Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n liittyminen LUT-konserniin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n liittyminen LUT-konserniin
Uutinen
28.3.2017 15:15

Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n liittyminen LUT-konserniin

​Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän ylimääräinen yhtymäkokous pidettiin maanantaina 27.3.2017. Kokouksen puheenjohtajana toimi Reijo Päivärinta Kärkölästä.

Hallituksen puheenjohtaja Seppo Virtanen avasi kokouksen ja toivotti kokousväen tervetulleeksi.

Yhtymäkokouksessa käsiteltiin Lahden ammattikorkeakoulu Oy:n (LAMK Oy) liittyminen LUT-konserniin (Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT).
 
Lahden ammattikorkeakoulun rehtori Outi Kallioinen esitteli uuden LUT-konsernin kokonaisuuden. LUT-konsernin tavoitteena on olla kansallisesti ja kansainvälisesti laadukas, houkutteleva ja monipuolinen osaamiskeskittymä, jossa hyödynnetään yliopiston ja ammattikorkeakoulun koulutuksen ja tutkimuksen osaamista.

Yliopisto ja ammattikorkeakoulu säilyvät itsenäisinä organisaatioina. LUT jatkaa tiedeyliopistona tehden akateemista, korkeatasoista tutkimusta ja antaen tutkimukseen perustuvaa ylintä koulutusta yliopistolain mukaisesti. LAMK puolestaan antaa ammattikorkeakoululain mukaisesti työelämälähtöistä koulutusta. Konsernilla on tarkoitus olla yliopistokampukset Lappeenrannassa ja Lahdessa. Yliopiston nimi uudistetaan samalla. Lahdessa toiminta keskittyy Niemeen.
 
Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä hyväksyi yhtymäkokouksen esityslistalla esitetyt asiat. Tavoitteena on, että kaikki LAMK Oy:n omistajat käsittelisivät omistajajärjestelyä huhtikuun loppuun mennessä.
 
Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä omistaa LAMK Oy:tä kahdeksan jäsenkuntansa puolesta. Kuntayhtymällä on 8,93 % omistus ammattikorkeakouluyhtiöstä.
 

Lisätietoa

toimitusjohtaja Martti Tokola p.0505265917

rehtori Päivi Saarelainen p.0500716751

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx