Opintojen kautta ohjauksen ammattilaiseksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Opintojen kautta ohjauksen ammattilaiseksi
Opiskelijatarina
7.3.2016 8:40

Opintojen kautta ohjauksen ammattilaiseksi

Halusin pian peruskoulun jälkeen löytää sen oman juttuni, ja itselleni oli selvää, että nuorisoala kiinnostaa minua. Hain ammattikouluun, ja sain mahdollisuuden toteuttaa haaveitani työn suhteen.
 
Nuorisotyö kiinnosti minua jo ennen ysiluokan yhteishakua, joten piti vain löytää tutkinto, joka vastaisi kiinnostuksiani. Opinto-ohjaajani kertoi nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkinnon löytyvän toisesta kaupungista. Vanhemmat antoivat minulle luvan tehdä niin, kuin itsestäni tuntuisi oikealta. Näin päädyin alalle.
 
Kumpikaan vanhemmistani ei työskentele nuorisoalalla, mutta äitini tekee sairaanhoitajan työtä, jossa on samanlaisia elementtejä, kuin nuorisotyössä. Vaikka he eivät alalla työskentelekään, he myös huomasivat tämän olevan minun juttuni.
 
Alani parhaimmat asiat: Monipuolinen työ ja työympäristö eivät tuo tylsyyden tunnetta. Myös mahdollisuus vaikuttaa nuorten elämään, olla osa yksinäisen / ongelmallisen nuoren tukiverkkoa sekä jokainen ihminen, kenen kanssa työskentelen.
 
Työssäoppimispaikoissa on suuri mahdollisuus olla kevyesti mukana tulevassa työorganisaatiossa, kokeilla uusia työmuotoja, ilman suurempia paineita erillisistä työnhauista tai velvollisuudesta toimia hyvänä ammattilaisena, ainoastaan hyvänä opiskelijana. Kesätöihin en kuitenkaan ole vielä päässyt työssäoppimispaikan kautta, vaikka oman alani kesätöitä on ollut.
 
Olen ajatellut jatkaa opiskeluja ammattiani täydentävällä, esim. yliopistopohjaisella nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan koulutuksella.
Jos tämä ei onnistu, pidän välivuoden ja menen töihin itseäni kiinnostavaan paikkaan. Lastensuojelutyö kiinnostaa minua. Tavoitteeni on käydä mahdollinen koulutus, jotta pääsen työskentelemään lastensuojelua tarvitsevien kanssa.
 
Amiksessa parasta on keskittyminen oikeasti tärkeisiin asioihin. Koulussa ei opiskella metallien hitsausta tai fysiikan monimuotoisia yhtälöitä, vaan alaan oikeasti liittyviä asioita. Työssäoppimisjaksot ja erilaiset projektit ovat parhaita paikkoja oppia koulun penkillä opittu asia käytännössä.
 
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskeleva Amanda
 
Hakeminen: opintopolku.fi
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx