Salpauksen lahjoitus tukee kiusatuksi joutuneita - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen lahjoitus tukee kiusatuksi joutuneita
Uutinen
13.12.2016 11:55

Salpauksen lahjoitus tukee kiusatuksi joutuneita

Salpaus antaa vuosittain 1 000 € lahjoituksen painettujen joulukorttien lähettämisen sijasta erikseen määriteltävälle kohteelle. Lahjoituksen tavoitteena on tukea nuorten hyväksi tehtävää työtä. Tänä lukuvuonna Salpauksen opiskelijahyvinvoinnin teemana on kiusaamisen ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen. Teeman perusteella lahjoituksen saajaksi valikoitui ansaitusti Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku.

Valopilkku on tehnyt yhteistyötä Salpauksen kanssa kyseisen teeman puitteissa osallistumalla kotiväeniltoihin, puhumalla kiusaamisesta opiskelijaryhmille ja olemalla mukana työryhmässä, jossa on pohdittu kiusaamisen ennaltaehkäisyyn liittyviä toimintamalleja. Yhteistyö Salpauksen ja Valopilkun välillä on ollut tiivistä erityisesti tänä syksynä ja se jatkuu myös tulevaisuudessa.

Monipuolista tukea erilaisissa tilanteissa

Lahjoitus myönnettiin tiistainaamuna 13.12. Salpauksen joulupuurotilaisuudessa ja sen tulivat vastaanottamaan Valopilkun tukikeskuskoordinaattorit Tiina Holmberg-Kalenius ja Jenna Laine. He kertovat olevansa erityisen onnellisia ja kiitollisia juuri nuorten puolesta.

- Nuorten puolesta on aivan mahtava fiilis. Lahjoitus mahdollistaa heille vertaistuen lisäksi myös hevostuen. Joillakin nuorilla on vaikeaa sanottaa omia tunteitaan, jolloin eläimien läsnäolo saattaa auttaa heitä avautumaan.

Holmberg-Kalenius kertoo, että heillä on ollut jo pitkään unelmana tehdä yhteistyötä Hevostoiminta Mintelin kanssa ja nyt se on mahdollista. Heiltä löytyy hevosien lisäksi myös muita eläimiä, joista nuoret voivat saada tukea keskusteluun.

Valtakunnallisesti toimivan Valopilkun toiminta on RAY:n tukemaa ja sitä koordinoi Lahdessa Harjulan Setlementti ry. Valopilkku tarjoaa keskusteluapua ja tietoa kaikkiin kiusaamiseen liittyviin asioihin niin nuorille kuin aikuisillekin.

Aiempina vuosina lahjoituksen ovat saaneet Avoin mieli – Open Mind ry:n nuorten toimintaryhmä Inspis ja Lahden seurakuntayhtymän oppilaitosyhteistyön ylläpitämä nuorille suunnattu tukipalvelu Textari-helppi.

Lue lisää Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun toiminnasta

LISÄTIETOJA

Riitta Murtorinne
p. 050 502 0614
riitta.murtorinne[@]salpaus.fi

Teksti ja kuva: Tytti Myöhänen
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx