Koulutus auttoi hyödyntämään iPadia monipuolisesti työssä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Koulutus auttoi hyödyntämään iPadia monipuolisesti työssä
Työelämätarina
Mika Peltovaara
3.1.2014 15:40

Koulutus auttoi hyödyntämään iPadia monipuolisesti työssä

​Mika Peltovaaran tavoitteena oli oppia käyttämään iPadiaan mahdollisimman monipuolisesti. Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä suunnittelijana työskentelevä Peltovaara osallistui Salpauksen koulutukseen Tabletit työssä ja tiedon tuottamisessa.

– Koulutus oli hyvä kokonaisuus siitä, mitä kaikkea voi tehdä tablet-tietokoneella muutenkin kuin vain vapaa-ajan käytössä. Ennen kaikkea sen hyödyntäminen omassa työssä, etenkin kokouksissa oli hyvin mielenkiintoista, Peltovaara kertoo.

Miten kiinnostuit koulutuksesta?

Olin juuri hankkinut itselleni iPad-laitteen ja halusin hyödyntää sen tarjoamia ominaisuuksia laajemmin. Minulla on pitkä kokemus työskentelystä it-maailmassa ja lähinnä Windows-puolelta, joten halusin ottaa uudet työskentelytavat ja ominaisuudet välittömästi käyttööni ilman, että tarvitsee itse käydä jokaista ominaisuutta läpi erehdyksen ja onnistumisen kautta. Nykyään työelämä on muutenkin niin rankkaa, että aika ei yksinkertaisesti salli sitä, että voi tai yleensä pystyy tekemään näitä asioita esimerkiksi työajalla. Ohjattu opiskelu ja tutustuminen laitteeseen on tehokasta ajan hyödyntämistä. Lisäksi kuten olemme nähneet, nämä laitteet ovat tulevaisuutta, ja on vain ajan kysymys, milloin ne valtaavat yritykset yhä enenevässä määrin.
 
Mitä koulutus antoi?
 
Koulutus antoi minulle erinomaiset perusteet siitä, miten voin hyödyntää uutta laitettani. Parasta tässä oli se, että pystyin hyödyntämään laitteeni ominaisuuksia välittömästi työelämässä. Samoin sain hyviä ajatuksia siitä, miten voisin muuttaa tiettyjä rutiinejani nykyisessä työssäni ja säästää täten aikaa muuhun työskentelyyn.
 
Mikä oli hyvää?
 
Olin hyvin tyytyväinen koulutukseen. Kouluttajan vankka ammattitaito ja syvällinen osaaminen antoi tietoa, jota olisi todella joutunut etsimään pitkän aikaa. Käytännön harjoitukset omalla laitteella ovat parempi tapa kuin se, että itse lukee ohjeet jostain, tai peräti opiskelee asian tekemisen monen mutkan kautta väärin.
 
Mitä voisi kehittää?
 
Vaikka koulutuksessa oli hyvää se, että se oli lyhyt ja ytimekäs, voisi ajatella koulutuksen pitämistä niin, että se olisi esimerkiksi kerran viikossa, kun se nyt oli kaksi kertaa viikossa. Samoin hyvä ajatus voisi olla se, että jälkeenpäin olisi yhden illan pituinen kertaus tai uusien ajatusten tuominen käyttäjille.
 
Kiitos hyvästä kokonaisuudesta ja varsinkin kun kustannukset olivat niin kohtuulliset, että pystyi tulemaan myös omalla rahalla koulutukseen. Aikaisemmin olen tottunut siihen, että it-puolen kurssit maksavat melkoisesti. Kiitos paljon!
 
Millaisia koulutuksia olet ajatellut seuraavaksi?
 
Itselläni olisi tarvetta hakukonemarkkinointiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen ja markkinointiin, verkkoviestinnän laajempaan koulutuskokonaisuuteen esimerkiksi työssään verkkoviestinnästä vastaaville.

Seuraava koulutus iPadin hyödyntämisestä alkaa Koulutuskeskus Salpauksessa 21.1.2014. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy tiistaina 7.1.
 
 

Lisätietoja

 
Opintosihteeri Pirjo Strid, puh. 050 526 5891
etunimi.sukunimi@salpaus.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx