MM-kisat mahdollistivat kokemuksia ja kontakteja nuorille - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > MM-kisat mahdollistivat kokemuksia ja kontakteja nuorille
Uutinen
17.3.2017 12:00

MM-kisat mahdollistivat kokemuksia ja kontakteja nuorille

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat toivat osaamistaan esiin Lahden MM-kisoissa sekä tarjoamalla erilaisia palveluita kisa-alueen välittömässä läheisyydessä. Opiskelijoita työskenteli kisa-alueella niin rakennus- ja purkuvaiheessa kuin kisojen aikanakin. Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen on iloinen siitä, että opiskelijat lähtivät niin aktiivisesti mukaan. Hän toivoo tapahtuman luoneen kontakteja ja työllistymismahdollisuuksia nuorille.

– Rehtorina olen erittäin ylpeä siitä, kuinka hyvin Salpauksen verkostoitumista ja työelämävastaavuutta kuvaa se että ketään tai mitään opiskelija- tai henkilöstöryhmää ei määrätty osallistumaan kisoihin, vaan tekeminen lähti toimijoiden omasta innostuksesta osallistua. MM-kisojen alueellinen merkitys ymmärretään selvästikin erittäin hyvin, Saarelainen toteaa.

Opiskelijat työssäoppijoina kisaorganisaatiolla

Toisen vuoden sähkö- ja automaatioalan opiskelija Erik Dahl sekä 60 muuta opiskelijaa vetivät 400 kilometriä sähkökaapeleita alueelle ennen kisojen alkamista. Kisojen aikana osa pääsi jatkamaan töitään vielä ylläpito- ja valvontatehtävissä yhdessä sähkötöistä virallisesti vastanneen lahtelaisen AK-sähkön kanssa. Sähkömiesten urakka ei loppunut vielä viimeiseen kisapäivään, sillä monien muiden järjestäjien tapaan seuraavalla viikolla alkoivat purkuhommat.

Myös nuoriso- ja vapaa-ajan alan opiskelijat Petra Villikka ja Niko Rouvinen olivat innoissaan päästessään työskentelemään isossa tapahtumassa. He toteuttivat yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa kisa-alueella koko perheelle soveltuvia hauskoja tehtäväpisteitä.

- Parasta tässä hommassa on kokemus. Tämä on tosi erilaista tekemistä normi koulupäivään verrattuna, Rouvinen kertoo.

Nuoriso- ja vapaa-ajan alan opiskelijoita on nähty kisa-alueen lisäksi myös Lahden torilla. He olivat mm. avajaispäivänä ohjaamassa yli 7 000 koululaista torilta kisa-alueelle. Avajaispäivänä torilla nähtiin myös matkailualan opiskelijoita, sillä he toimivat avajaistapahtumassa kyltinkantajina. Avajaistapahtuman lisäksi opiskelijat kantoivat kylttejä myös palkinnonjakotilaisuuksissa. Palkittavien kampauksista ja meikeistä puolestaan pitivät huolta hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat.

Karnevaalikatu nostatti kisafiilistä matkan varrella

Monet kisavieraat kulkivat kisa-alueelle Salpauksen Karnevaalikadun kautta, joka sijaitsi Paasikivenkadun ja Ståhlberginkadun kulmassa. Salpauksen Karnevaalikatu oli eri koulutusalojen tiiviin yhteistyön tulos. Karnevaalikadun lavalla nähtiin monipuolisia esityksiä niin Salpauksen opiskelijoiden ja henkilöstön kuin monien muidenkin artistien toimesta. Lavan esitysten lisäksi Karnevaalikatu tarjosi myös paljon muuta tekemistä ja maisteltavaa.

Mukavia ruokailu- ja kahvittelupaikkoja kisa-alueen tuntumassa

MM-kisojen aikana aivan kisa-alueen tuntumassa Salpauksen keskustakampukselta löytyi myös miellyttäviä ruokailu- ja kahvittelupaikkoja. Koo-kuppila Kampus 1:ssä oli tarjolla päivittäin vaihtuva lounasbuffet sekä kahvila. Kulinaaritalossa herkullisia kahvilapalveluja tarjosi Hetki-Shop ja noutopöydän lounaasta sekä á la carte menusta pääsi herkuttelemaan Ravintola Kulinaarin puolella. Opiskelijat työskentelivät eri toimipisteissä niin keittiön kuin salinkin puolella huolehtien ruoan valmistuksesta ja tarjoilusta, asiakaspalvelusta sekä tilojen viihtyvyydestä.

– Kokonaisuutena ja ammatillisen kasvun näkökulmasta MM-kisat oli erittäin hyvä ja monipuolinen kokemus sekä opiskelijoille että henkilökunnalle. Haluan vielä kiittää kaikkia mukana olleita rohkeudesta, ennakkoluulottomuudesta ja venymisestä. Kokemus oli ainutlaatuinen, sanoo Saarelainen tyytyväisenä.

Katso kuvia MM-kisojen varrelta Salpauksen Facebook-sivulta

Lisätietoja

Päivi Saarelainen
p. 050 071 6751

 
Teksti: Tytti Myöhänen 
Kuvat: Tytti Myöhänen (rekiajelu) ja Janne Kaukonen (maskeeraus)
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx