Salpauksen henkilöstön joukkue kahmi mitaleja SAKU ry:n talvikisoissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Salpauksen henkilöstön joukkue kahmi mitaleja SAKU ry:n talvikisoissa
Työntekijätarina

Mestarijoukkueen pelaajat vasemmalta oikealle: Arttu Okkonen, Mika Piipponen, Lassi Suominen, Johannes Nurminen, Henry Wallenius, Simo Tontti ja Marko Arkko
2.2.2017 10:35

Salpauksen henkilöstön joukkue kahmi mitaleja SAKU ry:n talvikisoissa

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton talvikisat järjestettiin 28.–29.1.2017 Vierumäellä. Lähes 300 ammatillisissa oppilaitoksissa työskentelevää henkilöä kokoontui kilpailemaan keilauksessa, sählyssä, hiihdossa ja uinnissa. Salpauksen 22 hengen joukkueesta löytyi osallistujia kaikkiin lajeihin ja joukkue saalisti kisoista yhtensä 13 mitalia.

Keilauksessa miesten kilpasarjan pronssia nappasi Lasse Pohjankoski ja miesten harrastesarjan hopeaa sai Hannu Joutselainen. Hannu ja Lasse ottivat kaksoisvoiton veteraanien sarjassa ja Hannu jatkoi mitalien rohmuamista vielä parijoukkuekisassakin, jossa hän keilasi yhdessä Arto Pietilän kanssa pronssia. Keiloja kaatamassa olivat salpauslaisista myös Jouko Salminen, Risto Kalermo ja Henry Häll, joka pyöritteli kolmireikäisen keilapallon lisäksi viikonloppuna myös 26-reikäistä sählypalloa.

Tiukkaa peliä aina viimeisille sekunneille asti

Salpauksen kaksi sählyjoukkuetta (Salpaus A ja Salpaus O) pelasivat eri lohkoissa miesten sählyn A-sarjassa. Lauantain alkusarjan jälkeen Salpaus O karsiutui jatkopeleistä. Joukkueessa pelasivat Satu Lehtonen, Samuli Markkola, Henry Häll, Mika Rinne, Niklas Lankisch, Juha Heinlahti ja Sami Kivimäki.

Salpaus A pääsi sunnuntain jatkopeleihin ja eteni tiukkojen otteluiden kautta aina finaaliin saakka, jossa vastaan asettui Ammattiopisto Tavastia. Salpaus johti puoliajalla peliä jo lukemin 5-2, mutta niin vain Tavastia kampesi itsensä mukaan peliin. Salpauksen joukkue oli välillä toisessa erässä tappiollakin, mutta nousi tasoihin ja teki voittomaalin vain 25 sekuntia ennen loppuvihellystä. Salpaus voitti pelin lukemin 9-8 ja voitonjuhlat olivat valmiit alkamaan!

Moniosaajat vauhdissa

Hiihdossa Salpauksen kultasuoni Pekka Pakkanen pääsi osallistumaan tänä vuonna ainoastaan sunnuntain viesteihin. Risto Koiranen piti Salpauksen mainetta yllä henkilökohtaisillakin matkoilla, saaden kaulaansa pronssisen mitalin M60 vapaan hiihtotavan sprinttikisasta. Risto ja Pekka kasvattivat Salpauksen mitalisaalista M50 sprinttiviestin hopeisella mitalilla. Pekka osallistui myös sekasprinttiviestiin yhdessä Kainuun ammattiopiston Hanne Lahtisen kanssa. Fuusionimellä Kalpaus kisannut kaksikko voitti kilpailussa pronssia. Salpauksen mitalisaldo kasvoi entisestään, kun kolme henkilökohtaista uinnin hopeamitalia M60 sarjoissa saavuttanut Pekka Paunu vaihtoi ”speedot” suksiin, ja hiihti yhdessä Risto Koirasen ja Pekka Pakkasen kanssa M50 3x3,6km viestin hopeaa.

Salpauslaiset osoittivat siis hallitsevansa kisoissa niin vedessä eri tekniikat kuin erikokoisten pallojenkin käsittelyn. Salpauslaisten suksetkaan eivät menneet ristiin viikonlopun aikana. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään Saku ry:n henkilöstön kisoja, lentopalloa Vierumäellä ja sulkapalloa Keravalla, molemmat kisat ovat 22. - 23.4.2017. Kesäkisat järjestetään Turussa 2. - 3.9.2017 ja seuraavat talvikisat ovat ensi keväänä Vuokatissa.

Tervetuloa mukaan joukkueisiin!

Katso Talvikisojen tulokset

Lue lisää tapahtumasta SAKU ry:n sivuilta

 

 

LISÄTIETOJA

Pekka Merikanto
pekka.merikanto[@]salpaus.fi
 
Teksti: Arttu Okkonen
Kuva: SAKU ry, www.sakury.net

 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx