Koulunpenkiltä ammattimuusikon kiertuemanageriksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Koulunpenkiltä ammattimuusikon kiertuemanageriksi
Opiskelijatarina
11.4.2017 8:40

Koulunpenkiltä ammattimuusikon kiertuemanageriksi

​Miska Nipuli on 23-vuotias ja kotoisin Heinolasta. Hän opiskeli Koulutuskeskus Salpauksessa Heinolan kampuksella media-alalla ja valmistui media-assistentiksi 2015. Opintojen välissä hän on kerennyt suorittamaan varusmiespalvelun ääniteknikkona Panssarisoittokunnassa Hämeenlinnassa.

Nipulin kiinnostus alaa kohtaan alkoi yläasteikäisenä hänen omasta soittoharrastuksestaan sekä ensimmäisestä kesätyöpaikasta Heinolan kesäteatterilla.

Nipulin mielestä media-alan opinnoissa mielenkiintoisinta oli ehdottomasti tapahtumatekniikan tunnit, joilla tehtiin erilaisia projekteja esim. messujen tekniikan ja erilaisten tapahtumien parissa.

- Koulu mahdollisti myös itsenäisen iltatyöskentelyn ja erilaisia alaan liittyviä omia projekteja pystyi yhdistämään opintoihin. Näin ollen opintoja pystyi syventämään kohti omia kiinnostuksen kohteita.

Nipuli on ainoa opiskelija, joka on Heinolan toimipisteestä valmistunut media-assistentiksi suorittaen studio- ja saliäänitystyöskentelyn normaalin ja TV- ja elokuvatuotannon sijaan.

Työssä houkuttelee haastavuus ja kehittyvä tekniikka

Tällä hetkellä Nipuli opiskelee esitys- ja teatteritekniikkaa Metropolian Ammattikorkeakoulussa, sekä työskentelee Arttu Wiskarin saliääniteknikkona ja kiertuemanagerina.

Hänelle sekä opiskelussa että työssä mielenkiintoisinta on erilaisten teknisten ja tuotannollisten ratkaisujen hyödyntäminen osana esitystä tai muuta tuotantoa.

- Haasteita on monia. Ehkä suurimpina ajoittaiset haastavat aikataulut ja alati kehittyvä tekniikka. Toisaalta ne kuitenkin ovat juuri niitä asioita, jotka tekevät alasta kiinnostavan ja niin sanotusti koukuttavat tähän hommaan.

Nipulin mielestä alassa on hienointa se, että joka päivä on mahdollisuus oppia jotain uutta vaikkakin välillä kantapään kautta.

-Loppujen lopuksi on kuitenkin tärkeintä, että asiakas on tyytyväinen ja pystyn omalta osaltani palvelemaan kyseessä olevaa tilaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Eikä pelkästään teknikkona, vaan kuten eräs arvostamani muusikko kerran tokaisi; ''olemalla ihminen ihmiselle'', kertoo Nipuli

-Alasta kiinnostuneille toivon tiedonjanoa ja halua kehittyä. Jaksamista viettää pitkiä päiviä, iltoja ja viimeistään työelämän puolella öitä laitteiston sekä työryhmän kanssa.

Lisätiedot

Antti Knuutila
p. 044 708 0528
antti.knuutila[@]salpaus.fi

 

Teksti: Inka Aalto
Kuva: Miska Nipuli

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx