahdollisimman hyvin seuraamaan päivän tapahtumia reaaliajassa.
 
- Kisapäivä sujui omasta mielestäni hyvin ilman sen isompia ongelmia. Kohokohtia oli tietenkin voittajien jännittäminen ja se, että jälkeenpäin pystyi katsomaan sitä omaa kädenjälkeä, eli mitä oli päivän aikana postaillut, kertoo Anni Tirranen.
 

Lue lisää Taitaja9 -kilpailusta

Katso paikalliskilpailun tulokset

 

LISÄTIETOJA

Krista Velling
opinto-ohjaaja/Taitaja9 lajivastaava
p. 050 538 2379
krista.velling[@]salpaus.fi

 
Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Tytti Myöhänen, Niina Kettunen & Venla Moisio
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx