Rohkeasti opintojen pariin - tekstiilihuollon ammattitutkinto oppisopimuksella - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Rohkeasti opintojen pariin - tekstiilihuollon ammattitutkinto oppisopimuksella
Opiskelijatarina
1.11.2016 9:05

Rohkeasti opintojen pariin - tekstiilihuollon ammattitutkinto oppisopimuksella

- Kun pyykki tulee, se pestään, pakataan ja laskutetaan. Meiltä asiakkaalle lähtee siistit, sileät pyykit, luettelee Maimu Kook työvaiheitaan Vierumäen pesulassa.

Maimun ja hänen työkaverinsa käsien kautta kulkevat Vierumäen mökkien lakanapyykki, ravintoloiden liinat ja työvaatteet, spa-pyykki ja niin edelleen.

Maimu on työskennellyt nykyisessä työpaikassaan kahdeksan vuotta. Aikaisemmin hän teki kotimaassaan Virossa tekstiilihuollon töitä noin viisi vuotta, ja sitä ennen hän on työskennellyt meijerissä ja kaupassa. Suomeen hän muutti perhesyistä.

- Olin suomen kielen kurssilla Koulutuskeskus Salpauksessa ja hain työharjoittelupaikkaa Vierumäen pesulasta. Ajattelin, että sitä kautta voisin saada jalan oven väliin.

Niin kävikin, ja kahden kuukauden harjoittelun jälkeen Maimu sai samasta paikasta töitä. Nyt kieli on niin hyvin hallussa, että Maimu uskaltautui ajattelemaan myös oman ammattialansa opintoja.

- Esimieheni Annukka Reiman kannusti pitkään minua opiskelemaan, mutta aikaisemmin ajattelin, että kielitaitoni ei ole riittävän hyvä.

- Havahduin ajattelemaan opiskelun tarpeellisuutta myös silloin, kun meille tuli kesätyöntekijöitä ja olin vastuussa heidän ohjaamisestaan. Ajattelin, että olisi hienoa saada tietää tarkemmin, miksi asioita tehdään tietyllä tavalla.

Maimu selvitti, miten oman alan tutkinnon voisi suorittaa ja päätyi suorittamaan tekstiilihuollon ammattitutkintoa oppisopimuksella. Oppisopimus solmittiin Koulutuskeskus Salpauksen kanssa, ja tietopuolisen koulutuksen järjestää Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.

- Aloitin opinnot puoli vuotta sitten ja jo nyt tuntuu, että olen saanut todella paljon uutta tietoa. Meitä on noin kymmenen henkeä ja porukka on tosi hyvä. Opettajan lisäksi opin toisilta opiskelijoilta.

Tutkinto työpaikan tarpeiden mukaan

Tutkintoon kuuluu neljä tutkinnon osaa, jotka on valittu juuri Maimun työpaikan tarpeiden mukaan: vesipesu, mattopesu, tekstiilihuollon logistiikka ja lähiesimiestyö. Kokonaisuudessaan opintojen on suunniteltu kestävän noin kaksi vuotta.

- Nyt on tosi hyvä mieli, kun saan koko ajan uutta tietoa. Kannatti uskaltautua opiskelemaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä!

- Vastuu pesulasta on siirtymässä Maimulle, joten on hienoa, että hän aloitti opinnot, iloitsee myös Annukka Reiman.

- Totta kai vastuuta on paljon ja töitä on paljon, mutta hommat sujuvat, kun on hyvä esimies ja hyvä työkaveri, Maimu jatkaa.

Parasta omassa työssä on Maimun mielestä se, kun näkee konkreettisesti työnsä tuloksen.

- Kun menen ravintolaan syömään ja näen pöydällä liinat, jotka olen itse pessyt ja silittänyt. Tai kun menen mökkiin ja näen, että minä olen tuon verhon pessyt ja mankeloinut. Aina kun menen hotelliin tai ravintolaan, katson millaisessa kunnossa tekstiilit ovat.

 

Lisätietoja TEKSTIILI- JA VAATETUstekniikan oppisopimuskoulutuksesta Salpauksessa
asiakasvastaava Marita Nauha p. 044 708 0561, marita.nauha[@]salpaus.fi

 

Teksti ja kuvat: Silja Häikiö

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx