STAILAUS -jaksolla tutustuttiin stailistin työhön - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > STAILAUS -jaksolla tutustuttiin stailistin työhön
Opiskelijatarina
12.4.2011 12:40

STAILAUS -jaksolla tutustuttiin stailistin työhön

​Opiskelijat pääsivät tutustumaan stailistin työhön erilaisten harjoitusten ja tehtävien kautta. Jaksolla tutustuttiin stailistin työhön mm. väri- ja vartaloanalyysien, tuotekuvauksen, pukeutumisetiketin ja pukeutumishistorian kautta. Jokaisesta aihekokonaisuudesta suoritettiin tehtävä jonka yhteydessä järjestettiin myös kuvaukset. Opiskelijat vastasivat kuvausten suunnittelusta, järjestelystä ja toteutuksesta sekä kuvauksissa käytettävistä vaatteista, asusteista, meikeistä ja kuvauspaikoista. Opiskelijat toteuttivat myös kuvamateriaalin muokkauksen lopulliseen muotoon itsenäisesti taikka ryhmän jäsenten kanssa. 

Tuotekuvaus

Tehtävänä oli ottaa lehtikuvia markkinoille tulevasta uudesta joulukoristeesta. Kuvat suunnattiin Anna ja Trendi -lehden lukijoille. Huomioitavaa oli, että lehdillä on hyvin eri-ikäinen ja eri elämäntilanteissa oleva lukijakunta. Opiskelijoiden tehtävänä oli pohtia mitenkä tämä tulisi huomioida markkinoitavan tuotteen esittelyssä ja kuvauksissa.

Pukeutumisetiketti

Opiskelijat saivat tutustua pukeutumisetiketin saloihin ja toteuttaa ryhmätyönä esitteen miehen puvuista, joita oli frakki, smokki, skhaketti ja tumma puku. Esitteessä esiteltiin miehen pukeutumisen lisäksi myös naisen pukeutumisetikettiä. Esitteessä tuli olla kuvia sekä miehen että naisen asusta ja molempien asusteista sekä kirjallinen selvitys kyseisen asukokonaisuuden pukeutumisetiketistä.

Frakki (pdf), Smokki (pdf), Shaketti (pdf), Tumma puku (pdf) 

Pukuhistoria, pukeutumistyyli eri aikakausilla

Jakson aikana käytiin läpi myös historian eri aikakausia (ennen 1900-lukua), pukeutumisen ja yhteiskunnallisten asioiden kannalta. Opiskelijoiden tehtävänä oli toteuttaa muotikuva, jossa käytettäisiin nykyaikaisia vaatteita, mutta kuvan ilme olisi historiallinen. Aikakauteen sopiva tyyli luotiin asusteilla, koruilla, kampauksilla, ilmeillä ja eleillä.

Pukuhistoria, pukeutumistyyli eri vuosikymmenillä

Tehtävänä oli ottaa kuva, joka kuvastaisi valitun vuosikymmenen tyyliä mahdollisimman aidosti. Kuvauksessa oli huomioitava ajalle tyypilliset piirteet (kampaus, meikki, vaatteet ja asento).

Tunnetilat kuvina

Opiskelijoiden tehtävänä oli ilmaista kasvojen ilmeillä erilaisia tunnetiloja. Samalla harjoiteltiin kuinka mallia voi ohjata ja kannustaa erilaisten tunnetilojen ilmaisemisessa.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx