Pitkäaikainen haave opetusmyymälästä toteutui Heinolassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Pitkäaikainen haave opetusmyymälästä toteutui Heinolassa
Uutinen
18.11.2016 13:15

Pitkäaikainen haave opetusmyymälästä toteutui Heinolassa

Heinolassa sijaitseva Salpauksen opetusmyymälä Opinstore avasi ovensa ensimmäistä kertaa tiistaina 8.11. Myymälän perustamisessa mukana ollut lehtori Marjo Järvelä kertoo toiminnan lähteneen mukavasti käyntiin. Ostoksia käyvät tekemässä niin Salpauksen oma henkilöstö ja opiskelijat kuin ulkopuolisetkin asiakkaat.

Tällä hetkellä myymälän asiakaspalvelusta vastaavat liiketalouden alan ensimmäisen vuoden opiskelijat. Neljän hengen opiskelijaryhmät työskentelevät myymälässä viikon kerrallaan yhdessä taitovalmentajan kanssa.

Rohkealla ideoinnilla syntyy hyviä ratkaisuja

Idea opetusmyymälän perustamiseen lähti opetusalapäällikkö Marko Arkon toiveesta.

- Lähdin viime syksynä opiskelemaan ylempää restonomin tutkintoa Tampereen ammattikorkeakouluun. Heti opiskelupaikkani varmistuttua Marko ehdotti minulle, että kehittäisin opinnäytetyönäni opetusmyymälän Heinolaan. Koimme myymälän tarpeellisena ja tärkeänä liiketalouden alan opiskelijoille. Se lisäisi yhteistyötä kaikkien alojen välillä ja toimisi aitona oppimisympäristönä, Marjo kertoo.

Koko Heinolan toimipisteen henkilöstö on ollut mukana myymälän perustamisessa. Tuotevalikoimaa suunniteltiin ensin yhdessä henkilöstön kanssa, jonka jälkeen mielipiteitä kerättiin myös potentiaalisilta asiakkailta Heinolan torilla.

- Nyt kun jälkikäteen mietin, niin oikeastaan jokainen henkilöstöön kuuluva on antanut hienoja ideoita myymälän toimintaan liittyen matkan varrella ja lähes jokainen ala on jollain tavalla ollut mukana projektin eri vaiheissa.

Myös opiskelijat ovat päässeet suunnittelemaan tuotteita ja tuomaan esiin omia ehdotuksiaan myymälän toiminnasta. Marjo kertoo saaneensa heiltä hyvinkin hauskoja ideoita matkan varrella, kuten ehdotuksen sisähuvipuiston perustamisesta.

-Odotan kovasti, että pääsemme opiskelijoiden kanssa yhdessä kehittämään Opinstoren toimintaa edelleen. Heillä on uusia ja tuoreita ideoita, joita ei itse tule ajatelleeksi.

Tällä hetkellä myynnissä on opiskelijoiden harjoitustöinä tekemiä tuotteita. Marjo toivoo Opinstoren toiminnan vakiintuvan ja heinolalaisten löytävän myymälän. Tavoitteena on myös saada myymälään vaihtuvuutta ja sitä pyörittäville opiskelijoille tekemistä esillepanon, tuote-esittelyjen, alennusmyyntien ja inventaarioiden parissa.

Opinstore on avoinna ti-pe klo 8.30 – 14.30 osoitteessa Opintie 1, 18200 Heinola.

Käy tykkäämässä Opinstoresta Facebookissa

LISÄTIETOJA

Marjo Järvelä
p. 044 708 1350
marjo.jarvela[@]salpaus.fi
 
Teksti: Tytti Myöhänen
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx