Kulta- ja kaiverrusalan rautaiset ammattilaiset - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kulta- ja kaiverrusalan rautaiset ammattilaiset
Työelämätarina
9.3.2017 11:00

Kulta- ja kaiverrusalan rautaiset ammattilaiset

​Raumalla sijaitseva Kultasepänverstas CaiSanni on kahden Salpauksesta valmistuneen naisen perustama yritys. Entiset luokkakaverit Kaisa Juhola ja Sanni Jakoleff valmistuivat kultaseppä-artesaaneiksi vuonna 2010, jonka jälkeen he suorittivat kultasepän ammattitutkinnon vuonna 2011. Juhola suoritti kultasepän ammattitutkinnon ohella myös kaivertaja-artesaanin opinnot ja valmistui keväällä 2012.


Vas. Sanni Jakoleff ja Kaisa Juhola

Molemmilla on pienestä pitäen ollut haaveissa oman yrityksen perustaminen ja opintojen jälkeen ajatus yrityksen perustamisesta kotiseudulle tuntui luonnolliselta. Juhola oli jo ennen CaiSannin perustamista ehtinyt tekemään sivutoimisesti maskeerausta ja koruja omalla toiminimellään.

- Meillä löytyi Sannin kanssa heti yhteinen sävel kun tapasimme koulussa ja yrityksen perustaminen tulikin aika nopeasti puheeksi, Juhola kertoo.

Kilpailutoiminta antoi kokemusta

Jakoleff osallistui opintojensa aikana Bella Nordic Jewellery Awards -kilpailuun, jonka lisäksi hän pääsi edustamaan Salpausta World Skills -kilpailuun. Vaikka kilpailuihin valmistautuminen vaati Jakoleffilta paljon panostusta, antoi se myös hänelle paljon positiivisia kokemuksia, kontakteja ja uusia ystäviä.

Hän neuvoo Salpauksen tulevia World Skills -kilpailijoita keskittymään täysillä siihen mitä he ovat tekemässä.

- Muistakaa treenata paljon ja uskokaa itseenne sekä omaan tekemiseenne. Älkääkä unohtako nauttia kisatapahtumasta.

Oman käden jälki näkyville

Jakoleff kertoo alan sopivan erityisesti henkilöille, jotka nauttivat pikkutarkasta tekemisestä ja haluavat päästä näkemään omien käsiensä jäljen.

- Pitkäpinnaisuus ja virheiden sietokyky ovat myös hyvästä, mutta ne kehittyvät viimeistään opintojen edetessä, hän naurahtaa.

Juhola kannustaa kaikkia kulta- ja kaiverrusalasta kiinnostuneita hakeutumaan rohkeasti opintojen pariin.

- Rohkeasti vaan hakemaan! Kultaseppäopinnot ovat ainakin omassa elämässä olleet yksi parhaista päätöksistäni. Salpauksessa opiskelu oli antoisaa ja erittäin kivaa, Juhola kertoo.

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Kaisa Juhola ja Sanni Jakoleff

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx