Lähihoitajaopiskelijoilla perhekahvilakokeilu - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lähihoitajaopiskelijoilla perhekahvilakokeilu
Uutinen
25.10.2016 10:15

Lähihoitajaopiskelijoilla perhekahvilakokeilu

Lasten-ja nuorten osaamisalan lähihoitajaopiskelijat Kia Lahdenranta ja Annika Vainio kertovat:
 
Viimeisillä tunneilla ennen syyslomaa me lähihoitajaopiskelijat, lasten ja nuorten osaamisalasta päätimme tehdä jotain hauskaa ja uudenlaista. Järjestimme perhekahvilan, jonne kutsuimme tuttuja vanhempia lapsineen. Idean kahvilaan saimme opinnoistamme, joissa juuri käsittelemme kyseistä aihetta. Kahvilan aukioloaika oli kaksi tuntia ja se järjestettiin koulun upeissa tiloissa.

Luokkaan Vipusenkatu 5 F 141 loimme iloisen ja kutsuvan leikkitilan lapsille, luokkaan oli tehty leikkipisteitä mm. legopiste, värityspiste. Aikuisille oli järjestetty kahvila, jossa oli lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa.  Aamu aloitettiin tervetulopuheella, jota seurasi yhteinen leikki; Piiri pieni pyörii. Tämän jälkeen lapset singahtivat haluamalleen leikkipisteelle ja kahvila avautui vanhemmille.   
Perhekahvila 1.jpg
Ihana opettajamme Arja Virolainen myös nähtiin lukemassa lapsille yhdellä leikkipisteellä.  

Rohkeimmat vanhemmat löysivät tiensä kolmanteen opiskelijoiden järjestämään pisteeseen eli  Snoezelen-huoneeseen (valkoiseen huoneeseen), johon oli luotu rentouttava tunnelma, jossa vanhemmat saivat kutkuttelevan hyvän selkähieronnan. Hieronnassa käytettiin erilaisia nystypalloja apuna. Tunnelma oli lämmin, iloinen ja kun alkujännityksestä päästiin myös rento. Vanhemmille ja lapsille tästä aamupäivästä jäi toivottavasti rentoutunut ja positiivinen kuva. Ja me opiskelijat pääsimme toteuttamaan perhekahvilan ja näkemään miten se käytännössä toimii.       


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx