Lähihoitajaopiskelijat järjestämässä avointen ovien päivää - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lähihoitajaopiskelijat järjestämässä avointen ovien päivää
Opiskelijatarina
Opiskelija Essi Hämäläinen kertoo lähialueen peruskoululaisille lähihoitajakoulutuksen rakenteesta.
21.11.2012 11:30

Lähihoitajaopiskelijat järjestämässä avointen ovien päivää

Me soten11fvi lähihoitajaopiskelijat olimme tehneet paljon töitä avoimien ovien onnistumiseksi ennen avoimet ovet tapahtumaa projektityön kurssilla. Tutorkierrättäjän päivä alkoi tutorhupparin pukemisella. Sitten lähdettiinkin jo kierrättämään porukkaa. Kierrokseen meni aikaa n. puoli tuntia, osa ryhmästä oli kiinnostuneita alasta, tosin osa vain seurasi hiljaa. Jos ryhmä oli kiinnostunut alasta, kierrätykseen kului kysymyksiin vastailuineen jopa tunti. Päivä tutorina oli ihan mukava, mielelläni lähtisin uudestaankin, jos vaan tulisi tilaisuus. Muutenkin on aina kiinnostanut tutor-toiminta.  Oli kiva välillä tehdä muutakin, kun vaan istua tunnilla kirjoittamassa muistiinpanoja.
 
Samassa rakennuksessa toimiva Talouskoulu esittäytyi kierroksen alussa. Talouskoulun pisteessä oli tarjolla itse leivottua pullaa ja mehua ja mukava nuori tyttö kertoi omista kokemuksistaan talouskoulussa. Talouskoulua voisi suositella nuorille, jotka eivät tiedä, mitä elämässä haluavat opiskella.
 
Seuraavana oli lähihoitaja koulutuksen yleisesittely. Taustalla pyöri kuvia koulusta ja tämän pisteen opiskelijat kertoivat opintojen rakenteesta. Hoidon ja huolenpidon opintojen pisteessä opiskelijat hoitajapuvuissaan ja potilaan asussa kertoivat hoidon ja huolenpidon opintojen opintosisällöstä sisältäen mm. EA kortin suorittamisesta ja projektin tekemisestä palvelutaloon osana opintoja. Täällä opiskelijat olivat sisustaneet pisteen koulun omilla sairaalamaailman opinto-materiaaleilla; oli happiviiksiä, verenpaine- ja verensokerimittareita.
 
Seuraava piste oli koulumme kansainvälisestä vaihdosta PowerPoint esityksen muodossa. Opiskelijat kertoivat myös taitajavalmennuksesta ja he näyttivät videon taitajakisoista.
 


Viimeisenä oli esillä lavastus Päiväkoti Salpauksesta.  Kasvun tukemisen jakson opintoihin kuuluu paljon leikkimisen ja heittäytymisen opiskelua, joten esityksen oli tarkoitus olla osallistava.  Yhteistoiminnallinen tuokio ei oikein ottanut tuulta purjeisiin. Kasvun tukemisen ja ohjauksen opintosisällön lisäksi pisteessä kerrottiin hygieniaosaamis-testistä ja projektista, joka toteutettiin päiväkodissa tällä jaksolla.
 
Opiskelijoiden toteuttamana avoimet ovet olivat erittäin onnistunut tapahtuma.  Itselle jäi hyvä mieli avoimien ovien jälkeen siitä, kuinka taitaviksi ja muuntautumiskykyisiksi ohjaajiksi olimmekaan jo kehit-tyneet, vaikka omat opintomme ovatkin vielä kesken. Odotimme kovasti oppilaiden esittämiä kysymyksiä, mutta niitä oli tosi vähän. Nyt jäädään innolla odottamaan, tunnistammeko yhtään uutta aloittavaa opiskelijaa ensi syksynä tai jo keväällä pääsykokeissa. Tervetuloa uudet opiskelijat Salpauksen lähihoitajakoulutukseen! 
 
Jutun ovat kirjoittaneet lähihoitajaopiskelijat
Reetta Järvi-Niemi ja Annika Martikainen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx